| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Konserde türban gerginliği (Hani Siz Başörtüsüne Karşı Değildiniz?)/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Konserde türban gerginliği DHA Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 88’inci yıldönümü kutlamaları kapsamında ‘Minik Kalplerle El Ele Projesi’ için memleketi Şanlıurfa’da olan Ferhat Göçer, 11 Nisan Stadı’nda konser verdi. Konser öncesi, aralarında Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, AKP Şanlıurfa Milletvekilleri Yahya Akman, Ramazan Başak, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kemal Emren’in de aralarında bulunduğu protokol tribününde askeri yetkililerin yanına oturan bazı türbanlı kadınlar, yanlarına gelen üniformalı askerler tarafından uyarıldı. Uyarı üzerine bazı türbanlı kadınlar arka sıralara geçerken, protokolde bulunan ve gerginliği fark eden bazıları ise başörtülerini çıkararak oturmaya devam etti. ../.." http://www.milliyet.com.tr/default.a...04.2008&ver=94 Haberin başlığı KONSERDE TÜRBAN GERGİNLİGİ şeklinde verildiği için bende aynısını alıntıladım, normalde türban kelimesini kullanmam, sevmem. Ben bu haberde görünen fotoğrafı yorumlamak istiyorum. Hepimizce malum ki hep sürekli biz Türbana karşıyız, başörtüsüne karşı değiliz, bizim de annemiz örtülü, babaannemiz örtü deniyordu. Şimdi şu yukardaki fotoğrafı iyi bakın: Fotoğrafda görünen ve asker üniformalı kişinin uyardığı teyze TÜRBAN mı takmış? Başörtüsü mü takmış? İşte babaannelerinin taktığı örtü ve aynen babaanneleri gibi bir teyze. Hani siz siyasi simge olan türbana (öyle diyorlar) karşı idiniz, başörtüsüne karşı değildiniz? Yazık değil mi o teyzeme? Yazık değil mi o teyzemin devletine olan, askerine olan, yöneticisine olan güveninin zedelenmesine? Bu zulüm değil mi? bu zorbalık değil mi? Siz de hiç utanma yok mu? Yeter artık. Unutmayın: ZULUM İLE ABAD OLANIN AHİRİ BERBAT OLUR! Ben bu teyzemden kendisine yapılan bu terbiyesizlik için özür diliyor ve ellerinden öpüyorum. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... redyellow Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-04-08 17:40 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| yanlış olan yapılan genellemelerdir zaten..nedense inanç için yapılamıyacağı kanısında özgürlük yanlıları(!)bir partinin siyasi aracı olarak görünmekte ve böyle düşünerek bir çok masum insanı ezip geçmektedirler..burda ki yaşlı teyzemin siyasi bir amacı yoktu eminim.. inancı gereği kapattığı başını yazık ki güya yasaklar uğruna böyle saygısızca yerinden kaldırılarak ödüyor. __________________
Ne ReNK OLuRSa OlSuN KaŞıN,GöZüN KaRŞıNDaKiNiN GöRDüĞüDüR ReNGiN !! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Ben bu adamın emriyle canımı ortaya süreceğim. Bu adamın dediği yanlış bile olsa yapacağım öyle mi? Ne bu adama ne de bu ülkeye zerre kadar inancım kalmadı artık. Mutlu olsunlar, benim gibileri vatanından uzaklaştırdıkları için. Ben kafatasçı değilim, etnik kökenim yüzünden istesem de olamam, seçme zorunluluğum varsa inancımı seçeceğim elbette. Ben bu tür adamların emrinde can vermeyeceğim. Yazıklar olsun adında "Ahmet" kelimesi olan ama inançları yok sayan bu adama. Ben bunun emrinde ölüme değil, kişisel ihtiyaçlarımı halletmeye gitmem. Emrini alsın, başına çalsın. Senin gücünü sağlayan benim, be utanmaz adam. Ne hakla bunu yaparsın, nasıl bu hakkı kendinde görürsün? Üstad çok çok önceden söylemiş işte. Öz yurdumuzda yetimiz, öz vatanımızda parya. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri Dağlı Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-04-08 17:47 . |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: SoYuT ArAzİ
| Ne denebilir ki ? ... Ne yapalım ? Bazıları kamçılanmış sırtlarını inancına dayanarak ovarken bazılarının da böyle kaşıntıları oluşuveriyor , bit basmış it sırtının ite verdiği eğilim nasılsa , o nasıl etrafa orasını burasını sürterse , ordan oraya yuvarlanırsa ... İşte o misal . . . __________________
Bilme beni . . . Zira ben benlerimin altındaki benlik ötesi dünyamı kurcalamaktayım . . . |
|
| #5 | |
| Dünyanın hiç bir yerinde bürokrasi ve ordu halkını bu kadar yabancılaşmamış, dışlamamıştır. Buna rağmen bu kadar pişkin bir sınıfta görülmemiştir. Ayıptır be, maaşlarınız benim cebimden çıkıyor. Sen kimsin ki benim anamı, bacımı kovuyorsun? __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #6 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Bazılarının, bu "biz analarımızın örtüsüne karışmıyoruz" nidaları, tam bir taban kaybetme endişesinin sonucudur. Bunun anlamı şudur. Analar birgün, güvendikleri Ordularının artık o eski Peygamber Ocağı olmadığını, bundan çok çok uzaklarda, bilfiil kendilerine (başörtülü olanlara) düşman olduğunu, ancak halkı askerlikten soğutmamak adına, uyanmamaları adına bu öylemi devam ettirdiklerinin göstergesidir. Ancak öyle veya böyle bir yerde ipin ucuun kaçırıyorlar. Sözkonusu olayda böyle bir noktada ortaya çıkıyor. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #7 | |
| Kutlamaya bakın lütfen. Urfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü. Acaba o başörtülüler olmasa o Urfa, Şanlıurfa olabilir miydi? __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Bu ancak sömürge idarelerinin işgal ordularında görülebilecek bir manzaradır. Ben bir ateistim, ama o teyze için (*) orda o teyzenin başörtüsüyle oturması için canımı bile verirdim. (*) Nedense başörtüsü takan bir kadının yaşlı olması gerekiyormuş gibi bir 'hakim dil' stratejisi kokusu alıyorum. O kadın genç olsaydı da durumun değişmemesi gerekirdi. |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: konya
| yazıklar olsun!! __________________
Sen bir devsin,yükü ağırdır devin! Kalk ayağa,dimdik doğrul ve sevin! |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Sayin Redyellow ve Sayin dagli Bu site sizin propaganda alaniniz degildir Her basörtusu konusu oldugunda baliklama atlayip insanlara hakaret etme cesaretini nerden aliyorsunuz bunuda anlamis degilim Ha teyzemize yapilan terbiyesizlikmidir ? Evet allahina kadar terbiyesizliktir Basörtusune veya adi herneyse kara carsaf veya turban bunlardan herhangi birine karsimiyim ? Hayir kesinlikle Herkes istedigi seye inanmakta özgurdur ki ben teyzemizin siyasi amac yuzunden o basörtusunu taktigini sanmiyorum,ya gelenek yada inanctir Ama sayin redyellow ve Dagl'nin burada propaganda yapmasinada karsiyim Akp'nin haksiz oldugu hicbir konu basliginda bu iki uyemizi göremiyoruz kafalarini kumun altina soktuklarinda kendilerini görunmez saniyorlar ama gözumden kacmiyor Simdi Akp ile ne alakasi var diyeceksiniz ? Eee orasinida siz bulun __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|