Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Savcı: Uğur Kaymaz PKK’lı

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski11-04-08, 17:50  #1
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005
Savcı: Uğur Kaymaz PKK’lı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı beş üniversite öğrencisi hakkında “örgüt propagandası yapmak” suçundan açtığı davada babası Ahmet Kaymaz ile birlikte 21 Kasım 2004’te öldürülen Kızıltepe Dicle İlköğretim Okulu 5-C sınıfı öğrencisi 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ı ‘ölü ele geçirilen örgüt mensubu’ olarak gösterdi.

http://www.taraf.com.tr/haberv.asp?HaberNo=5011
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-04-08, 17:56  #2
EoS
Siyaset&Bilim

EoS'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2005

Alıntı:
Gerçekler için...

Devam edeceğim. Birbiriyle çelişen onca resmi açıklamaya göre...
"Karakol basarken... Çatışmaya girince... Dur ihtarına uymayınca", Mardin Kızıltepe "Turgut Özal Mahallesi"...
"Vatan Caddesi"nde vurulup "Atatürk Mahallesi"nde defnedilen baba ve oğul için devam edeceğim.
"Stat cinayeti"ni "bu kadar yürekten" didikleyen medya ile hükümetin, "delik deşik edilen 12 yaşındaki Uğur"un soğuk bedenine biraz olsun sokulmaya neden imtina ettiklerini merak ederek devam edeceğim.
Uğur'un mezarına mumlarla, çiçeklerle giden gözü yaşlı, kahrolmuş ilkokul arkadaşları için de.

Biliyor musunuz... Yani, hani her gün Irak'ta katledilen "Türk kamyon şoförleri" haberleriyle üzülen siz, biliyor musunuz...
O akşam Uğur'un babası Ahmet Kaymaz, kendisine ait tankeri hazırlıyordu, ateş açılmışken. İskenderun'a gidecek, tankeri dolduracak, Irak'ın yolunu tutacaktı.
Bayram öncesi Irak'tan yeni dönmüş, bayramı ailesiyle geçirmiş, muhtemelen, "ölüm cehennemi" Irak'tan dönebilen her şoförün yaptığı gibi, çocuğuna sarılmıştı.
Bayram bitmiş, yola koyulma vakti gelmişti. Bunları, Ahmet Kaymaz' ın, 10 yıldır memleketinden uzakta turizmcilik yapan, birkaç yabancı dil bilen kardeşi Murat Kaymaz' dan dinledim.
Mahalleden komşuları da olan, Uğur' un cesedini ilk teşhis edenlerden, cesedin başındaki "sivil giyimli" birilerine "o benim öğrencim" deyince şaşkınlıklarını fark eden öğretmen Ahmet Bey' den de.
Yola koyulma vakti gelmiş ve ne olduysa o an olmuş, tankerin yanı başındayken ateş açılmış...
Irak'ta ölüme gidip gelen ama ölümle vatanının Vatan Caddesi'nde buluşan Ahmet Kaymaz 8 kurşun...
Babasının yanındaki Uğur, çoğu yakın mesafeden, 9'u sırtından 13 kurşun yemişti.
Annesi Makbule Hanım, "Ayağında terlikleri vardı yavrumun" diyor.
Görüntüye göre ise, cesetlerin yanında birer silah, başlarında ise "operasyon yapanlar" vardı! Ayağı terlikli 12 yaşındaki Uğur ile Irak yolunu tutmaya hazırlanan babası, "resmi görüntü" ye göre, ellerine silah almışlardı! Yedikleri toplam 21 kurşun vardı ama attıklarının izi meçhuldü!
"Savcı Özlem Pınar Akkoç", 112 Acil'e "müdahale edip etmediklerini" sormuş, izin verilmediğini öğrenmişti. Şimdi gerçek adına bir umut "Savcı Hanım"da.
Hükümet orada, medya burada, "gerçek" ne? Bu vatanın bir vatan caddesinde "gerçek" nerede?

