Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Kültür - Sanat > Kültür-Sanat tartışmaları ve haberleri > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski14-05-06, 15:10  #1
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2005
Ülke / Şehir: ankara
Untitled (yorumda bulunursanız sevinirim)

http://rapidshare.de/files/20428148/...itled.mp3.html

yaklaşık 1,20'lik enstrumantel çalışmam.. dinleyip yorumda bulunursanız sevinirim.. (rapidsharede önce free yazıp sonra kodu girip 'start download' diyoruz)
Eski14-05-06, 20:16  #2
uygar01

uygar01'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: :::İZMİR:::

sayın orkhun,
Gerçekten iyi bir çalışma fakat süre bakımından biraz fakir kalmış.Eğer bu çalışmanın devamı gelirse şiir dinletileri için güzel fon müzikleri olabilir.
uygar01 is offline  
Eski14-05-06, 20:34  #3
orkhun

orkhun'nın Avatarı

sayın uygar01, davulları bilgisayardan yazmak ve enstrumanları tek tek kaydetmek oldukça zamanımı aldığı için süreyi fazla uzun tutamadım.. ama elbette geliştirilebilir ki geliştirmek istiyorum.. özellikle bu tarzda enstrumantel ağırlık bir grup kurma düşüncem var.. ancak olur mu olmaz mı, yada ne zamana olur onu ben de bilmiyorum..

yorumunuz için teşekkürler..
Eski15-05-06, 15:47  #4
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Sayın Orkhun, başarılı bir çalışma olmuş bence de.

Dinlerken bana bir Jazz ve Anadolu müzikal sentezi etkileri var gibi geldi hafiften. Yanılıyor muyum?
Eski15-05-06, 20:19  #5
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın türker şöyle demiş:

Sayın Orkhun, başarılı bir çalışma olmuş bence de.

Dinlerken bana bir Jazz ve Anadolu müzikal sentezi etkileri var gibi geldi hafiften. Yanılıyor muyum?
yanılmıyorsunuz sayın türker.. bu çalışmada bugüne kadar dinlediğim bütün müziklerin, tarzların etkisi var mutlaka.. ancak evet burada anadolu ve jazz ezgileri biraz daha ağırlıkta.. iki apayrı müzik kültürünün aynı çalışmada bulunması bilinçli değil, tesadüftü ancak sizler tarafından beğenilmesi de beni çok mutlu etti açıkçası.. bundan sonra bu tür çalışmalara sizlerin yorumlarınız doğrultusunda devam etme kararı aldım.. bundan sonra biraz kafanızı ütüleyeceğim, kusura bakmayın artık..
Eski15-05-06, 20:40  #6
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Alıntı:
bundan sonra biraz kafanızı ütüleyeceğim, kusura bakmayın artık..
Böyle bir "ütüleme"den ancak mutluluk duyarız

Bu arada, müziğinizin içinde klasik müzikten de esintiler görmek inanılmaz güzel olurdu bence. Çünkü orası da inanılmaz bir derya. Örneğin Georges Bizet'nin Carmen'inin pek çok insana ilham kaynağı olabilecek zenginlikte olduğunu söyleyebilirim naçizane.

Çalışmalarınızı burada sürekli görebilmek dileğiyle,

Başarılar dilerim.
Eski15-05-06, 20:48  #7
orkhun

orkhun'nın Avatarı

teşekkürler sayın türker.. bu arada verdiğiniz örnek için de teşekkürler.. klasik müziğin yeri benim için ayrıdır, ancak pek dinlemem.. o yüzden klasik müzik kültürüm yeterli değil diye düşünüyorum.. o yüzden başka isimler de bekliyorum sizden, dinlemek isterim bir an önce..
Eski15-05-06, 21:14  #8
orkhun

orkhun'nın Avatarı

bu arada carmen'i daha önce çok dinledim hatta bu opera oldukça popülerdir.. arşivime attım.. teşekkürler yeniden.. diğerlerini de bekliyorum..
Eski15-05-06, 21:35  #9
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Carmen'i dinlemiş olmanıza çok sevindim. Onu örnek vermemin nedeni aslında çok farklı tarzları aynı eserde bulabilmemiz ve genel anlayıştaki klasik müziklerden farklı yönleri oluşuydu. (20 kez gitsem de bıkmam, tabi idobale katletmedikçe )

Yine Klasik Müzik olacak belki ama, duyguları yansıtmayı bu kadar ustaca başarabilmesinden ötürü Giacomo Puccini'nin kalbimizde ayrı bir yeri var. (Muhtemelen ondan da dinlemişsinizdir)

Belki müziğinizde diğer Dünya ezgilerini sentezleyebilmek çok hoş olabilir. Örneğin Hint ezgileri...

Şu online playlist'in belki bir faydası dokunabilir. (mp3'leri indirebiliyorsunuz da)
http://www.magnatune.com/genres/m3u/indian.m3u

Fazla isim öneremediğim için bağışlayın.

Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-05-06 22:05 .
Antioksidan is offline  
Eski15-05-06, 21:44  #10
orkhun

orkhun'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın türker şöyle demiş:

Carmen'i dinlemiş olmanıza çok sevindim. Onu örnek vermemin nedeni aslında çok farklı tarzları aynı eserde bulabilmemiz ve genel anlayıştaki klasik müziklerden farklı yönleri oluşuydu. (20 kez gitsem de bıkmam, tabi idobale katletmedikçe )

Yine Klasik Müzik olacak belki ama, duyguları yansıtmayı bu kadar ustaca yansıtabilmesinden ötürü Giacomo Puccini'nin kalbimizde ayrı bir yeri var. (Muhtemelen ondan da dinlemişsinizdir)

Belki müziğinizde diğer Dünya ezgilerini sentezleyebilmek çok hoş olabilir. Örneğin Hint ezgileri...

Şu online playlist'in belki bir faydası dokunabilir. (mp3'leri indirebiliyorsunuz da)
http://www.magnatune.com/genres/m3u/indian.m3u

Fazla isim öneremediğim için bağışlayın.
giacomo puccini'ye de bakıyorum şimdi..

bu arada hint müzikleri için çok teşekkürler.. dinlemeye başladım bile, çok hoş.. ev arkadaşım hindoloji okuyor, o da çok beğenecek bunları..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı