"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

"Ne mutlu Türküm diyene."

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski16-04-08, 19:31  #1
hasansabah

hasansabah'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008
Ülke / Şehir: Eskişehir
"Ne mutlu Türküm diyene."

"Ne mutlu Türküm diyene" özdeyişi hepinizin bildiği gibi M.Kemal Atatürk'e aittir.

Peki gerçektende bu söz doğru mu?

Anlatmak istediğim

Farklı bir etnisiteden olan bir insan neden Türküm dediği zaman mutlu olsun ki

Türk olmamak bir mutsuzluk sebebimidir ki.

Atatürk'ün bu özdeyişi hakkındaki düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
hasansabah is offline  
Eski16-04-08, 19:36  #2
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

çok tartışılan bir konu ama ne tarafından bakarsanız bakın türk olmamanın mutsuzluk kaynağı olarak gösterilmediği aşikardır... türküm demeyenin vay haline demiyor sonuçta. türküm diyebilmenin mutluluk verici bir duygu olduğundan yada olması gerektiğinden dem vuruluyor.milli onuru yüceltici bir sözdür.
Eski16-04-08, 19:36  #3
TgK

TgK'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008
Ülke / Şehir: Adana-Karaman-Balıkesir

Biz Türkler, Türk'üm deyince mutlu oluyoruz, gururlanıyoruz, göğsümüz kabarıyor. Ama, Türk olmayan mutsuz olacak diye bir şey yok. Türklük bir mutluluk sebebidir bizim için, ama başkaları için Türk olmamak bir mutsuzluk sebebi olmasa gerek. Başka ırklardan olan insanlar Türk'üm dediğinde mutlu olsun demiyor ki Atatürk. Türk'üm desin de demiyor. Sadece "Ne mutlu Türk'üm diyene." diyor.
Eski16-04-08, 19:51  #4
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir

'Ne Mutlu Türküm Diyene'
Atatürk zmanında verilen mücadelelerin ve başarıların Türk halkınının olduğunu söylemiştir. Bu yüzden 'ne mutlu türküm diyene' diyerek bunu belirtmiştir.
Ayrıca sayın Tgk size de katılıyorum.
Evet ilkokulda Andımızın okutulması bu ülkede yaşayan farklı milliyetlerdeki insanları rahatsız etmekte bunu bir baskı olarak kabul etmekteler ama Ne mutlu türküm diyene demek istemeyen biri bunu söylemez ve bunun bir cezası yaptırımı yoktur.
Eski16-04-08, 19:53  #5
oguzkaan

oguzkaan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008

Bu söze Art niyetli bakarsanız öyle bir sonuc gorursunuz..

Ancak Başka milletlere bukadar saygılı bir kişinin yani

Başbug ATATÜRK ' ün böyle diger milletleri küçümsemek amacıyla bu sözü kullanmadıgı cok açıktır.

Türküm demek her yönden de bir insanı gururlandırmaya yeter bence..
Eski16-04-08, 20:07  #6
hasansabah

hasansabah'nın Avatarı

Ben bu söze art niyetle bakmıyorum olabildiğince objektif olmaya çalışıyorum bence bir ulusun mensubu olmak ne bir mutluluk kaynağı olabilir ne de mutsuzluk kaynağı
Bu sözü başka bir milletten biri söylese gene aynı noktayı sorgulardım.Bir milletin mensubu olmak mutluluğun ölçütü olamaz.
hasansabah is offline  
Eski16-04-08, 20:33  #7
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Atatürk, bir Türk milliyetçisi olabilir fakat asla faşizm düzeyine getirmemiştir bunu.("Bu topraklar üzerinde Türk olmayanlar ancak kölelik yapabilirler" diyen adalet bakanını görevden azletmiştir kendisi)

Türk kelimesini bir "üst kimlik" olarak düşünmüş ve Türkiye' de yaşayan tüm etnik unsurları aynı potada eritmeyi hedeflemiştir. Yapılan burjuva devrimi, bizde milliyetçilik şeklinde tezahür etmiştir. Bundan dolayı sanırım kimse onu suçlayamaz.
Sovyetler ve Çin, feodalizmi sosyalizmle tasfiye etmeye çalştı, bizimkiler de milliyetçilik ekseninde döndürdüler bu işi.

Atatürk' ün ileri görüşlü, çağdaş ve pragmatist bir insan olduğunu göz önünde bulundurursak ; içinde bulunduğumuz durumda asla ve asla etnik milliyetçilik yapacağını zannetmiyorum.
Çünkü bunun etnik ayrışmaya sebebiyet vereceğini ve emperyalist planlara zemin hazırlayacağını, hesaplamış olacaktı.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala

İvanov Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-04-08 20:35 .
İvanov is offline  
Eski16-04-08, 21:13  #8
BOIKOT

BOIKOT'nın Avatarı

Bir insan ait olduğu ırkı sevebilir ve ''Ne mutlu Türküm diyene''diyebilir.Bunda hiçbir sorun yoktur ancak bazı tek hücreliler var ki ''Ne mutlu Türküm Diyene''diyemeyen adam gitsin bu ülkeden diyorlar.

İşte sorun buradadır.Uğraşılması gerekenler kaşınması gerekenler bunlardır.Bir insanın Türk olmaktan dolayı gururlarnmasını ve kendisini mutlu hissetmesini eleştirmem ama bunu dayatmamalıdır.

NoPasaran Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-04-08 21:33 .Sebep: Uygunsuz Uslüp
BOIKOT is offline  
Eski16-04-08, 21:16  #9
hasansabah

hasansabah'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın BOIKOT şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bir insan ait olduğu ırkı sevebilir ve ''Ne mutlu Türküm diyene''diyebilir.Bunda hiçbir sorun yoktur ancak bazı tek hücreliler var ki ''Ne mutlu Türküm Diyene''diyemeyen adam gitsin bu ülkeden diyorlar.

İşte sorun buradadır.Uğraşılması gerekenler kaşınması gerekenler bunlardır.Bir insanın Türk olmaktan dolayı gururlarnmasını ve kendisini mutlu hissetmesini eleştirmem .
Genelkurmay’ın 27 Nisan Bildirisinin sondan bir önceki paragrafı;

“Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, “Ne mutlu Türküm diyene!” anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır.”

Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 16-04-08 21:33 .Sebep: Alıntılanan mesaj düzenlendi..
hasansabah is offline  
Eski16-04-08, 21:18  #10
BOIKOT

BOIKOT'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın hasansabah şöyle demiş:

Mesajı Göster
Genelkurmay’ın 27 Nisan Bildirisinin sondan bir önceki paragrafı;

“Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün, “Ne mutlu Türküm diyene!” anlayışına karşı çıkan herkes Türkiye Cumhuriyeti’nin düşmanıdır ve öyle kalacaktır.”
Önemsiz bir hatırlatma zira kim ne demiş umrumda bile değil.Bana dost olana dostum dost olmayana değilim.

Ben Türk değilim hiçbir milliyeti de kabul etmiyorum.Bundan dolayı da beni düşman olarak görürlerse ben de düşman olurum onlara.

Anlatabildim sanırım?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı