Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

1 yaşındaki çocuğuna sarı,kırmızı,yeşil kıyafet giydirdiği için tutuklandı..

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski10-04-08, 19:28  #1
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

BEBEKLERİ DİKKATLİ GİYDİRİN !
10 Nisan 2008 Perşembe 16:16
1 yaşındaki çocuğuna Kürt renkleri saran baba tutuklandı.
Diyarbakır"da 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen mitingde, 1 yaşındaki bebeğine Kürtleri temsil eden kırmızı, yeşil ve sarı renklerden oluşan bezi saran Mehmet Can, "PKK propagandası yaptığı' iddiasıyla tutuklandı.

Diyarbakır'ın İstasyon Meydanı'nda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen mitinge katılan ve kucağındaki 1 yaşındaki bebeğine ""kesk, sor u zer"" renklerinden oluşan bez sardığı polis kamerasınca kaydedilen Mehmet Can gözaltına alındı.

Emniyetteki sorgulamasının ardından savcılığa çıkarılan Mehmet Can, tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Görüntülerde Kürt renkleri sarılan 1 yaşındaki bebeğin, babası Mehmet Can tarafından çalınan müzik eşliğinde birkaç kez havaya hoplatıldığı, ardından omuzlarına kaldırdığı belirtildi.

Görüntülerin izlenmesinden sonra ifadesi alınan Mehmet Can suçlamaları kabul etmedi. Olay günü eşiyle birlikte akraba ziyaretine gitmek isterken kalabalığı gördüklerini, eğlenmek amacıyla topluluğun arasına katıldığını söyleyen Mehmet Can, "Ben örgüt propagandası kesinlikle yapmadım, suçsuzum" dedi.

Mahkeme, Mehmet Can'ı "kendi çocuğunu örgüt propagandası amacıyla istismar etmek' suçundan Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi uyarınca tutuklayarak cezaevine gönderdi.

http://www.haberdiyarbakir.com/news_detail.php?id=9304 Bence sarı kırmızı yeşil renklere tamamen yasak getirsin..Hatta trafik ışıklarını bile yasaklasın bence..

NoPasaran Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-04-08 23:08 .
Meyman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-04-08, 20:04  #2
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Hmm...Bu 3 renk "bölücülüğün simgesi" oluyor öyle mi...

Peki "Fenerbahçe Cumhuriyeti" sözü ,bölücülüğün daniskası olmuyor mu acaba?
Peki neden kimse bu sözü kullanan Fenerbahçe' lileri tutuklamıyor (Galatasaray'lı olduğumdan söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın )

Bizim Türk ahali, kırmızı beyaz renklerini benimser, Kürt ahali ise bu 3 rengi..Peki niçin kırmızı beyaz serbestken, 3 renk yasak oluyor?
Ama pardon..şimdi farkettim ; bu ülkede Kürt yok ki

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala

İvanov Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-04-08 20:32 .
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-04-08, 20:25  #3
marxist
Yazar Adayı

marxist'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008
Ülke / Şehir: Devrimden

yeşil-sarı-kırmızı bu toprakların rengidir, neyden bahsediyorlar bunlar? ama habere şaşırmadım tabii...
marxist is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-04-08, 22:58  #4
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir

Şimdi asıl garip olan ellerinde öcalan posterleriyle ve yeşil-kırmızı-sarı kıyafetlerle nevroz kutlayan insanları çocukları tutuklamadılar. Bu ne iş?
Benimde çok sevdiğim bir tişörtüm var yalnızca yeşil, sarı ve kırmızı renklerini barındıran bunu giydim diye beni de tutuklarlarsa o zman asıl propagandacı olunur işte..
Eski10-04-08, 23:00  #5
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008

böyle bir olay hoş degildir tabi ki fakat kimse de yeşil kırmızı sarı için kürtlere özgü renk falan demesin..

Neden onların ayrı rengi var?

yada onlar neden "onlar" ?
Otuz Kupona Alınmadı bu VATAN..!!!
oguzkaan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-04-08, 23:22  #6
emintürk

emintürk'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

Sayın Meyman sözkonusu olayla ilgili bir resim vermiş. İlginçtir bebeğin altındaki kişi yeşil-sarı-kırmızı ya bürünmüş, sağındakiler aynı renk, solundakiler aynı. Bu kadar yeşil sarı kırmızı cümbüşünün içinde çocuğun rengini farkeden polisler şahin gözlü olmalı!..

Gerçekten iddia edildiği gibi bu renklerden kıyafetler giymek yasak ise çocuğun etrafındakilerin tamamının tutuklanması icap etmez miydi? Oysa biz her nevruz bu renklere bürünmüş insanları görmeye neredeyse alıştık ve şu ana kadar da renk tercihleri nedeniyle kodese atılan hiç kimseyi duymadık.

