| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Türk Eğitim Derneği olarak 2005 yılında yayınlayarak kamuoyu önderlerinin ilgisine sunduğumuz Türkiye'de Üniversiteye Giriş Sistemi çalışması, 1970'lerin son döneminden itibaren ihmal edilmiş olan üniversiteye giriş sisteminin nedenleri ve sebep olduğu sonuçlar üzerinde odaklanmaktadır. Bugün Türkiye'de eğitim sistemi, ileri teknoloji ve küreselleşme çağının gereklerine uyarlanmak bir yana, en temel ve basit fonksiyonlarını bile yerine getiremez durumdadır. Türk eğitimi, okulöncesinden en üst düzeye kadar, bilgiye erişim, bilgiyi özümseme ve kullanma konusunda ileri düzeyde beyinler değil; test makineleri yetiştirmektedir. Metnin Devamı Ekte mevcuttur. Şahsıma gelen Mail'den kısaltmalar yaparak aktardığım Türk Eğitim Derneği araştırması basında da oldukça yankı bulmuştur. Saygılarımla. Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 20-05-06 18:34 . |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2005 Ülke / Şehir: İzmir
| Valla velilerde bu iştah olduğu sürece bu sorun biraz zor çözülür. Mesela ben lise 1'de okulu bırakmak istemiştim, çok sıkılıyordum, tabii sonra zorla devam ettik. :61 |
| #3 | |
| Dershanelere harcanan milyarlarca doları görünce bende bu paralarla neler yapılmazdıki demekten kendimi alamadım. Saygılarımla. |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Ne de olsa serbest piyasa ekonomisi, bırakınız yapsınlar :D :D :D __________________
Haramilerin saltanatını yıkacağız! |
| #5 | ||
| Sayın Selçuk ! Alıntı:
Yeterki sen daha güzelini yapmayı becer.:-) | |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Dec 2005
| Hakikaten aklım almıyor.O paraya pekçok şey yapılabilecekken salak gibi dershaneye vermek zorundayız.Sanki çok zenginmişiz gibi.Tabi sistemi değiştirmelerini beklemiyorum,koskoca dershane sahipleri yer adamı iki dakikada. |
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Kamu hizmetleri işlevsivleştirilmeden özelleştime uygulamalarını hayata geçirmek kolay olmasa gerek ![]() __________________
Haramilerin saltanatını yıkacağız! | |
| #8 | |
| Sınav ve imtihanın olduğu her yerde, kazanmak ve öne geçmek isteyenlerin sırtından para kazanmak isteyenler muhakkak olacaktır. Avrupada üniversiteler için sınav yok mesela,ama maalesef paralı. Bastır parayı al diplomayı,ama derslerinide çalışmayı ihmal etmeden.:-) |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| 3 senedir dershaneye, soru bankalarına yol paralarına harcadığım paraları hesap edince keşke kazandığım bölüme girseydim boğaziçi hayali senin neyine diye düşünmeye başladım... Yıldırıyorlar mileti... __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|