Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

2. Geleneksel Yaziyaz Amator Şiir Yarışması

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Doğanın Kirlendiğini Farkedemedik / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski16-04-08, 09:57  #1
serzeniş
Edebiyat

serzeniş'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Ülke / Şehir: İstanbul
Doğanın Kirlendiğini Farkedemedik

Bodrum’da 1. derecede sit alanı olan Küdür Yarımadası’nda, Akdeniz foklarının yaşadığı bölgeye vidanjörlerle kanalizasyon suyu boşaltan şoförler bu savunmayı yaptı!

‘En uygun yer burası’
Bodrum’un Yalıkavak beldesinde birinci derece doğal ve arkeolojik sit alanı olan Küdür Yarımada'sında, Ege ve Tekin adlı özel şirketlere ait 48 UF 557 ve 48 TK 731 plakalı vidanjörlerin Çatal Tepesi’nden denize kanalizasyon suları döktüğü ihbarını alan jandarma operasyon düzenledi.
Akdeniz foklarının üreme ve yaşama alanı olan Paşa Koyu ve Kiremit Adası etrafını kirleten vidanjör şoförlerinden Hasan Tekin ile Gökhan Kaya gözaltına alınarak, ruhsatlarına el konuldu. Ege Vidanjör’ün şoförü Hasan Tekin, “Bize buraya pis suları boşaltmamızı belediye yetkilileri söyledi. Biz de boşaltıyoruz. Biz işimizi yapıyoruz. Doğanın kirlendiğini fark etmedik. Zaten Yalıkavak’ta pis su dökülecek en uygun yer de burası” dedi.
Bodrum Savcılığı’na sevk edilen Kaya ve Tekin, Çevre Kanunu’na muhalefetten 2’şer bin YTL para ceza kesilerek serbest bırakıldı. Şoförlere ayrıca belediye encümenin belirleyeceği para cezası da verilecek.

‘Doğa cinayeti’
Eski Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Müdürü Oğuz Alpözen, Küdür Yarımadası’nda 4 bin yıllık mağaralar, kaya mezarları ve eski eserler bulunduğunu, ayrıca sayıları her geçen gün azalan Akdeniz foklarının üreme ve yaşama alanı olduğunu vurguladı. Alpözen, “Tek bir çöp dahi atılması söz konusu olamaz. Bu tamamen bir doğa cinayeti. Yarımadanın cennet köşelerinden birinin insan eliyle bile bile böyle katledilmesine göz yumulması söz konusu olamaz” dedi.

http://www.milliyet.com.tr/default.a...ate=16.04.2008
Kaçalım yine bozkırlara...
serzeniş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski16-04-08, 12:38  #2
serzeniş
Edebiyat

serzeniş'nın Avatarı

Ya çok komik nasıl doğanın kirleneceğini anlayamamışlar savunmaya bakın siz kanalizasyon suyunu Akdeniz foklarının yaşadığı bölgeye boşaltın sonra biz farkedemedik deyin... Belediye yetkilileri vermiş boşaltma emrini.Gideceksin odalarının ortasına dökeceksin...
Eski16-04-08, 13:03  #3
kısgünesi

kısgünesi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Izmir

Sn serzeniş,,,
Haberi sabah gazete'den okudum ve lanet ettim bunları yapanlara..
Ben sadece şunu söyleyebilirim Cahil ile Budala'nın ne yapacağı belli olmaz..
Toplum ne yazık ki bu konulara çok duyarsız..
Saygılar,,
Eski16-04-08, 13:36  #4
serzeniş
Edebiyat

serzeniş'nın Avatarı

Kesinlikle öyle sn.kışgüneşi...
Yaptıkları açıklamalar daha da saçma sapan...
Bakalım daha neleri farkedemeyecekler.
Eski16-04-08, 21:27  #5
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın serzeniş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ya çok komik nasıl doğanın kirleneceğini anlayamamışlar savunmaya bakın siz kanalizasyon suyunu Akdeniz foklarının yaşadığı bölgeye boşaltın sonra biz farkedemedik deyin... Belediye yetkilileri vermiş boşaltma emrini.Gideceksin odalarının ortasına dökeceksin...

Sayın serzeniş; bilinçli toplumu bilinçli yöneticiler idare eder, örneğiniz de bunu güzel bir kanıtı...
Eski17-04-08, 12:44  #6
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: istanbul

Şoförlerin kendi başlarına hareket etmedikleri ve oraya dökme emrini amirlerinden aldıkları açık gibi görünüyor. Zaten atıksu taşıyan araç şoförlerinin böyle bir işe kendi başlarına yapmaya kalkışmaları ihtimalsiz gibi duruyor. Bu şoförlere para cezasının verilmesini ben anlamsız buldum. Elbette konuya çok yabancıyım ve savcıların kararlarını eleştirme hakkına sahip değilim (sonuçta ben hukukta çok kısıtlı bir bilgiye sahibim) ama türkiye'de bu tip kararlar alınıyor. Amirlere zarar gelmesin ve üst makamların suçu ortaya çıkmasın diye alt rütbedekilerin suçluymuş gibi gösterildiği çok yaşanıyor. Bu olayı da bu tip kararlara bir örnekmiş gibi görüyorum ben.
Eski17-04-08, 12:54  #7
serzeniş
Edebiyat

serzeniş'nın Avatarı

Evet tabiki şoförlere emir verilmiş onlarda onu uygulamış.Baştakilerin hatası ama ben bunun da üstü örtülü bir durum olduğunu düşünüyorum.Yani biz para cezasını verdik yapılması gerekenleri yaptık diye konunun üzerine bir sünger çekip bunu da kapatacaklardır.
Eski21-04-08, 13:19  #8
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Her zaman yapılan bu zaten, sayın serzeniş çok haklısınız...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı