"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Edebiyat > Öykü ve Denemeleriniz

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bu gün yağmur yağsın istedim.

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız...

Konu Araçları
Eski07-04-08, 17:19  #1
mehmet5572

Giriş Tarihi: Jul 2006
Ülke / Şehir: Kütahya
Bu gün yağmur yağsın istedim.

Biz hiç yalnız hissetmedik ki kendimizi, yağmur uyanıştır. Doğanın yaşama merhaba dediği andır, çiçeklerin tüm renklerini kıskanırcasına gösterdiği andır. Ağaçların üzerindeki rehaveti atıp, göğe meydan okuma cesaretini gösterdiği andır. Bir an evvel beslenip, boy vermek ister. Yağmur umuttur. Grileşmiş gözlerin unuttuğu yaşamın tüm renklerini sunar ardından gökkuşağı ıle. Yağmur yaşama hissidir. Farlında olmaktır. Tenimize değen bir damla Yağmurun ılık bir dokunuş, insanın yaşama, yaşamın insana dokunuşu gibidir. her şeye rağmen tutkuyla bağlanabilmeyi anlatır camdan süzülen damlalar. Göşterişsiz, sade, çoşkulu, anlamlı...Bu gün hala daha yağmur yağsın istiyorum. Eskiye rağmen yenilenmektir yağmur. Yıkansın istiyorum her karış toprak. Gökkuşağını hep birlikte izleyebilmek için.

İnsanın insan tarafından amansız sömürüsünün yok olması için,savaşların dünyasında menekşe ve kırçiçekleri tarlalarının yeşermesi için, yani bir bütün olarak insanlığın insanlığının kurtulması için yağsın istedim.

UMUT VE SEVGİYLE...
mehmet5572 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-04-08, 17:33  #2
serzeniş
Kültür-Sanat & Edebiyat

serzeniş'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Ülke / Şehir: İstanbul

Yağmur altında ıslanayım iliklerime kadar..saçlarımı savurayım soğuk yüzüme değsin..Bir ürperti kaplasın bedenimi ben hoyrat salınayım.Düşsün tek tek her biri dizilsin yüreğime gelmişken taa içine acılarımı da süpürsün.Kalıplaşan düşüncelerimiz çıkarsın kalıplarından genişletsin sevgi alanımızı..Orda daha çok büyütsün yağmur tomurcuklansın tüm çiçekler...

paii paii (:

serzeniş Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-04-08 20:03 .
serzeniş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-04-08, 23:59  #3
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Yağmur çisil çisil yağmalı yanımda şemsiye olmadan sokakta yürümeliyim.Yağmurun her damlasıyla ıslanıp bedenimi arıtmalıyım.Yüzüme düşen her damla akıttığım gözyaşlarımı saklamalı,kendimle verdiğim savaşı yine kendim kazanmalıyım.Yüzleşmeliyim bir bir gerçeklerle ve seninle,yüzleşirken canım yanacak,akacak gözlerimden yaşlarım akan her damla yaşla birlikte sende gideceksin hayatımdan.Bugün yağmur yağmalı seni hayatımdan çıkarmak kendimle hesaplaşmak için yağmalı.
Eski16-04-08, 09:23  #4
serzeniş
Kültür-Sanat & Edebiyat

serzeniş'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Ülke / Şehir: İstanbul

Yalnız yürüyeyim,yoldan geçen insanları izleyeyim.Kaldırımda oturup yağmuru dileyeyim.Gözlerimi kapatymalı,saçımı salmalı,yüzümü gökyüzüne çevirmeliyim.Sen nereden geliceksen ben oraya dönmeliyim.Hıçkırıklarımda boğulup kahkahalarımda dirileyim.Her şeyden vazgeçsemde bir senden geçmemeliyim...

paii paii (:
serzeniş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-04-08, 13:56  #5
batuhan95

batuhan95'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Koskoca bir deniz olmalı önümde. Düşen her bir damlanın sesini işitmeliyim. Bazen bir su düşmeli denize. Sıçrattığı su sıçramalı üstüme. Gözümüzü açıp baktığımda üstünde damlalar birikmiş gözlüklerimden bulanık görüyorum. Bugün takmamalıyım diyorum. Çıkardığımda yine bir bulanıklık. Seni düşünüyorum. çocuk gibi ağlıyorum. şimdi bendende sular süzülüyor. Yağmurla karışıyor. Kendimi yitiriyorum. Dalıyorum ben...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı