Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Eşcinselliğe bakış açınız ? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski09-04-08, 21:04  #1
hector

hector'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Eşcinselliğe bakış açınız ?

forumda, farklı başlıklar altında da olsa, eşcinsellik hakkında insanların fikirlerini az çok beyan etmeleri ilgimi çekti. acaba insanımızın eşcinselliğe bakış açısı nedir, bunu tartışmaya ne dersiniz.

bu insanlarla bir şekilde bir yerlerde karşılaşıyoruz. edindiğim izlenim, korkunç bir toplumsal baskı altında yaşadıkları. inanılmaz derecede toplumsal ahlak değerleri altında eziliyorlar. insanlar, bu insanlarla karşılaştıkalrında ilk tepkileri alay etmek oluyor, bunu fikren beyan etmeselerde vucut dili ile belli ediyorlar, kanımca bu insanların bu denli agresif olmalarının tek nedeni bu. hemen her yerde savunma halindeler. bir çok insan populist davranıp '' onlarında yaşam hakkı var, onlarda insan,yaptıkları gayet doğal '' gibi yaklaşımlarda bulunsa da, ben bunu pek samimi bulmuyorum. çünkü bu fikri saavunan insana aynı cinsel kimlik hitabında bulunulsa hemen kötü tepki verecektir.

benim şahsi kanaatıma gelince; ben bu insanların içinde bulundukları durumu cinsel kimlik bunalımı olarak değerlendiriyorum, bana göre bu bir tür hastalık, tedavi edilebilirmi edilemezmi bilmiyorum, ancak bana göre bir tür hastalık. ( sakın kimse yanlış anlamasın,'' hastalık '' kelimesini aşaağılamak, için kullanmıyorum.)

tüm canlılarda her cinsel yaklaşımın tek amacı vardır, üremek. tüm türler sadece ama sadece üremek için bu tür bir yakınlaşma içine girerler. bunun dışında girişilen her tür yakınlaşma, veya birliktelik, adına her ne derseniz, tamamen kafa karışıklığından ileri gelen bir durumdur. iki dişinin üreme amacı gütmeyen yakınlaşması kafa karışıklığıdır. iki erkeğin üreme amacı gütmeyen yakınlaşması kafa karışıklığıdır, bir erkeğin diğer bir başka erkeğin dışkısını atmak için kullandığı kalın bağırsağı ile ilgilenmesi ne kadar normal olabilir.

burada ilginç olan, tıp dünyasının büyük oranda bu duruma hastalık gözü ile bakmaması ve normal karşılaması. bu durumu normal kabul etmek yerine bu insanların toplum içine karışabilmeleri ve içinde bulundukları durumun ne demek olduğunu bu insanlara anlatılması lazım.

bence, biz insanlar ve diğer primatların ortak atası olan tek cinsiyetli canlının mirasıdır bu kafa karışıklığı. kafanız da hemen bir insan silüeti yaratıp ''hayır hayır saçmalıyor'' demeyin, o canlının neye benzediğini hiç birimiz bilmiyoruz. ama kasık arasındaki ayrıntı dışında bu denli benzerliğin başka
bir anlamı olabilirmi. kaldı ki kasık arasındaki ayrıntı kadın cinsel organını dışa çıkmış halidir, sünnet diye aldığımız et parçası evrim sürecinde değişim geçirmiş vajen dudaklarıdır. insanda hem dölleme hem doğurma hormonlarının olmasının başka bir anlamı olabilirmi.

bu insanları üreme takliti yapmaya iten sebep hormonal dengesizliktir. bakınız, örneğin rakı içen insanlar, zaman içinde kalça bölgesi yuvarlak hatlara, ve göğüslerde büyüme olur, kişi bunu bizzat farkedemez, hatta içtiği rakının aslan sütü olduğunu idda eder, rakının ses tellerine verdiği
zarardan ötürü sesinin kalınlaşmasından ötürü bu içkinin kendisini dahada erkeksi bir hava verdiğini düşünür. oysaki rakının ana maddesi olan anason çayında ostrojen hormonu vardır, yani üreme hormunu, yüksek oranda alındığında, sonradan bile insanın fiziki yapısında değişiklikere neden olur.
erkeklerin kadınsı davranmasına neden ostrojen dengesisliği, kadınların erkeksi davranmasına neden testesteron dengesizliğidir.

yani demem oki, bu insanlar doğuştan da olsa bir tür hormonal dengesizlik içindeler, tibben düzeltilmesi mumukünmü bilmiyorum, ama naçizane fikrim bunun bir hastalık olduğudur.

hector Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 09-04-08 21:07 .
hector is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski09-04-08, 22:04  #2
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Heteroseksuel olmak sadece ureme amaci ile cinsel iliski yasamak anlamina mi gelmektedir? Güldürmeyin insani... Mesela, söyler misiniz, "kisir" bir cift, cocuk doguramayacak oldugu halde cinsellik yasmayacaklar mi? Ya da bir ciftin 3 cocugu olsun misal, ve daha fazla cocuk istemiyor olsunlar. Bundan gayri bu cift icin cinsellik bitmeli mi? Cinselligin amacinin "üreme" oldugu savi, kaale alinamayacak kadar gülünctür kanimca... Yine de bu iddianizda israrci olmak gibi bir durumunuz söz konusu ise, yukarida ki durumlara bir cevap yazin, ona göre devam edelim...

Homoseksuel olmayi, bir hastalik olarak görmektesiniz. Peki, bir homoseksuel insan, heteroseksueller icin ayni seyi söylerse ne olacak? Siz, heteroseksuel iliskileri "normal" olarak tanimlarken neyi "ölcü" almaktasiniz? TIP, bu durumu bir hastalik olarak görmez iken, sizin bu görüsünüz ne ölcüde bir deger tasiyacak merak etmekteyim. Siz otorite misiniz? Hayatinizda kac tane "escinsel" ile tanistiniz? Escinselligin ne oldugunu biliyor musunuz?
Eski09-04-08, 22:08  #3
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın maximus şöyle demiş:

Mesajı Göster
bir erkeğin diğer bir başka erkeğin dışkısını atmak için kullandığı kalın bağırsağı ile ilgilenmesi ne kadar normal olabilir.
Bence gayet normal! Biraz düsünecek olursaniz sizde bunu normal göreceksiniz. Bu durumda diger diski araclari olan, "penis" ve "vajina" ile de iliskiye girmemeniz gerekecektir. Yani sizin mantiginiza göre cinsel bir iliski gerceklesmeyecektir.
Eski09-04-08, 22:10  #4
hector

hector'nın Avatarı

Alıntı:
Homoseksuel olmayi, bir hastalik olarak görmektesiniz
ben homoseksüellik hastalık demedim, eşcinsellik hastalıktır bana göre. yada kelimeyi daha da yumuşatalım kimse alınmasın, kafa karşıklığı diyelim ona.
Eski09-04-08, 22:13  #5
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

bu iki kavram arasinda ki farki aciklayinda, hepimiz bilgilenmis olalim...
Eski09-04-08, 22:30  #6
hector

hector'nın Avatarı

Alıntı:
Mesela, söyler misiniz, "kisir" bir cift, cocuk doguramayacak oldugu halde cinsellik yasmayacaklar mi?
bakınız, biz insanlar diğer canlılardan farklıyız, kültürel anlamda ciddi evrim geçirdik,
cinsel birlikteliğin zevkli ve sürekli bir hale gelmesi süreç ile ilgilidir. siz mağara döneminde
insanların günümüzde ki gibi her an cinselliği düşündüğünü söyleyebilirmisiniz.

Alıntı:
Siz otorite misiniz? Hayatinizda kac tane "escinsel" ile tanistiniz
önce biraz sakin olun, bu insanlara düşmanlık edenlerle karıştırmayın beni, tercihleri onları ilgilendirir, benimkisi sadece bir bakış açısı.

evet tanıdım, bekar olduğum dönemde her yıl gittiğim ege de bir tatil köyünde animasyon ekibinin yedisi gay dı, ama dedim ya bu onları ilgilendirir, üstelik güzel
dostluklar da kurduk, hepsinin geçmişte kız arkadaşları olmuş hetoroseksuel ilişkileri
olmuş, ama bir şekilde belli bir dönem sonunda hiç akıllarında yokken cinsel kimlikleri
değişmiş, ben bunu hormonal dengesizliğe bağlıyorum, bir şeyler bu insanları bu
tür bir kafa karışıklığına itiyor, yukarda da zaten fikrimi açıkladım.
Eski09-04-08, 22:36  #7
hector

hector'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın ABCDE şöyle demiş:

Mesajı Göster
bu iki kavram arasinda ki farki aciklayinda, hepimiz bilgilenmis olalim...
bu biraz daha bilimsel bir terim, genelde doğuştan gelen bir durum, benim bahsettiğim keyfi geçişler.
Eski09-04-08, 22:40  #8
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Siz, kanimca bu durum ile ilgili yeterli derecede bilgi sahibi degilsiniz. Eger, yeter derecede bilgi sahibi olmus olsa idiniz, bu durumu bir "hastalik" olarak ya da "kafa karisikligi" olarak degerlendirmezdiniz. Siz hormonlariniza söz gecirebilir misiniz? Eger gecirebilir oldugunuzu düsünüyorsaniz, bu durumu kafa karisikligi olarak degerlendirmeye devam ediniz, yok geciremem diyorsaniz, bu durumun hormonlarla alakali oldugunu ve "normal" kabul edilmesi gerektigini kabul edersiniz. Dogumundan itibaren kendisini "homoseksuel" olarak tanimlayan binlerce insan varken, sizin verdiginiz örnekler bizi neden baglasin bu da ayri bir konu...

Gerek ilkel dönemlerde, gerekse günümüzde "hormonlarinizin" etkisi altinda hareket etmektesiniz. O dönemde cinselligin yegane amaci üreme olmadigi gibi, bugünde keza öyle degildir. Bazi hayvan türlerinde escinsel iliski oldukca yaygindir. Mesela, BONOBO maymunlari bu baglamda örnek olarak verilebilir.
Eski09-04-08, 23:20  #9
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Eşcinsellik hastalık filan değildir. Bunu tüm bilimadamları kabul ediyor.

Dahası eşcinsellik yeni veya marjinal bir şey değil. Taa binlerce yıl önceki bulgular bile bunu kanıtlıyor.
Eski09-04-08, 23:22  #10
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Eşcinsellik bireyin cinsel tercihiyle alakalı bir durumdur, bunu hastalık olarak nitelendirmek doğru değildir.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı