"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bazı milliyetçi, ülkücü ve diğerleri PKK ile bir tutulabilir mi ?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski13-05-06, 03:31  #1
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006
Bazı milliyetçi, ülkücü ve diğerleri PKK ile bir tutulabilir mi ?

Bazı Milliyetçi, Ülkücü ve Diğerlerinin Şiddet Eylemleri günlüğü konusu ne yazık ki ve sanırım benim hatam sonucu dağıldı… bu nedenle gidişatı buradan devam ettirmeyi öneriyorum…

“Bana göre ülkücülerle PKK ‘lılar arasında fark yoktur” demiştim… ve sanırım silinen hakaretlerin bütünü bana yönelikti… pek tabii ki açılması ve irdelenmesi gereken bir konudur, birbirimize hakaret etmeden bu işi başarabilirsek ne ala…

Bu hususta genellemeler yapılması kaçınılmaz bir üslup meselesi ; ancak yapmamaya çalışalım derim… fakat söz konusu olan bir görüş ve o görüşün mensupları olunca ve teoriyi tartışırken, genelleme yapmak kural gereğidir;

Ülkücüler milliyetçidir değil mi ? Ben konuya bu noktadan giriş yapmak istiyorum…

ülkücüler milliyetçi, PKK lılar da milliyetçi iseler , Kürt milliyetçisi ile Türk milliyetçisi arasında düşünsel anlamda ne gibi farklar var ?

Aşırı milliyetçiliği, üstü kapalı ırkçılık olarak görüyorum ve anlam veremiyorum… ülkücülerin arasında ırkçı olmayanlar vardır belki, Kürtlerin arasında da vardır… Bir milleti sevmemenin anlamı ne, değeri ne ?

Bir milleti sevmeyi yine az çok anlayabilirken; sevmemeyi hiç anlayamıyorum…

Bu konu tartışılırken Kürtlerin ve Türklerin yaşadığı koşullar ve geçmişleri de göz ardı edilmemeli …

Adil’ in şu yazısının altına imzamı atmaktan kaçınmam; tespitleri için teşekkür ederim.

Zamanında
Kürtüm demek suç sayılmasaydı... Kürtçe müzik kasetlerini iç çamaşırlarında saklamak zorunda olunmasaydı... çocuğuna Kürt ismi vermek isteyen babaya hakaret edilmeseydi... Kürtçe eğitim hakkı olsaydı... herkes Türktür, Kürtler dağ türküdür denilmeseydi... Kürt çocuklarına ne mutlu türküm diyene dedirttirilmeseydi... Kürt alfabesindeki 'w' harfi yüzünden insanlar hapis yatmasaydı... Kürtçe yasaklanıp yok sayılmasaydı...
ayrıca PKK ilk çıktığında evlatlarının cenazelerinin kulakları burunları kesilmeden ailelerine ulaşsaydı... cenazesine sahip çıkan insanlara bölücü muamelesi yapılmasaydı... PKK ile arabuluculuk yapmak isteyip asker ve gerilla annelerinin göz yaşlarının dinmesini isteyenlere bölücü denmeseydi... Kürt halkının hakkını demokratik yollardan aramaya çalışan partiler kapatılmasaydı...

PKK dağa çıkıp canını feda edecek gerillalar bulabilir miydi?

Hassasi’nin de sözlerine hak vermemek elde değil;

Burada önemli olan şu sorunun cevabını verebilmektir? Bir insan 18 yaşında(ve bazıları daha küçükken) neden eline silah alıp dağa çıkar? Bir insanı buna sürükleyen faktörleri biz millet ve devlet olarak araştırmayıp ateşe sadece ateşle karşılık verirsek sonuç hüsran olur.
Bundan 10-15 sene önce bazı gerçekleri dillendirdiler diye, insanlar faili meçhullerde gitti. İşkencelerden geçti. Bölücü vatan haini damgası yediler. Tek yaptıkları sadece bazı sosyal gerçekleri söylemeleriydi. Kürt vardır, bunların sosyal ve kültürel hayatlarının devamına imkan tanımak gerekir. Bunu diyen herkes bölücü ilan edildi? Uyuşturucu ve silah kaçakçıları ise kahraman!!! Peki şimdi ne oldu devlet televizyonundan Kürtçe yayın yapılıyor. Hiç dokunmuyor mu peki size bu kadar kendi evladınıza baskı yaptınız bu konuda sonra Brüksel’den ABD'den talimat gelince sinip kaldınız? Bu mu cesaret? 1 mayıs'ta gizlice gelip insanları taramak mı cesaret? 7 tane öğrenciyi savunmasız şekilde bağlayıp askıyla öldürmeye çalışmak mı? Bari o kadar cesurdunuz kim iktidar ortağıyken kalktı bu idam?
O gün bu sosyal haklar verilseydi ve bir barış ortamı sağlansaydı şimdi biz TÜRKİYE olarak kazanmıştık. Şu an tüm halkın, post-modern emperyalizme karşı birleşmesi gerekirken sen kendi vatandaşına bu kadar acımasızca nasıl davranabiliyorsun??? Bu kadar laf ediyorsunuz sola, solculara.

