| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Korku ve Çaresi ?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Bilimsel kavramlar-Mantık, Matematik, Hukuk |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Korku nedir, tedavisi nasıldır? |
|
| |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Çaresi yüzleşmektir ama korku nedir hala çözebilmiş değilim... __________________
"Evrenin yaratıcısı vardır çünkü kusursuzdur" "Allah'ın yaratıcısı yoktur çünkü kusursuzdur(!)" |
|
| #3 | |
| Korku; kendinden üstün veya kendinden ayrı ama kendi gibi olan ya da olanların var olduğu kabulüdür. -Tek- Tedavisi ise, bu kabulünü değiştirmektir. |
|
| |
| #4 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Daha önce Zoofobi (Hayvan Korkusu) den kurtulmak için verilen önerilere rastlamıştım.Örnekte böcek korkusu verilmişti ve bunun için izlenmesi gereken yol şu şekilde sıralanmıştı. 1- Korkan kişiye öncelikle korkulan böceğin bir resminin gösterilmesi 2- Daha sonra ölü bir böceğe 2.kişinin elinde bakılması 3- Ölü bir böceğin korkulan kişinin eline verilmesi 4- Canlı böceğe 2.kişinin elinde bakılması 5- Canlı böceğin korkulan kişinin eline verilmesi. Tabii bu yöntem tüm fobiler için geçerli değil. Ancak bazıları için faydalı olabileceğini düşünüyorum. __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
|
| #5 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Bu yöntem bağışıklık sisteminde kullanılan aşılamaya benzer. Yalnız burada asıl olan kişinin metabolizmasından ziyade bilincinin savunmaya hazırlıklı duruma gelmesi gerekiyor. Korkunun üzerine gitmek en iyi tedavidir. __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Birçok kişinin korku romanlarını okuma veya korku filmlerini izleme isteği nereden kaynaklanıyor?Ben de korku romanlarını okuyan ve korku filmlerini izleyen bir kişi olarak kendi kendimi yokladım.Filmde,tehlike karşısında kalan kişinin ben olmayışı beni rahatlatıyor diye düşündüm. Türk Dil Kurumu sözlüğünde korku için yapılan açıklama: Bir tehlike veya tehlike düşüncesi karşısında duyulan kaygı, üzüntü. ruh bilimi Gerçek veya beklenen bir tehlike ile yoğun bir acı karşısında uyanan ve coşku, beniz sararması, ağız kuruması, kalp, solunum hızlanması vb. belirtileri olan veya daha karmaşık fizyolojik değişmelerle kendini gösteren duygu. Evde bile,karanlık odada alışılmadık bir ses duysam bir an için korkarım. İçgüdüsel tepkiyle fiziksel varlığıma yönelecek bir tehlike olduğunu varsayarım. Bu nedenle o sesin nedenini anlamaya çalışırım.Bir de gururumun kırılacağı, hakarete uğrayacağımın,yani manevi yapıma zarar verecek olguların korkusunu da duyarım. |
|
| #7 | |
| -Bahsedilecek kavramların olgusuna bakıp gözlerseniz- Burada ifade edilecek olanlar hakkında daha verimli ve uygun olacaktır. Kendi-m- denilen; karşınızda birden belirip gördüğünüz tüm duyu, duyum -bellek bilgileri, düşünce, duygu, his, idrak, algılama, tasarım ve hayaller,...-den yalıttığınızda geriye kalanınız neyse odur. Korku ise; kendinize ait olmayan, tıpkı, duyu, duyum ve duygularınız -vurgulanan varoluş duygusu- gibi, onların bulunduğu taraftadır, kendinize ait olmadığından da birer varoluştur herbiri. Durum böyle iken burada ifade edilerek işaret edilenlerde, ne insandan, ne de herhangi bir bedenli bir varoluş üzerine bilgi verilmemekte, ki, onlarla ilgisi olan konulara girilmemiştir. Dikkatlerin bu yönde verilmesi verim ve sıhat açısından uygunluğu daha yerinde olacaktır. |
|
| |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Ya kaçarsın yada kovalarsın, kaçarsan hep de kaçman gerekebilir, ama bir kez kovalar ve hakkından gelirsen, bir daha asla yenilmezsin... En iyisi kovalamak ve korkularınla "YÜZLEŞMEKTİR"... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Zaten biz insanlar genelde korkularımızın üstüne gideriz. Bu filmlerde de hep böyle değilmidir? Belki de kimimizin hoşuna da gidiyordur. Ben en çok bunu merak ediyorum. 'Merak' korkudan daha üstün bir olgu mudur? __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Çaresizliğin derin derin hissedilmesidir. Çaresi, çaredir ![]() |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|