"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Biz büyüdükçe hayallerimiz küçülüyor mu?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| biz büyüdükçe hayallerimiz küçülüyor mu? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Gerçekler hayallerin önüne geçmekte desek, büyüdükçe... ![]() __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| |
|
| #4 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| kelebek ömrü kadar.. __________________
‘Nereye baksam herkes birbirine aşık oluyor ya da ondan bahsediyorlar, ima ediyorlar ..Tüketiyorlar.’ |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Dünya Cezaevi Türkiye Koğuşu
| Bu hayallerimizin gerçekçiliğine ve bizim içinde bulunduğumuz şartların,hayallerimize olan uzaklığına bağlıdır. Gerçekçi hayaller kurar ve önümüze çıkan engellere karşı yılmadan yolumuza devam edebilirsek hayallerimiz küçülmez tersine büyür. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Sayın Hanuman; Çok güzelmiş ve konuya da tam uymuş, doğrusu... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: i s t a n b u l
| Benim hayallerim de hayalgücüm de hep büyüktü, uçsuzdu. Hayallerimden birçoğuna yıllarca inandım. 18 yaşını geçtiğimde dahi türkiye'nin ilk araba markasını kurmak gibi büyük hayallerim vardı Günün birinde belediye başkanı olup istanbul'u kurtarmak... İleride bir sistem kurarak tüm otellerden, restoranlardan arta kalan 'el değmemiş' gıdaları servislerle toplatıp aş evlerinde insanları doyurmak... Kazandığım paralarla huzur evlerini sevgi yuvalarına dönüştürmek... Daha sonra hiç ummadığım kadar kötü bir üniversite hayatı yaşadım. Binlerce kez şükür sevdiklerimi kaybettiğim kötü bir dönem değil, sadece bir türlü zihinsel olarak dinginliğe ulaşamayıp başarısız olduğum bir dönemdi. O yıllarda hayallerimin hiçbirini gerçekleştiremeyeceğimi düşünüp anlamsız, ruh gibi dolaştığım günler yaşadım. Şuan 25 yaşındayım ve çok şükür okulum da bitti, zihinsel olarak da kendimi iyi hissediyorum. Uzun süre üstü örtülü kalan hayallerim yeniden içimi kaynatmaya başladı. Şuan bir yat fabrikasında tasarım mühendisi olarak çalışmaktayım ve o hayallerimden birçoğunu başaracağım inancını yeniden hissetmye başlamak yüzümü güldürüyor. Sonuç olarak şunu söyleyebilirim; Aslında hayallerimiz küçülmüyor. Sadece hayatın sıradanlığı, insanların sıradanlığı, eğitim sisteminin sıradanlığı ve yaşanan bazı kötü dönemler o hayallerin üstünü kapatıyor. Kendi hayallerimizi unutur oluyoruz. Enerjimizi hayatın koşuşturmasında harcıyoruz. Bunu hissden herkese hayatın anlamını, el değmemiş çocuk zihinlerini yeniden hissetmeyi diliyorum. Siz de dileyin ve deneyin ![]() Sevgilerimle, maxim... |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| Alıntı:
bu sözü izninizle msn iletime alıntılayabilir miyim... ![]() __________________
Kanadı ellerim bak, yolların çok uzak Gelemem ben, sen selam gönder Bülbülün çilesini sen nereden bileceksin Gülün dikenini sen bana gönder.... | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: i s t a n b u l
| Alıntı:
Öyleyse ben ya bilgeyim, ya da çocuğum...! ![]() Şaka bir yana, çok güzel söylemişsiniz. Ben de acizane hayallerimi elletmemek için didinip duruyorum... | |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|