Yoksa bu renkleri giymek sadece çocuklar için mi yasakmış?
emintürk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski10-04-08, 23:24  #7
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın emintürk şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Meyman sözkonusu olayla ilgili bir resim vermiş. İlginçtir bebeğin altındaki kişi yeşil-sarı-kırmızı ya bürünmüş, sağındakiler aynı renk, solundakiler aynı. Bu kadar yeşil sarı kırmızı cümbüşünün içinde çocuğun rengini farkeden polisler şahin gözlü olmalı!..

Gerçekten iddia edildiği gibi bu renklerden kıyafetler giymek yasak ise çocuğun etrafındakilerin tamamının tutuklanması icap etmez miydi? Oysa biz her nevruz bu renklere bürünmüş insanları görmeye neredeyse alıştık ve şu ana kadar da renk tercihleri nedeniyle kodese atılan hiç kimseyi duymadık.

Yoksa bu renkleri giymek sadece çocuklar için mi yasakmış?
Bu görüntü sanırım tutuklanma olayının geçtiği günün görüntüsü değil. Yani bir de o günden bir kare olsa elbetteki daha da komik olurdu.
Eski11-04-08, 00:36  #8
MK DEVRİM

MK DEVRİM'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2006

sayın Meyman verdiğiniz haberin resmi bu ise;çocuğu havaya kaldıran baba değil.
Çocuk bayan tarafından havaya kaldırılmış.
Sonra bebelerin böyle törenlerin içinde bulunmaması gerkmiyormu?
Yazık değilmi o çocuğa, o kadar büyük bir kalabalık ve gürültü içinde bulunması!
Bebelerin ruh sağlığı içinde çok kötü bir ortam değilmi?
İlave olarakta mahkemenin gerekçesini tekrar sizden alıntıladım.

"Mahkeme, Mehmet Can'ı "kendi çocuğunu örgüt propagandası amacıyla istismar etmek' suçundan Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi uyarınca tutuklayarak cezaevine gönderdi."

Çocukların gerçekten bu tür şeyler ile istismar edilmemesi, onların sağlığı içindir.
MK DEVRİM is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-04-08, 00:41  #9
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın MK DEVRİM şöyle demiş:

Mesajı Göster
sayın Meyman verdiğiniz haberin resmi bu ise;çocuğu havaya kaldıran baba değil.
Çocuk bayan tarafından havaya kaldırılmış.
Sonra bebelerin böyle törenlerin içinde bulunmaması gerkmiyormu?
Yazık değilmi o çocuğa, o kadar büyük bir kalabalık ve gürültü içinde bulunması!
Bebelerin ruh sağlığı içinde çok kötü bir ortam değilmi?
İlave olarakta mahkemenin gerekçesini tekrar sizden alıntıladım.

"Mahkeme, Mehmet Can'ı "kendi çocuğunu örgüt propagandası amacıyla istismar etmek' suçundan Terörle Mücadele Yasası'nın 7/2 maddesi uyarınca tutuklayarak cezaevine gönderdi."

Çocukların gerçekten bu tür şeyler ile istismar edilmemesi, onların sağlığı içindir.
Haklısınız sayın MK DEVRİM.
Ayrıca evet bu fotoğraf 2008 nevruz kutlamalarından ama gerçekten çok merak ediyorum bu yasa kapsamınca bu insanlar niye tutuklanmadı.
Eski11-04-08, 01:40  #10
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın oguzkaan şöyle demiş:

Mesajı Göster
böyle bir olay hoş degildir tabi ki fakat kimse de yeşil kırmızı sarı için kürtlere özgü renk falan demesin..

Neden onların ayrı rengi var?

yada onlar neden "onlar" ?
İmzanızdan yola çıkarak size bir soru sormak istiyorum.

PKK bugüne kadar kaç tane "AYDIN İNSAN" katletmiştir?
Ya da şöyle desem: Kürt asıllı olup da aydın katletmiş bir kişi tanıyor musunuz?

Neden onların rengi ayrı dediğiniz vakit onlar onlar olmuştur zaten!
Renkleri bile bu kadar irdelemek çok abesttir. Renkleri bile ötekileştirmek ne kadar garip değil mi? Herkes kırmızı-beyaz diyemez. Demesi de beklenmemeli.
Bu kadar Zorbacı Dayatmacı bir zihniyetin kimseye yararı olmayacaktır. Zararlarını çekmekteyiz.

Unutmayın:
Bir cismi max. mukavemette eğmeye bükmeye çalışırsanız, muhakkak ki deforme olur, çoğunlukla "kırılır"
Yezit Kızı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı