"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Tek Gıda İş'ten Yörsan'a boykot çağrısı / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Tek Gıda İş Sendikası, sendikalı olan 400 işçiyi işten çıkartan Yörsan patronunu protesto etmek amacıyla “Yörsan ürünlerini boykot kampanyası” başlattı. Tek Gıda İş Ege Bölge Başkan Yardımcısı Gürsel Köse, herkesten kampanyaya destek vermelerini istedi. Sendikalı oldukları işten çıkartılan 400 Yörsan direnişi 132. gününde devam ederken, Tek Gıda İş Sendikası, Yörsan ürünlerini boykot kampanyası başlattı. Kampanya hakkında bilgi veren Tek Gıda İş Ege Bölge Başkan Yardımcısı Gürsel Köse, işçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye oldukları için işten çıkartıldığını belirtti. 132 gündür süren direniş sırasında sorunun çözülmesi için işverene sürekli çağrı yaptıklarını hatırlatan Köse, “Ancak, işveren bu çağrılarımıza hiçbir olumlu yanıt vermedi” dedi. Sendikacı Köse, patronun uzlaşma tutumu üzerine Yörsan ürünlerini boykot kampanyası başlattıklarını söyledi. Tek Gıda İş Ege Bölge Başkan Yardımcısı Gürsel Köse, kampanyaya destek veren sendika, demokratik kurum ve siyasi partilere boykot duyurusunun yer aldığı pankartlar asacaklarını anlatarak, halkın da kampanyaya katılarak, Yörsan işçilerinin direnişine destek vermesini istedi. http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=16459 YÖRSAN' ın sendikalı 400 işçiyi işten çıkardığı günden beri bir kez bile YÖRSAN ürünü almadım! İşçi ve emek düşmanlarını sevindirmeyelim. __________________
Yok! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| YÖRSAN'ın sahibi kimdir? necidir? nasıl birisi? bilen var mı? Uzun süredir orada bir sıkıntı var sanıyorum ama ciddi olarak da bir gelişme olmadı şu ana kadar. __________________
De Korkma Müslümanım, Göğsün İmanla Dolsun, İRTİCA İslam İse Başımın Tacı Olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sn. redyellow sahibinin kim olduğunu bilmiyorum ancak sıkıntı şudur; YÖRSAN' da çalışan 400 işçi Tek Gıda-İş sendikasına üye olmuştur. Bu sebeple işten çıkarılmışlardır. YÖRSAN işçileri 132 gündür bu zulmü gerek mitinglerle gerek boykotlarla gerekse kamuoyu oluşturma çabasıyla protesto etmektedir. İşçiler işe geri alınana kadar YÖRSAN ürünlerini boykot kararı almıştır. __________________
Yok! fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 17-04-08 21:57 . |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
Konuyu biliyorum, teşekkür ederim. Benim merak ettiğim bu adamın kim olduğu? sanıyorum oldukça güçlü birisi. Çünkü yine bildiğim kadarıyla bu sorun epeydir devam eden bir sorum ama medyada pek fazla yer bulmuyor. Patron çok güçlü olduğu zaman bizim satılmış medyamız genelde o patronun aleyhine olacak haberler pek vermezler. Bunun için bu patron kim diye merak ettim, arkasında bir güç var herhalde. __________________
De Korkma Müslümanım, Göğsün İmanla Dolsun, İRTİCA İslam İse Başımın Tacı Olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun! | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Arkadaşlar sırtını kapitalizmin ahlaksız çarkına dayamış olup, koskaca firma oluşturmuş olan birinin güçlü yada güçsüz olması konu olamaz. Çünkü bu sistemde bugün kendisi için en fırsatlı andır hükümetleri bile dinlemeden her türlü barbarlık uygulamasına imzalarını atabilirler. Ancak kapitalizm için işe yaramz bir anda iseniz, siz ne yaparsanız yapın kapitalizm size harcayacak her türlü entrikayı kurmakta saniye oyalanmaz ve gözünüde kırpmaz. Bu olayda da yörsan işçileri devrimci tavırlar sergilemekle birlikte savaşı bile gözü almışken, malesef ki bir adım bile kazınım elde edemiyorlar. İşte bu noktada yörsan işçileri savaşı ekonomik savaştan siyasal savaşa evriltmedikleri srecede kazanamazlar. Yani bugün sistemin parçalarına yönelern güçlerimizi merkeze yöneltme zamanıdır demeliler. Ama en son hatırladığım bakanlığa yürümeleriydi, ve söylemeleri muhteşemdi, hesaplaşmaya geldik slagonları bakanlığı inleiyordu. Gün bugündür deyip yörsan işçi sınıfı söyleyecek sözlerini 1 maıs alanında söylemelidirler. dostça __________________
Bu bir sevdadır; Demire tırnakla kazınır; duvara kanla yazılır Ya sosyalizm ya ölüm. R.Y. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|