Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

İslami Terör- Amerikan Oyunu!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski06-04-08, 21:41  #1
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
İslami Terör- Amerikan Oyunu!

Komunist blokun dağılmasından bu yana, dünyada değişen güç dengelerine paralel olarak; su ve petrol kaynaklarını elde etmeye ve stratejik önem arzeden bölgelerini ele geçirmeye yönelik oyunların başlıcası, olan İslami Terör; Hizbullah, El Kaide gibi markalı etiketlerle Amerikan derin devletinin senaryo ve kurguları ile, devam etmektedir.

Cıa başrollü ve işgalleri legalleştirme temelli olarak oynanan bu oyun; dinin siyasete alet edilmesinin ve kökten dinciliğin hortlatılmasının dayanağını oluşturduğu, bir çeşit monopol kartonu gibi; A.B.D’nin Ortadoğu genişleme politikalarına kesintisiz olarak, hizmet vermektedir…

Yıkılan kuleler, saldırıya uğrayan elçilik binaları, metro istasyonları, bankalar, devlet binaları ve ölen, yaralanan binlerce insan, oluşan öfke seli ve hüzün tabloları ve de sonrasında; terörle sıkı sıkıya bağdaştırılan İslam dini ve halkının büyük çoğunluğunu, Müslümanların oluşturduğu ülkeler…

İktidar değişikliklerinden tutunda, kürt devleti kurulmasına, dolaylı yoldan Ermeni tasarısına varıncaya kadar bir çok argumanın, hedefe ulaşmak için; ölçü ve dengeye getirme amaçlı malzeme yapıldığı bir oyun.

Oyun içinde oyun… İslamın kullanıldığı, öcü gibi gösterildiği Avrupa ve Amerika’da Müslüman sözcüğünün Terörist gibi algılanmasını sağlayan, bir oyun… Ne için? A.B.D.’nin yine ve yeniden, dünyanın hakimi olabilmesi ve hep öyle kalabilmesi için…

oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-04-08 12:25 .
oguzoglu is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-04-08, 13:27  #2
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Sayın Arkadaşlarım;

İşte gerçek İslam İnancı:

Teröre Karşı Tüm İnsanlar Birlik Olmalıdır...

Her tür terörist saldırı İslam dininde şiddetle lanetlemektedir. İslam dinine göre suçsuz bir insanı öldürmek çok büyük bir günahtır ve masum bir insanı öldüren kişi ahiret hayatında çok büyük bir azapla karşılık görecektir.

İslam Terörü Lanetler...

Terörün kaynağı kesinlikle ilahi bir din değildir, özellikle İslam'da teröre yer yoktur. İslam dininin kaynağı olan Kuran'da ve başta Peygamberimiz Hz. Muhammed olmak üzere tüm Müslüman yöneticilerin uygulamalarında bu gerçek tüm açıklığıyla ortaya çıkmaktadır.

Terör Sevgi ile Yokedilir...

Politikacılar, siyaset uzmanları ve akademisyenler terörizm bataklığının sadece askeri güç kullanılarak kurutulmasının mümkün olmadığı konusunda hemfikirdirler. Terörü ortadan kaldırmak ancak sevgi, hoşgörü ve barış ile mümkün olabilir.

Saygılarımla...

oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-04-08 13:36 .
Eski09-04-08, 13:37  #3
hector

hector'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

evet amerika bunu iyi kullanıyor, ama şunu unutmayın, islami terör islamın çıkışından beri var, yeni bir şey değil. bu insanlar bu tür eylelerde bulunurken peygamberlerinin biyografisini örnek alıyorlar. peygamberleri kafa kestiği için onlarda kesiyorlar, peygamberleri, kafir öldürmeleri karşılığında transit sorgusuz sualsiz cennete girebileceklerini vaad etmiş, onlarda bellerine dinamit bağlayıp cennet vizesini almış oluyorlar. bütün günahı amerika ya yıkmak haksızlık, amerika iyi bir malzeme
bulmuş kullanıyor.

hector Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-04-08 21:35 .
hector is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-04-08, 13:53  #4
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın maximus şöyle demiş:

Mesajı Göster
evet amerika bunu iyi kullanıyor, ama şunu unutmayın, islami terör islamın çıkışından
beri var, yeni bir şey değil. bu insanlar bu tür eylelerde bulunurken peygamberlerinin
biyografisini örnek alıyorlar. peygamberleri kafa kestiği için onlarda kesiyorlar, peygamberleri, kafir öldürmeleri karşılığında transit sorgusuz sualsiz cennete girebileceklerini vaad etmiş, onlarda bellerine dinamit bağlayıp cennet vizesini
almış oluyorlar. bütün günahı amerika ya yıkmak haksızlık, amerika iyi bir malzeme
bulmuş kullanıyor.

