"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Neden Sosyalistim?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski13-04-08, 10:00  #1
BOIKOT

BOIKOT'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008
Neden Sosyalistim?

Ne zaman sosyalist olduğumu tam olarak hatırlamıyorum.Bir baktım sosyalist düşünceyi benimsemişim.Aslında ne zaman sosyalist olduğumunda bir önemi yok.Önemli olan neden halen daha sosyalist olduğumdur.Şöyle anlatayım;

Ben 19 yaşındayım.Yetimim,babamı 4 sene önce kaybettim.Benden küçük 3 tane kardeşim ve annem var.Ben ailesine bakmakla yükümlü bir insanım anlayacağınız.Aylık ev kiramız 500 ytl.400 lirasını babaannem ödüyor.Emekli maaşından veriyor.100 lira üstüne biz koyuyoruz.Babaannem 68 yaşında her an ölebilir yani.O ölünce ev kirasını nasıl ödeyebiliriz?Bilmiyorum.

Dedem oğullarına eşek benzetmesinde bulunurdu zaten teşbihte de hata olmazdı.''Bunlar büyüdükçe kulakları büyüyor kuyrukları çıkıyor''derdi.Bir de beceriksiz ve üşengeç oluşlarından yakınıp dururdu.''Önlerine para basma makinesi koysan düğmesine basmaya üşenirler''derdi.Evet dedem haklıymış.Malasef ki babamdan bir kaç milyar borçtan başka hiçbir şey(Bülent okuyorsan bu hiçbirşey kelimesi nasıl yazılır bi söyle gurban)kalmamıştı.Baba parası da yok yani.

Şu anda ailemin geçimini su taşıyarak sağlıyorum.19 litrelik damacanaları taşıyorum yani.Taşıdığım damacana başına 75 kuruş kazanıyorum.Günümüz şartlarında hiçte kötü bir para değil.Günlük 20-25 falan kazanıyorum.Ancak benim bu parayla evi idareme etmem mümkün değil.Şimdilik idare ediyoruz ama babaannemden sonra imkansız.

Neyse sucuda çalışıyorum diyordum.Taşıdığım su başına ben 75 kuruş patron ise 1.50 lira kazanıyor.Bu ne demek peki?Patron benim sırtımdan para kazanıyor.Emeği sarfeden ve alınteri döken benim ama benden daha çok kazanan sadece oturup telefonlara bakan ve adına patron denen bir kişi.Emperyalist ve kapitalist düzenin nimetlerinden sadece bir tanesi.İşçi çalışır didinir evini zor geçindirir ama hiçbir şey yapmayan patron babalar gibi para kazanır.

Bunun önüne geçmenin tek yolu da sosyalizmdir.Emperyalizmin en ciddi alternatifi sosyalizmdir.

İşte bu yüzden tam da bu yüzden ben sosyalistim.
BOIKOT is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski13-04-08, 13:15  #2
batuhan95

batuhan95'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Haklısın. Başka ne denir ki.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı