Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Öğrenim ve Katkı Kredisini Ödemeyenler

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski15-04-08, 23:48  #1
zezze

zezze'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Öğrenim ve Katkı Kredisini Ödemeyenler

Merhaba arkadaşlar!Aranızda öğrenim ve katkı kredisi alıp da ödemeyen varmı!Ödemeyip icarlık olnlar varmı!Ödemeyip icralık olan arkadaşlar size sorun oldumu!

Merak ediyorum bu konu hakkında söylemek istediğiniz neler var!

zezze Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-04-08 23:54 .
zezze is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-04-08, 00:23  #2
kısgünesi

kısgünesi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Izmir

Sayın zezze hatırlatmanız güzel

2000 yılında ünv hayatımda bana da bir kredi çıkmıştı fakat zaman aşımına uğramıştı yanı netice olumsuz yönde idi iyki de öyle olmus şimdi onların geri ödemesi prosedürü uğraşmak zor...

Saygılar,,

kısgünesi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-04-08 00:26 .
kısgünesi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-04-08, 03:27  #3
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir

Ben öğrenim kredisi almış ve ödemekte olan bir hocamın çok zorluk yaratmıyor dediğini hatırlıyorum. Ama bilmiyorum bu konu hakında seneye fikir sahibi olucam sanırım
Eski16-04-08, 13:06  #4
kısgünesi

kısgünesi'nın Avatarı

Sn ursulamel eğer şehir dışında okuyorsanız işinize yarar.Fakat tam tersi ise tavsiye etmem..çünkü o paralar sigortanızdan prim gün sayınızı etkileyecek bu da sizin zararınıza olur..

Saygılar,,
Eski16-04-08, 14:05  #5
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın kısgünesi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sn ursulamel eğer şehir dışında okuyorsanız işinize yarar.Fakat tam tersi ise tavsiye etmem..çünkü o paralar sigortanızdan prim gün sayınızı etkileyecek bu da sizin zararınıza olur..

Saygılar,,
Bu konuda hiç bir bilgim yok biraz açıklar mısınız?
Eski16-04-08, 15:44  #6
kısgünesi

kısgünesi'nın Avatarı

sn ursulamel,,

çok basit devlet verdiği parayı sizin iş hayatınızda işverenin yatırdığı sigorta priminden kesiyor.. bu da sizin prim gün ödeme sayınızı düşürüyor az da olsa...ama siz bunun farkına bile varmıyorsunuz ta ki emekli olunca ya kadar
Eski16-04-08, 19:27  #7
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

ben 99da mezun oldum, sadece harç kredisi almıştım. işe girdikten bir yıl sonra gayet makul bir ödeme planı geldi. ödemeye başladım aydan aya ama sonra ödeme yaptığım numarayı kaybettim bu sıralarda da sigortalı çalışma hayatım sona erdi yani işsiz konumuna girdim devletin nazarında. senelerdir ne ses çıkıyor ne seda aslında ben de merak ediyorum ödemek de istiyorum ama şimdi kendi kendimi ihbar edip mantıksız bir rakamı önüme koymalarına sebep olmaktan da korkuyorum açıkçası
Eski16-04-08, 19:54  #8
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın kısgünesi şöyle demiş:

Mesajı Göster
sn ursulamel,,

çok basit devlet verdiği parayı sizin iş hayatınızda işverenin yatırdığı sigorta priminden kesiyor.. bu da sizin prim gün ödeme sayınızı düşürüyor az da olsa...ama siz bunun farkına bile varmıyorsunuz ta ki emekli olunca ya kadar
Anladım. Teşekkür ederim. Ama özel sektör de çalıştığım sürece sanırım ödeme planı doğrultusunda kendim ödüyorum bu parayı. Yani zaten artık çok geç almış ve yemiş bulunmaktayım başa gelen çekilir
Eski16-04-08, 19:56  #9
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın noperva şöyle demiş:

Mesajı Göster
ben 99da mezun oldum, sadece harç kredisi almıştım. işe girdikten bir yıl sonra gayet makul bir ödeme planı geldi. ödemeye başladım aydan aya ama sonra ödeme yaptığım numarayı kaybettim bu sıralarda da sigortalı çalışma hayatım sona erdi yani işsiz konumuna girdim devletin nazarında. senelerdir ne ses çıkıyor ne seda aslında ben de merak ediyorum ödemek de istiyorum ama şimdi kendi kendimi ihbar edip mantıksız bir rakamı önüme koymalarına sebep olmaktan da korkuyorum açıkçası
Günün birinde saçma sapan bir rakamı yine önünüze koyabilirler ve daha kısa sürede ödemenizi isteyebilirler sayın noperva bence araştırmakta yarar var.
Eski16-04-08, 22:25  #10
kajmeran

Giriş Tarihi: Oct 2007

Ben de almıştım kredi. Çalışıyorum ama kımse önüme ne bir ödeme planı koydu, ne de ödüyorsun haberin yok dendi. Unutmuştum bile ben. Primden kesiliyor mu acaba ? Böyle internet şeysi falan yok mudur ki bir bakalım ?
kajmeran is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 22:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)