| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
ben bir garip karga/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| hani bir masal vardır. kurnaz tilki karganın ağzındaki peynire göz diker. kargaya "tüylerin de pek güzelmiş. sesin de tüylerin kadar güzel mi? öt de bilelim" der. 8 mart dünya kadınlar gününde birileri dedi ki, "cennet anaların ayağı altındadır." ne zaman bu sözleri duysam kendimi karga gibi hissederim nedense. ve sorarım, bu cennetlik analara "güzel söz" söylemekten başka ne yapmaktasınız? haklarımız erkeklerle eşit mi? bu sözün sahiplerine göre mirasta, şahitlik konusunda ne de boşanmayı talep etme konusunda çeşitli sebeplerden dolayı eşit değiliz. irandaki, suudi arabistandaki, afganistandaki durum bunu göstermekte. irandaki kadınlar "kadın evini sultanıdır" sözüne kandı. tilkiye inandı. şimdi evdeki tilkisine itaat etmekle meşgul. itaat etmezse tilki evdeki "sultan" kargayı tehdit etme hakkına sahip. "ya bana itaat edersin ya da sana....(psikolojik şiddet uygularım.)" önce yatağımı ayırırım . eğer bu, akıllanıp bana itaat etmene yetmezse yaradanın bana vermiş olduğu yetkiyi kullanır "iz bırakmadan döverim seni" . ey sevgili karga milleti, tilkinin "tüylerin ne kadar da güzelmiş" sözüne kanarsan ağzındaki "peyniri" kaptırırsın. peyniri kaptırmamak için "sözlere değil, uygulamalara inan" işte iran-işte suudi arabistan-işte afganistan... ama neyseki içimizi ferahlatan birşey var... biz biliyoruz ki adamlar "islamı" yanlış yorumlamaktalar... çünkü islama göre "cennet kadınların ayakları altında" ve "kadınlar evlerinin sultanıdır" dolayısı ile ülkemizde tilki yoktur. daha ne olsun... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|