"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Fenerbahçe Chelsea'yi yendi mi?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Evet, yazıma, başlığı gündeme taşıyarak başlayayım. Fenerbahçe Chelsea'yi yendi mi? Bana kalırsa yenmedi. Çünkü bir takımın diğer bir takımı yenmişliğinden söz edilebilmesi için, galip takımın gol ya da gollerini, uzunca bir süre bastırıp, futbol jargonuna göre "Bu takım gol kokluyor" dedirttikten sonra atması yani kaydettiği sayı ya da sayıların "Beklenilir" nitelikte olması gereklidir. Oysa Fenerbahçe gollerini, Chelsea'nin sahayı babasının çiftliği gibi kullanıp, Sarı-Lacivertlilerin elinden yalnızca gol yememek için çırpınmaktan başka bir şeyin gelmediği, 55 bin kişinin karşılaşmadan ümidini keserek sus pus olduğu ve spikerin de "Chelsea golü attıktan sonra artık üzerinde 55 bin kişilik seyirci baskısının korkusu falan kalmadı" dediği yani "Ortada fol yok yumurta yok" denilebilecek bir zamanda buldu. Gollerin birincisinde Chelsea defansı Colin Kazım'ı kaçırdı, ikincisinde ise top David'in ayağına oturdu ve ondan sonra da spiker ağız değiştirmek suretiyle söylemini, "Chelsea golü attıktan sonra artık üzerinde 55 bin kişilik seyirci baskısının korkusu falan kalmadı"dan, "Fenerbahçe'nin zaten bu stadı Chelsea'ye dar etmesi lazım"a taşıdı. Yani bu gollerin ikisi de ortada gol pozisyonu bulunmamasından dolayı koltuklarında, hüzün içinde oturmakta olan seyirciye, beklenmedik bir durum karşısında kalan insanların çektiği "a.aa.aaa"yı söyletecek tarzdaki gollerdi. İşte bu nedenle ben, Fenerbahçeli olmama rağmen, "Fenerbahçe Chelsea'yi yendi" değil, yalnızca "Fenerbahçe Chelsea'ye iki gol attı" diyebiliyorum. Ha bu arada yazıma son verirken, "Chelsea'nin Fenerbahçe'nin üzerine yeterince gelmek istemediği" şeklindeki bir gözlemim olduğunu da belirtmek isterim. __________________
Emirganlı |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Fenerbahçe Chelsea'yi yendi mi? Yenmedi mi? 2-1 olmasa idi , daha iyi idi, ikinci maç için avantaj yakalamak adına; 2-0 daha da iyi olurdu. Ama ne yapalım ki böyle oldu... ![]() __________________
tek gerçek ben'im. oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-04-08 14:04 . |
|
| #3 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Sayın Emirganlı, ben bir beşiktaşlı olarak siz fenerli dostumu eleştiriyorum (ilginç değil mi) ![]() Şöyle ki; haksızlık ediyorsunuz, takımınız Chelsea önünde aldığı galibiyeti hak etti !!! Çünkü ortada kaliteli bir maç yoktu ki zaten, Chelsea'de mükemmel değildi, ama daha akıllı oynayan Fenerbahçe galip geldi. Bakın sizin yorumunuz bizim bi kaç sene evvel dışarıda oynadığımız maç için geçerli olabilir ![]() 2-0 galip geldiğimiz maç için yani... Enteresan bir konu yahu, beşiktaşlı feneri koruyor, fenerli kendi takımını eleştiriyor ![]() __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Sayın Aristo; Bunun adına "Objektif olmak" deniyor... Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Siyasette de bu böyle olabilse keşke... Bu forumda bir çok arkadaş TARAFTAR / AMİGO gibi davranıyor, siyasi mevzularda... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. | |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Sayın Aristo, Yaşam siyah ve beyaz değildir, yaşama gri tonlar hakimdir, aşırı uçlarda yaşamak çok zor iken, ortaya yakın kalmak çok kolaydır... Yaşam ve yaşama dair her konuda "objektif olmak" adına... ![]() Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Sayın Aristo; Siz, bir Beşiktaşlı olarak Fenerbahçe'yi savunmanızı "Objektiflik" diye nitelendirmişsiniz ve şahsımın da bu duruma vaki bir itirazına rastlanılmamış ama bir Fenerbahçe taraftarı konumundaki benim, tuttuğum takımı eleştirmesinin, niçin aynı pozisyona sokulmayıp, "Objektif davranış" sınıfına dahil edilmemişliğini anlayabilmiş değilim. Saygılarımla __________________
Emirganlı Emirganli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-04-08 13:47 . |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Futbolu hiç sevmem pekde anlamam ama 8 tane yabancı futbolcu gördüm ben Fenerbahçenin kadrosunda. Bu ne şimdi ? Bir türkiye takımı ilemi karşılaştı chelsea ? __________________
Hamsi balık değildir. KemenCHE. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
![]() Saygılarımla... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Sayın Emirganlı; Efendim biz genel anlamda ikimizin durumunu objektiflik olarak yorumladık. Kendi adımıza konuşmaktayız, siz lütfen üzerinize alınmayınız... ![]() Bu arada belirtmeden geçemeyeceğim ben FENERBAHÇE'liyim...Bilginize... Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-04-08 13:59 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|