Derin sessizlik karşısında şimdi susayım, bir okur yazısına yer vereyim.
O bir doktor. Yüzünü hiç görmedim. Yıllardır yazar, paylaşır. Yurtdışı ya da Doğu'ya gitme ikileminde kalınca tercihini "buradan yana" kullanmıştı.
Diyor ki:
"Umur Abi, siz umutlu musunuz? Eminim biliyorsunuz soranın olmayacağını ama hala çırpınıp duruyorsunuz. 12 yaşındaki bir çocuğun bedeninde 10 kurşunun hesabını sormayan demiyorum, en azından haberini gazeteci gibi vermeyen medya mensubu olur mu! İsrail TV'si 12 yaşında bir kızın bedenine kurşun yağdıran subayın görüntülerini vermiş. Ya bizim medyamız? Biz boşuna mı uğraşıyoruz bu çocukları iyileştirip yaşatmak için? Daha büyümeden öldürülüyorlar. Bir ölü çocuk bedeni nasıldır, bilinir mi? Dünyanın en soğuk şeyidir. Görseler, o soğukluk onları üşütür mü dersiniz!"
Bilmiyorum!
GÖRSEN O SOĞUKLUK ÜŞÜTÜR MÜ SENİ...!

Umur TALU'NUN 26/11/2004'te yazılmıştır.
EoS is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-04-08, 18:07  #3
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

İnsanalara neyi ıspatlayacagız..Kolu kırılan üzerine onlarca kursun sıkılan bebeklerimi anlatalım..Bu ülkenin gündemi gercekleri kürtler için doğuda işkence katliamdan geçen insanlar için değil zaten..
Br kürt ölmesi haksılık yapılması.işkenceler altında ölmesi yurdum insanın umurunda değil.Bu ülke bir kürdün ölmesi işkence edilmesi önemsiz zaten..
Eski11-04-08, 18:14  #4
stran

stran'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: DİYARBEKİR

anca bu kadar demekten kendmi alamıyorum11 yaşındaki çocuğu da terör örgütü mensubu olduğunu söyleyebiliyorlar ve ceza verebiliyorlarsa artık bu ülkede kasapların katillerin ve rüşvetçilerin ülkesi olduğnunu düşünmemek elde değil....
Eski11-04-08, 18:25  #5
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Eski11-04-08, 18:27  #6
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Savcıya göre bedeninden 13 kurşun çıkan pkkli terörist..

Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-04-08 18:39 .
Meyman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-04-08, 18:37  #7
marxist
Yazar Adayı

marxist'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008
Ülke / Şehir: Devrimden

Bu ülkede bir tek 12 yaşında öldürülen Uğur Kaymaz terörist olmamıştı, o da oldu! Bunların mantığına göre bazıları terörist doğuyor sanırım...
marxist is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-04-08, 18:38  #8
hasansabah

hasansabah'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008
Ülke / Şehir: Eskişehir

Bu kadar olur demekten kendimi alamıyorum.Bu nasıl bir adalettir.

Hani sosyal hukuk devletiydik.Hani adalet mülkün temeliydi.Böyle adalete lanet olsun.

Bu karar ile insanların adalete ve devlete olan güveni sarsılmaz mı???

Önce şemdinli sonra da Uğur Kaymaz davası

Türk adaleti daha ne kadar işkencecilerin katillerin hortumcuların yaptıklarını görmezden gelip sırtını sıvazlayacak.

Sorarım sizlere

Eğer Uğur sizin kardeşiniz olsa ne hissederdiniz???

Kime giderdiniz???

Devlete mi askere mi yargıya mı???

Eğer UĞUR benim kardeşim olsa ben bu devleti bu ülkeyi bu yargıyı asla ve asla affetmez ve ona asla güvenmezdim ki zaten ne bu devlete ne de bu yargıya güvenim kalmadı.

Uğur'u kalleşçe öldüren o polis ve o polisi aklayan savcı vicdansızlıkları ile her gün yaşamaya mahkum olacaklardır.

Ama Uğur Kaymaz asla ölmeyecektir.

hasansabah Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 11-04-08 18:49 .
hasansabah is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-04-08, 20:44  #9
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Bu karara neden şaşırdığınızı anlamak imkansız doğrusu ne bekliyordunuz,pardon biz yanlış yaptık demelerini mi.Faşizm başka türlü kendisini göstermez, bu karar faşizm mantığına göre doğru bir karardır.
Eski11-04-08, 21:46  #10
BOIKOT

BOIKOT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Yakında taş toprak soluduğumuz hava bile pkklı ilan edilir herhalde.

12 yaşında bir çocuk nasıl terörist olabiliyor aklım almıyor.Birisi açıklayabilirse çok memnun olurum.
BOIKOT is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı