"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Sanırım Bu gidişle tüm dünya Türk olacak!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| İsveçlilerin de ataları Türk çıktı! İsveçli ünlü tarihçi Sven Bring, İsveçlilerin atasının Türk olduğunu iddia etti. Enteresan bir konu internetten biraz araştırdım ve hakikatten uygurlarla bir bağlantısının söz konusu olduğunu öğrendim.. Saygılar,, |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Türk' lük revaçta şu sıralar. Hayırdır inşallah. ![]() ![]() __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Son tecavüz olayından sonra isvecli tarihciyi bir daha konusturmak lazım... sanki bütün dünya Türk olsa ne olacak! gerci bu zaten olmustu, bir türk bütün dünaya bedeldir deyişlerimiz yokmu bizim ![]() __________________
Errare Humanum Est. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Evet fıratta okumakta olan bir arkadaşım bir gün sınıfında yaşadığı bir olayı anlattı. Malatyalı olan bir arkadaşalrı açık yüreklilikten ileri gelen bir saflık ile faşist guruha dahil bir öğretim görevlisine safça şu sorruyu sormuş. Hocam bir türk nasıl oluyorda dünyaya bedel oluyor.5 kürt, 5 ermeni veya başka ulustan birleşen beş kişi rahatlıkla bir türkü yok eder diye söylemiş. Ondan sonra ne olmuş merak ediyormusuuz dört yıldı bu malatyalı odersten geçmeye çalışıyor. İşte bir türk dnyaya olmasada malatyalılara bedel olduğu ortaya çıkıyor. dostça __________________
Bu bir sevdadır--Demire tırnakla--duvara kanla yazılar-- Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
İyi, iyi böyle devam etsin bakalım... ![]() __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Bunu bir İsveçlinin söylüyor olmasının önemi var. __________________
Egonuzu siyasal yönetimlere karşı koruyunuz. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| İsveçli tarihçinin ''atalar''dan ne kastettiğini bilmiyorum; ancak İsveçliler çoğunluk olarak Germen halklarındandır. Ancak bir de bu ülkede yaşayan Samek'ler vardır. Samek'lere bizim dilimizde Sami ya da Lapon diyorlar. Fakat Samek'ler ''Lapon'' sözcüğünü aşağılayıcı buluyorlar. O yüzden ben de bu halk için, onların kendilerini adlandırdığı gibi ''Samek'' sözcüğünü kullanıyorum. Kuzey İskandinavya'nın en eski halklarından oldukları söylenir. Germen kökenli Vikingler'den binlerce sene önce bölgeye geldikleri arkeolojik verilerle saptanmıştır. İsveç dışında, Norveç'te ve Finlandiya'da da yaşarlar. Toplam nüfusları sanırım 70.000 kadar. Samek dili, Ural-Altay dil ailesinin Ural kolundandır ve eklemeli bir dildir. Dillerine en yakın akraba dil Fince'dir. EĞER isveçli tarihçi, Samek halkını kendi ataları olarak görüyorsa, Türklerle aralarında çok eskide kalmış dilsel bir akrabalıktan söz edebilir. Bu dilsel akrabalık da, daha çok aynı kökenden gelme diye tanımlanabilir. Ama aradan geçen bunca binlerce yıldan sonra ''Atalarımız Türkmüş'' demek ancak magazin tarihçiliği olur. Adamın ne dediğini tam olarak bilmiyorum; bu yüzden daha fazla yorum yapmaya gerek yok sanırım. __________________
''Kemalist Devrim tamamlanacak (...) Gençlik bütün Kemalist güçlerle yek vücut olmak zorundadır.'' DENİZ GEZMİŞ, Devrim Gazetesi - 23 Aralık 1969 - Sayı: 10 - Sayfa: 2-7 Gılgamış Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 14-04-08 21:58 . |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| dogaldır.. Bir yabancı Tarihçi diyordu sanırım "Tarihten Türkleri cıkarırsanız Tarih diye birşey kalmaz" __________________
Aç kaldıkça Ankaradan yallanan Soysuzdan dokulen lafa bak lafa..Karısırım diyor diyerbakıra.. 30 milyon Kürt varmıs anadoluda..Katil var senin gibi soyu sopu..Al başına çal senindir topu.. |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: İstanbul.
| Yakında tüm dünya türk çıkarsa şaşırmayın .. ![]() __________________
''önce seni yok sayarlar. sonra sana gülerler. ardindan savaşirlar seninle. ve sonunda sen kazanirsin..'' |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|