kim yönetiyor ülkeyi 1950'den beri?? Ne yaptınız sağ yönetimler olarak?
Kıbrıs’a çıkarmayı siz mi yaptınız? Zamanında ABD'nin onay vermemesine rağmen siz mi haşhaş ekimine izin verdiniz? Peki idam kararını kaldıran hükümetin ortaklarından biri kimdi? Artık yeter. Titreyin ve kendinize gelin!!!

Sayın katılımcılar, çoğu zaman özellikle Anadolu'da PKK lılar ile solcular aynı kefeye konulmuştur ancak bana göre özellikle komünistlerin ve sosyalistlerin milliyetçiliği mümkün olamaz... ulusal sol diye de bir şey yoktur... PKK'lı milliyetçilerle aynı kefeye konulmamızın nedenleri çok başkadır bunlara örnek olarak yukarıda Adil'in yazısı gibi söylemler verilebilir...ama bu sadece sebeplerden biri olabilir.. sağ kesim artık pkklı ile komünisti\ sosyalisti ayırmayı başarıyor gibi görünüyor..

Elaşina Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-05-06 03:38 .
Elaşina is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-05-06, 05:13  #2
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

Sayın ülkücü katılımcılar; farklarınızı samimi olarak anlatırsanız sevinirim, topiği saldırı için açmadım
Sesimiz bıçak gibi saplanır bulutlara
Eski13-05-06, 11:07  #3
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sayın Ease & Rebel !

Alıntı:
ülkücüler milliyetçi, PKK lılar da milliyetçi iseler , Kürt milliyetçisi ile Türk milliyetçisi arasında düşünsel anlamda ne gibi farklar var ?
Öncelikle ülkücü olmadığımı belirtme gereği duyuyorum.Bunlar arasında en temel fark;ülkücülerin vatanın bütünlüğünü ve üniter devlet yapısının korunmasını savunmaları,PKK'nın ise bu bütünlüğü bozup aynı topraklar üzerinde ayrı bir devlet oluşumu için gayret sarfetmeleridir.

PKK o nedenle ayrı bir bayrak,marş ve ayrı bir devlet için gereken her türlü ilkeyi benimsemektedir.Kürt haklarından ziyade kürt devletinin kurulması haklarını savunmaktadır.Aradaki en belirgin fark ta budur.Diğer farklar çeşitli konularda defalarca tartışılmıştır.

Siz bunları nası göremediniz,hayret ediyorum.Nedeyse PKK'nın mücadelesi 30 yıldır devam ediyor.

Saygılarımla.

Türesin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-05-06 16:12 .
Türesin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-05-06, 14:32  #4
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Milliyetçiliğin kürtçüsü türkçüsü olmaz. Fakat milliyetçi bir bakış açısı her zaman yanlı olmuştur ve asla da objektif olamaz.

Bir Türk milliyetçisi ülkenin bölünmez bütünlüğünü ne kadar savunuyorsa ve kendini ne kadar haklı görüyorsa bir Kürt milliyetçisi için de kendi ülkesini kurmak, kendi bayrağını dalgalandırmak fikirleri aynı haklılıktadır.
Eğer bir soruna milliyetçi açıdan bakarsak çıkmaza girmemiz çok doğal bir sonuç olur. İnsanlar milliyetlerine göre ayrılır ve tamamen yanlı olan görüşlerini değişmez ve kesin doğrular gibi savunurlar.
Savundukları düşüncenin aksini düşünemezler dahi.
Söz gelimi bir Kürt milliyetçisi asla ve asla Türk devletinde yaşamayı ve Kurdistan hayalini unutmayı yada bir Türk milliyetçisi de kendi vatanı saydığı Türkiye'de bir Kurdistan devletini hayal dahi edemez.
Kürt milliyetçisine göre kendileri türklerin tutsağıdır, türkler onları zorla kendilerine köle yapmaktadırlar; türk milliyetçilerine göre kürtler ve türkler bir arada yaşamak zorundadır bu vatan ve Türk milleti için gereklidir. Zaten kürtlere de türk denir. Türk ırkçılarına göre ise kürtler imha edilmeleri gereken hainlerdir.

