"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Erdoğan’dan ’İslami Schengen’ önerisi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Başbakan Tayyip Erdoğan, D-8 Zirvesi’nde İslam dünyasına "Biz de kendi Schengen’imizi kuralım" önerisinde bulundu. "AB’nin Schengen’i gibi bir vize sistemi oluşturmalıyız" diyen Erdoğan, D-8’in etkinliğinin ticaretle sağlanacağını vurguladı... AŞBAKAN Tayyip Erdoğan’ın önerdiği "İslami Schengen"in kabul edilmesi halinde uygulamayı yapsayacak D-8 ülkeleri şunlar: İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır, Nijerya ve Türkiye... SCHENGEN anlaşması, imza koyan ülkeler (Avusturya, İtalya, Yunanistan, Lüksemburg, Almanya, Hollanda, Fransa, Portekiz, Finlandiya, İspanya, Danimarka, İsveç, Belçika, İzlanda, Norveç) arasında serbest dolaşım hakkı tanıyor. Schengen ülkelerinden biri tarafından verilen vize diğer tüm üye ülkelerin topraklarında geçerli oluyor. http://www.hurriyet.com.tr/dunya/4409922.asp?m=1&gid=69 |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Olacağını sanmıyorum ama olursa güzel olur. |
|
| #3 | |
| Sözkonusu başka bir hükümet olsa umutlanırdım ama AKP olunca vardır bi bit yeniği diyorum. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm. Bencede pek olmaz. Nedenine gelince Avrupada gösterilen ülkeler hepsi hemen hemen yan yana. Ama D8 lere baktığında biri uzak doğuda biri Afrikada biri Asyada . Uzaklık önemli değil. ama baktığınız zaman herşeyi ile birbirinden çok farklı ülkeler D-8 ler.Ama olursa bile daha beklenmesi gerekir. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Önemli olan beşeri ulaşım değil, ticari dolaşım. Türkiye'ye gümrüksüz giren AB mallarının, Türkiye üzerinden bu ülkelere yine gümrüksüz aktarılması nihai amaç gibi gözüküyor. __________________
Haramilerin saltanatını yıkacağız! |
|
| #6 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Ticari dolaşım bildiğim kadarıyla Gümrük Birliği Anlaşmasını ihlal etmemiz olur. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #7 | |
| Gümrük Birliği'nden daha kârlı bir anlaşma gibi görünüyor bu.Özellikle bu kadar byük bir pazar üreticiye bayram ettirir. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| İslami Schengeni okuyunca aklıma bir olay geldi. Bilirsiniz Arap Milletinin bir cok devleti var. Ama nerdeyse bütün Arap devletleri, diğer Arap devletlerinin vatandaşlarına vize uguluyor. Bazı ülkelerin vatandaşlarına gümrüklerde vize veriyorlar, bazı ülkelerin vatandaşları ise geldikleri ülkerlerdeki Konsolosluklardan vize alabiliyor. Bir Arap arkadaşım hem Suriye vatandaşı hemide Almanya vatandaşı. Ortaklarından Dubaida bir iş görüşmesi icin buluşuyor. İşleri erken bittiğinde Almanyay geri dönmek icin, başka bir Ucak şirketinden Mısırın başkenti Kahire aktarmalı bilet alıyorlar. Kahire ye geldiklerinde kendilerini Almanyaya götürecek ucak bozuk olduğunu ve Almanayay bir sonraki ucağın ancak yarin kalkacağı haberini alıyorlar. Havaalanında kalmaktansa geceyi şehirde bir Otelde gecirmek istediklerinde, Arkadaşının havaalanını terk ertemesine izin vermiyorlar. Nedeni Mısır Alman Vatandaşlarına Gümrükte vize veriyor ama Suriye Vatandaşına vermiyor. Ben fazla dindar insan değilim. Ama İslam ülkelerinin kendi aralarında vize uygulamsını cok üzücü buluyorum. Vize olmasaydı, ben bir cok Arap ülkesini coktan ziyaret etmişdim. Mesala bir defa Mısıra gitemek istedim haftalarca Vize icin uğraştım. Bunun kolayı yokmu diye sorunca, 40 yaşından yukarılara kolay ama kücük olanalar vize verilmesine Kahire karar veriyor cevapını aldım. __________________
“Selam ederim halkıma, baş eğip el bağlamasın ...” Orhan Kotan |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| İslam ülkeleri arasındaki bağlar güçlendirir.Ticaret sayesinde ülkeler yakınlaşır.Kim bilir belki de siyasi güce bile dönüşebilir.Hiristiyan ve Siyonist birliğe karşı daha güçlü bir oluşuma gitmesi bana göre sürpriz olmaz. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! Atilla Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-05-06 19:01 . |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|