Sayın maximus;

Öncelikle katılımınız ve katkınızdan dolayı, teşekkür ederim...

Yazınızdan İslam'ın terörün kaynağına ters düşmediği kanaatini edinmekteyim, ve bunun için de İslam Peygamberi Muhammed başta, sanki, İslam inancını hepten karaladığınızı, düşünmekteyim...

Sayın maximus; "sözlerinize katılmıyorum, çünkü hiç bir dinin şiddet amacı içermediğini, ancak insanlar tarafından siyasete ve egemen amaçlı şiddete, alet edildiğini biliyorum..."

Ayrıca ben burada Amerikan Oyununu! gözler önüne sermekten yanayım ve sizlerinde bu konuya ait olan, değerli bilgi ve düşüncelerinizi benimle paylaşmanızı, arzu etmekteyim...

Örneğin, ben: İkiz kuleleri, Amerikalıların; su ve petrol için işgalini uluslararası platformda, legal hale getirmek üzere, kendi kendine düzenlettirdiğini, düşünmekteyim...

Sizin bu konudaki yorumunuz nedir?

Filistin ve İsrail sorununun var olmasının; Amerika'nın işine geldiğini düşünmekteyim... Siz ne düşünüyorsunuz?

Sayın maximus; "konu çok hassastır, Tanrı ve İslam İnacı'da değildir." Lütfen konuya yönelik objektif yorumlarınızı alayım...

Saygılarımla...

oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-04-08 19:21 .
Eski11-04-08, 14:36  #5
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Yazılarım Hakkında...

Sayın Arkadaşlarım;

Siyasi İdeolojiler başlığı altında açmış olduğum; Din ve Siyaset, Kökten Dincilik Tehlike! ve İslami Terör- Amerikan Oyunu ismli yazılarımda; defalarca DİNE VE DİNDARA SAYGILIYIM, dememe rağmen, dindarlık kisvesi altındaki, radikal dinci(kökten dinci, şeriatçı) bazı sayın arkadaşlarımın, ithamlarına maruz kalmaktayım…

Bir kez daha belirtiyorum ki benim karşı olduğum;

TÜRKİYE CUMHURİYET’ İNİ YIKIP YERİNE ŞERİAT DEVLETİ KURMAYA YÖNELİK ÇABALARDIR, ASLA VE ASLA İSLAM DİNİNE KARŞI DEĞİLİM!

Duyurulur, dikkatinize ve bilginize…

oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-04-08 17:57 .
Eski13-04-08, 20:16  #6
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

İslami Terör- Amerikan Oyunu Hakk...

HÜRRİYET
Yine O Bilinen Provokatör
Bayrut’ta Kanlı Gösteri
Kandil’e Giden 10 Anneye Sıra Dayağı

ZAMAN
·İKÖ Uyardı: Aşırı Tepkiler Haklı Davaya Zarar Veriyor
·Avrupalı Yahudiler de Tepkili: Yayınlanan Karikatürler İğrenç
·Ortadoğu’da Çifte Saldırı: 5 Ölü

TÜRKİYE
·Karikatür Protestoları Ülkemize de Sıçradı
·Erdoğan’dan Sağduyu Çağrısı: Yanlış, Şiddetle Düzeltilemez…
·İKÖ’den Kınama

SABAH
Sağduyu İçin Ortak Mektup
Rahibe Karanlık Kurşun

MİLLİYET
·Büyük Provokasyon
·Kurtlar Vadisi… ABD Elçiliği Filmi Rapor Etti
·Cehennem Ateşi Beyrut’ta

CUMHURİYET
·Kilisede Cinayet
·Tahran’a Son Uyarı Rusya’dan

RADİKAL
·Öfke Beyrut’ta
·Prof. Çetinsaya: Ortadoğu’nun Umudu İslam

VATAN
·Karikatür Cinayeti mi?
·Erdoğan: Silah Ucunda Çözüm Olmaz

YENİ ŞAFAK
·Kilisede Alçak Provokasyon
·Hz. İsa Sizden Utanıyor

AKŞAM
·Karikatür Ateşi Beyrut’a Sıçradı
·Trabzon Papazı Öldürüldü

BUGÜN
·Erdoğan: Şiddet Çözüm Değil
·Trabzon’da Rahip Öldürüldü

STAR
·Karikatür Ateşi

·Müslümanlık Bu Değil

VAKİT
· Gavurlara Öfke Seli
· Başbakan Erdoğan: Peygamberime Saldırmak Asla Özgürlük Olamaz