Yani düşüncenin aslı ve ideolojinin haklılığı noktasında Kürt milliyetçiliği ile Türk veya Alman, İngiliz milliyetçiliğinin hiç bir farkı yoktur.
Fakat uygulamada farklı sonuçlara ulaşmaları ise kaçınılmazdır.
Eski13-05-06, 15:40  #5
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Kilitlenen topikte bana cevap hakkı doğmuş. Kısaca cevaplayayım:
"Bana göre ülkü ocakları ve benzeri kurumlar PKK'den daha teröristtir" demiştim.
Öncelikle bütün milliyetçileri hatta bütün ülkücüleri terörist olmakla suçlamadığımı belirteyim. Nitekim sadece dağda savaşan ve sivillere yönelik eylem yapmayan gerillaları da terörist kategorisine koymuyorum. Ülkü ocakları ile ülkücüleri; PKK ile gerillaları ayırıyorum.
Benim kastettiğim şey bir kurum olarak ülkü ocaklarıdır. Milliyetçiler ülkü ocaklarına değil de mesela milli görüş kurumlarına gitseler teröre bulaşma olasılıkları daha az olacağını ifade etmek için böyle bir şey söyledim.
Ülkü ocakları milliyetçileri terörize ediyor ve ülkücüleri terör için cesaretlendiriyor anlamında yani...
Eski13-05-06, 19:48  #6
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Ezen ulus milliyetçiliği, ezilen ulus milletçiliğinden daha vahşi ve yıkıcıdır. Sonuçta ikisi de yıkıcıdır. O bakımdan bana göre Bazı Milliyetçiler,Ülkücüler, Faşistler Pkk'dan daha teröristir.
Eski13-05-06, 21:32  #7
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

Sayın Türesin, aslında dediğiniz hususlar da konuşulabilir şüphesiz tabii de, konunun asıl amacı, pratiği değil, çıkış noktasının benzerliğini tartışmak...

Alıntı:
Sayın adil şöyle demiş:

Yani düşüncenin aslı ve ideolojinin haklılığı noktasında Kürt milliyetçiliği ile Türk veya Alman, İngiliz milliyetçiliğinin hiç bir farkı yoktur.
Fakat uygulamada farklı sonuçlara ulaşmaları ise kaçınılmazdır.

Adil'in her iki yazısına da katılıyorum,düşünsel anlamda dünyadaki milliyetçiliklerin farkı yoktur, pratikte farklı sonuçlara ulaşılması ise koşullarla ilgilidir,bu noktaya da Artena değinmiş
Sesimiz bıçak gibi saplanır bulutlara
Eski13-05-06, 22:24  #8
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Yazmayım yazmayım dedim de dayanamadım.Siz bütün milliyetçileri aynı mı zannediyorsunuz?Milliyetçiliğin içinde sınıflar vardır,pek çok farklı görüş vardır ve hiçbiri diğerine benzemez.Siz İngiliz milliyetçiliği deyince olayı kapatmış mı olluyorsunuz yani?
Alıntı:
Adil'in her iki yazısına da katılıyorum,düşünsel anlamda dünyadaki milliyetçiliklerin farkı yoktur, pratikte farklı sonuçlara ulaşılması ise koşullarla ilgilidir,bu noktaya da Artena değinmiş
Düşünsel anlamda milliyetçiliklerin farkı yoktur dediğinize göre konuya bayağı hakim olmalısınız diyecektim ama olmadığınızı biliyorum.Yazmaya devam etmem ise lüzumsuz çünkü siz her yazdığımdan aynı anlamı çıkaracak kadar şartlanmışsınız(siz 2.çoul kişiyi temsil etmektedir).
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-05-06, 22:25  #9
revolt
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Apr 2006

Bana göre bazı ülkücü ve miliyetçiler faşist ve teröristtir.
Pekeke'nin ise terörizm ve faşizm ile uzaktan yakından alakası yoktur.
revolt is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-05-06, 22:27  #10
ASİ12
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Dec 2005

Alıntı:
Pekeke'nin ise terörizm ve faşizm ile uzaktan yakın alakası yoktur.
PKK tarafından vurulan yakınlarım vurulmayı gerektirecek birşey yapmamışlardı.Oturduğunuz yerde kalkıp doğuya gidin,köyleri gezin.1 ay sonra halâ pkk terörist deil diyebilirseniz yüreğinizin olmadığına kanaat getireceğim.
ASİ12 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı