"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Rüyamla iddiaya girdim

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski06-04-08, 18:13  #1
Emirganli

Giriş Tarihi: Mar 2008
Rüyamla iddiaya girdim

İngiltere'ye karşı şimdiye değin yaptığımız ulusal müsabakaların bir tekinde bile gol atamamışlığımız hususu, sporla ilgilenenlerin çok iyi bildikleri bir keyfiyettir.

İngiltere'ye karşı şimdiye değin yaptığımız ulusal müsabakaların bir tekinde bile gol kaydına muvaffak olamamışızdır ama söz konusu müsabakaların hepsini de kaybetmemiş, haydi başka bir ifade tarzıyla söyleyelim, o müsabakaların biri dışında kalanlarını yitirmişizdir.

İngiltere'ye karşı şimdiye değin yaptığımız ulusal müsabakaların bir tekinde bile gol kaydına muvaffak olamamış ve o müsabakaların da biri dışında kalanlarının hepsini yitirmişsek, yitirmediğimiz tek maçın, "0-0'lık beraberlikle neticelenen bir savaşım" olduğu hususu kendiliğinden ortaya çıkar.

Doğrudur, Türkiye, İngiltere'yle 29 Nisan 1987 günü İzmir'de yaptığı maçı 0-0'lık bir beraberlikle bitirmeyi başarmış ("0-0'lık bir beraberlikle bitirmeyi başarmış" diyorum, çünkü tarihinde rakibiyle yaptığı maçların bir tekini bile golle süsleyememiş bir ekip için o rakibiyle 0-0 berabere kalmak bir başarıdır) ve ister inanın ister inanmayın ama ben o maçı rüyamda görerek "0-0"ın dışında kalan bütün skorları karşımdakine vermek suretiyle gazozuna iddiaya girmiştim.

"0-0"ın dışında kalan skorların tümünü karşımdakine vermek suretiyle girdiğim iddia gazozunaydı ve söz konusu iddianın gazozuna olma sebebini de benim, "'Nasıl olsa kazanıldığında verilmez' düşüncesiyle, iddialarda fazla bir şeyi ortaya koymamam" şeklindeki davranışım meydana getiriyordu.

Sonunda, yukarıda da belirttiğim üzere "0-0"lık skorun meydana gelmişliğinden dolayı iddiayı kazandım ve karşımdaki kişi ertesi gün neyi dillendirdi bana biliyor musunuz, "Yahu adamlar sanki senin rüyana göre oynadılar be. Öyle ki maçın sonlarına doğru '-Şu skor bir gol atılmak suretiyle değişsin, değişsin de sayıyı hangi tarafın kaydettiği önemli değil- şeklinde düşünmedim' dersem yalan söylemiş olurum"u.

Evet, Türkiye'nin İngiltere'ye karşı elde etmiş bulunduğu tek başarıyı rüyamda görmüşlüğüm var ama bu, rüyamda neticesini gördüğüm karşılaşmaların yegane örneğini de meydana getirmiyor.

Türkiye'nin İngiltere'ye karşı elde etmiş bulunduğu tek başarıyı rüyamda görmüşlüğüm, rüyamda neticesini gördüğüm karşılaşmaların yegane örneğini meydana getirmiyor ve "0-0"lık Türkiye-İngiltere maçının skorunu rüyamda görmüşlüğümün, neticesini rüyada gördüğüm karşılaşmaların yegane örneğini meydana getirmemesinin sebebini de Vanspor'un Trabzon'da Trabzonspor'u yeneceğini, söz konusu müsabakanın oynanmasından 5 hafta önce gene rüyamda görmem keyfiyeti teşkil ediyor.

Ancak, rüyamda gördüğüm Trabzonspor-Vanspor karşılaşmasında, Türkiye-İngiltere maçında olduğunca bir dakiklik temin edemedim. Çünkü rüyamda Vanspor Trabzonspor'u 2-1 yeniyordu. Gerçekte ise maç, daha sonra Beşiktaş'a transfer olan Vanlı Erkan'ın attığı golle Vanspor'un 1-0 lehine neticelendi.
Eski06-04-08, 19:24  #2
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008

Sayın Emirganlı;

Bilinçaltının bilince sembollediği rüyalar; haberci gibi algılansada gerçekte pek azı(eser miktarda) buna haizdir.(çünkü böyle olması için kollektif bilinçaltından sembollenmesi gereklidir)

Oysa, rüyaların geneli; bilincin arayışlarına yanıt olma amaçlı, zihinsel olgulardır...

Konuya dair küçük bir katkım olsun istedim. Bilginize...

Saygılarımla...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 05:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)