06.02.2006

oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-04-08 20:20 .
Eski13-04-08, 21:17  #7
Zinnar

Zinnar'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008

herhalde bir cogunuz görmüs denemis biliyordur 20 Amerikan dolarinin üzerindeki ortaya cikan pentegon ve ikiz kulelerin yanan hali,ve son olarak OSAMA yazisi
belki sizin icin basit vede tesadüf ama benim icin kesinlikle tesadüf degil.

bunlarin Üzerine bush ailesiyle binladinin yakin aile ve is dostlugunu koyarsak,
ve islamiyetin terörü Kesin bir dille Yasaklamasi kinamasi suc saymasi,birakin canli bonbayi Intiharin Islamiyet Dininde yerinin olmamasi,Ihtiyac hali disinda Yesil Bir Agacin Kesilmesi Bir Hayvanin Zevk Icin Avlanilarak öldürmesi Dahi Günah Sayiliyorken,Ben bu Tarz terör Olaylarinin ISLAMIYETle Bagdastirilmasini Kesinlikle Art Niyet Ve Ihanet Olarak Görüyorum.

http://www.izleindir.com/komik-video...ir.asp?id=1364

Zinnar Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 13-04-08 21:21 .
Zinnar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-04-08, 21:48  #8
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Hoşgeldiniz sayın Zinnar...

Sayın Zinnar;

Önceki mesajlarımdan alıntı yaparak başlayayım...

Her tür terörist saldırı İslam dininde şiddetle lanetlemektedir. İslam dinine göre suçsuz bir insanı öldürmek çok büyük bir günahtır ve masum bir insanı öldüren kişi ahiret hayatında çok büyük bir azapla karşılık görecektir.

İslam Terörü Lanetler...

Terörün kaynağı kesinlikle ilahi bir din değildir, özellikle İslam'da teröre yer yoktur. İslam dininin kaynağı olan Kuran'da ve başta Peygamberimiz Hz. Muhammed olmak üzere tüm Müslüman yöneticilerin uygulamalarında bu gerçek tüm açıklığıyla ortaya çıkmaktadır.

Politikacılar, siyaset uzmanları ve akademisyenler terörizm bataklığının sadece askeri güç kullanılarak kurutulmasının mümkün olmadığı konusunda hemfikirdirler. Terörü ortadan kaldırmak ancak sevgi, hoşgörü ve barış ile mümkün olabilir.

Saygılarımla...
Eski14-04-08, 11:37  #9
Zinnar

Zinnar'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008

Alıntı:
Sayın oguzoglu şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Zinnar;

Önceki mesajlarımdan alıntı yaparak başlayayım...

İslam Terörü Lanetler...

Saygılarımla...
sayin Oguzoglu size önce özelden cevap vereyim dedim sonra burdan dogru olacagina karar verdim,diger arkadaslarda okusun diye.

Siz Nasil size hitaben ilk yazimi yazdigimi algiladiniz dogrusu anlayamadim,
cünkü aslinda sizin iddalarinizi destekler nitelikte bir yazi.
yani sizin basliginizda belirttiginiz Gibi AMERIKA oyunu diyorum bende.
size hitaben yazmam zaten mümkün olamaz cünkü zaten sizde islamiyete Böyle seylere yer verilmez diyorsunuz,yani hemfikiriz.
her halde kelime ve cümle vurgulariyla ilgilidir sizin beni yanlis anlamaniz,
Oda benim Zayif Türkcemden Kaynaklaniyor.
Bu yüzden sizden Özür Dilerim

Umarim siz ve diger arkadaslar VERDIGIM LINKI SEYRETMISSINIZDIR yada zaten haberdarsinizdir.
Saygilarimla
Zinnar is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski14-04-08, 12:03  #10
extreme357
Uzaklaştırıldı

Önce terör ve terörizm nedir;
bir tanım yapın..
bu tanımı tartışalım ve geliştirelim.ancak o zaman bu ve benzeri tartışmalar anlam kazanacaktır.
Artık kabukları soyulunca altından başka şeyler çıkan muz kavramlardan çok sıkıldım.
siz sıkılmadınız mı......
extreme357 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı