"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Bu ne zalimlik! Kargayı asfalta yapıştırmışlar! / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde, ayaklarına ve kanatlarına yapıştırıcı sürülüp asfalta bırakılan karga kurtarıldı. Şampuanla yıkanan karga, doğaya salındı. Kavaklı Mahallesi sahil kesiminde asfalt yol üzerinde uçamayan kargaya yardım etmek isteyen vatandaşlar, karganın ayaklarına ve kanatlarına çok miktarda deri ürünlerini yapıştırmada kullanılan bir yapıştırıcı sürüldüğünü fark ettiler. Kanatlarını hareket ettiremeyen, kuyruğu ve ayaklarından asfalta yapışan hayvanı büyük bir titizlikle asfalttan ayırmaya çalışan vatandaşlar, bu sırada karganın kuyruğunun kısmen de olsa kopmasına engel olamadılar. Kargayı yapıştığı yerden kurtarmayı başaran vatandaşlar, yapıştırıcıyı su ve şampuanla temizlemeye çalıştılar. Uzun süren çalışmanın sonunda vücudundaki yapıştırıcı kısmen çıkarılan karga, doğaya salındı. Olaya tepki gösteren vatandaşlar, hayvana bu şekilde kötü muamele yapan kişi ya da kişilerin bulunarak cezalandırılmalarını istediler. "HAYVANLARIN DA HAKLARININ KANUNLA KORUNDUĞU UNUTULMAMALI"- Kocaeli Veteriner Hekimler Odası Başkanı Orhan Altuntaş, 5199 sayılı hayvanları koruma kanununa göre, hayvana eziyet eden kişinin tespit edilmesi halinde hapisle cezalandırılabileceğini belirterek, "Kanunun bu yönü çok fazla bilinmiyor. Bazı kişiler hayvanı önemsemeden bu türden kötü muamelede bulunabiliyorlar. Hayvanların da haklarının kanunla korunduğu unutulmamalı" dedi. Bazı kolluk kuvvetlerinin de kanundan tam anlamıyla haberdar olmadığı için bu tür davranışlarda bulunanlar hakkında zaman zaman işlem yapmadıklarını savunan Altuntaş, "Hayvanlara yönelik her türlü kötü muameleyi kınıyoruz, sorumlu ya da sorumluların bir an önce yakalanmasını istiyoruz" diye konuştu. http://www.milliyet.com.tr/default.a...04.2008&ver=13 __________________
Kaçamayıp da saklanan kedicikler gibi Sığındım senin sıcaklığına, Sevemiyorsan istanbul'u benim gibi Kaçalım yine bozkırlara... |
|
| #2 | |
Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Bu kadarı da pes artık!Nasıl insanlık bu ya söyleyecek söz bulamıyorum. ![]() __________________
Kaçamayıp da saklanan kedicikler gibi Sığındım senin sıcaklığına, Sevemiyorsan istanbul'u benim gibi Kaçalım yine bozkırlara... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| "SADİZM" tam karşılğı işte bu! __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| Kasden bile bile yapmışlarsa ,insanlık zdışı bir hareket.Kısaca canilik.Kuşlarda bir can taşımaktadır. |
|
| #5 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Feb 2008
| 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre hayvanlara işkence yapanlara para cezası uygulanıyor. Bu da gördüğümüz kadarıyla caydırıcı olmuyor. Umarım kargaya bu işkenceyi bir çocuk yapmamıştır. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-04-08 20:25 .Sebep: Tamamı koyu harf.. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Kasten yapildigi acik sanirim. Gökyüzünden yapistirici yagmadigina göre baska türlü düsünemeyiz... __________________
Islam'a bak, hizaya gel! Hurilerle yatacagima, zabanilerle yatarim! |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2005
| |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Yazık, insanlık giderek insanlığını kaybediyor. __________________
Yok! |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Bu fotoğrafı gördüğüm zaman türlü işkenceler edilerek çöplüğe atılmış bir köpeğin görüntüsü geldi aklıma 15 sene geçti üzerinden ama çocuk olduğum için o görüntüyü görmemi engellemeye çalışan yakınlarıma rağmen gördüğüm o kare hala tüm ayrıntılarıyla belleğimde ne yazıkki.. Yani buna benzer bir sürü insanlık dışı olaylara tanık oluyoruz malesef gerçi insanlara hatta çocuklara uygulanan işkenceleri düşününce artık bu haberlere şaşıramaz hale geldik malesef. Tamamen insanlık dışı.. Bunu yapan kişilerin bu olaydan zevk almış olabileceklerini düşünmekte olayın ayrı bir boyutu.. __________________
Gitti gidiyor... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Bir de kürkü için yere çarpa. çarpa vurarak öldürülen hayvanları görmüştüm, forum arşivinde bir yerlerde, hala yastığa başımı koyduğumda, canımı acıtıp uykularımı kaçırmakta, insan olduğumdan utanmaktayım... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|