Dergi

Blog

Evrim

Marksizm

Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Dinler tarihi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tarihsel süreçte her türlü inanışın tarihsel serüveni.

Konu Araçları
Eski17-04-08, 08:52  #1
pi__el

pi__el'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008
Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri

Bilgi yarışması

17 Nisan 2008İsmail AKKAYA, DHAKONYA Müftülüğü, Kutlu Doğum Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında bilgi yarışması düzenledi.

’İmam Hatip Liseleri Arası Siyer Bilgi Yarışması’ adı altında yapılan yarışmaya, kent merkezinde bulunan 5 imam hatip lisesinden öğrenciler katıldı. Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya kız öğrenciler türbanlarıyla katılırken, yarışmayı izleyen erkek öğrenciler ile kız öğrenciler konferans salonunda harem- selamlık şeklinde ayrı ayrı oturdu.
Eski17-04-08, 10:29  #2
Engin ol

Giriş Tarihi: Oct 2005

Alıntı:
Sayın pi__el şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bilgi yarışması
Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen yarışmaya kız öğrenciler türbanlarıyla katılırken, yarışmayı izleyen erkek öğrenciler ile kız öğrenciler konferans salonunda harem- selamlık şeklinde ayrı ayrı oturdu.
Onlar öyle katılmayı,öyle davranmayı,kendileri o şekil katılmayı tercih etmişlerse,bir başakalırını rahatsız ediyorsa,neden ilgilendiriyorsa,burası anlışlmıyor.
Hürmetler.
Engin ol is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski17-04-08, 12:16  #3
pi__el

pi__el'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2008

syn .Enginol ben eleştiride bulunmadım okursanız sadece haberi yayınladım ama fikirimi soruyorsanız eğer on uda yanıtlarım.

sevgiyle..
Eski18-04-08, 18:16  #4
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Haremlik-selamlık anlayışı farkında olmadan devamlı karşı cinsi düşünmekten başka birşey değil bana göre.
Haremlik-selamlık anlayışının temeli buna dayanıyor çünkü. O yüzden kendini karşı cinsten sakınacağım derken devamlı aynı şeyi düşünüyorsunuz. Ne kadar komik
Yezit Kızı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski18-04-08, 23:34  #5
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Alıntı:
Sayın Yezit Kızı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Haremlik-selamlık anlayışı farkında olmadan devamlı karşı cinsi düşünmekten başka birşey değil bana göre.
Haremlik-selamlık anlayışının temeli buna dayanıyor çünkü. O yüzden kendini karşı cinsten sakınacağım derken devamlı aynı şeyi düşünüyorsunuz. Ne kadar komik
Dahası insan psikolojisini altüst edebilir. İnsan kendisini itilmis, kakılmıs, dıslanmıs his edebilir. Bir tür berlin duvarı, duvarın üzerinden atlamaya calısanları vurmak ise sevap
Eski23-04-08, 14:34  #6
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

yıllarca doğum günü gavur icadı diye karşı çıktılar,Hz isanın doğum günü olan yılbaşına gavur icadı deyip karşı çıktılar şimdi de kalkmış Hz Muhammed'in doğum gününü kutluyorlar.Soytarılığın önde gideniyiz biz....
Eski23-04-08, 22:58  #7
alptegin

Alıntı:
Sayın bozkır şöyle demiş:

Mesajı Göster
yıllarca doğum günü gavur icadı diye karşı çıktılar,Hz isanın doğum günü olan yılbaşına gavur icadı deyip karşı çıktılar şimdi de kalkmış Hz Muhammed'in doğum gününü kutluyorlar.Soytarılığın önde gideniyiz biz....
Çok ucuz bir ifade olmuş.

Kim,neye karşı çıkmış.

Mevlid kandili tarihcesi ile bunun ne ilgisi var.

Hz.Muhammed'in doğumu Mevlid Kandili olarak Hicri 3.yüzyıldan beri kutlanmaktadır.

Osmanlı'da ise II.Selim Döneminde kandil adı altında ilk kez kutlanmıştır.

Ancak bu sadece isim olarak kandil şekline dönüştürülmesidir.

Yoksa çok daha öncelerine ait kutlamalarda mevcuttur.

Birde sanırım siz kutlamanın niteliğini burda gözden kaçırıyorsunuz.

Mevlid Kandili ve Kutlu Doğumdan kasıt sizin yorumladığınız anlayış değildir.

Amaç Allah ile olan rabıtayı güçlendirmektir.

Yoksa batılı manada mumlara üflerken dilekte bulunmak değil.

Sakın yanlış anlaşılmasın bunu yapanlarıda kesinlikle kınamıyorum.

Ancak soytarılık gibi abuk bir cümleyede cevapsız bırakmak istemedim.
alptegin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-04-08, 00:49  #8
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

Amaç Allah ile olan rabıtayı güçlendirmektir.

Muhammed peygamberinizin yaş gününü kutlamazsanız allah ile olan bağlarınız zayıflar mı?

Hayır efendim hiçç ters düz edip çevirmeyin.
Sizin doğum günü anlayışınız budur onlarınkisi de odur. Amaolay aynıdır. Doğum günlerini kutlamadır maksat. Nasıl , ne şekilde kutlanır bu o toplamun geleneklerini o toplumun hayata bakışını vs ilgilendirir. Şimdi siz de müslümansınız afganstan halkı da iran halkıda. Çeşit çeşit müslüman var. Her kesim yaşadığı ülkenin ekonomik sosyal yapısına göre şekil alır. Bu çok açık. Şimdi kalkıp efendim mum üflüyorlar pasta şak şak hapy birthday'ler falan .

Kutlamanın niteliğini kaçıran yok. Kutlamak aynı amaçla yapılmakta. İçerik farklı.
Yani size göre hristiyanların kutlama yaparken göstermiş oldukları hal ve davranışlar size uygun gelmeyebilir.
Kınamıyorsunuz anlıyorum. Ama hristiyanlarınkisi böyle..Bizimkisi ise "böyle" deyip kendinizi haklı çıkarmaya çalışıyorsunuz!!!

İkisi de aynı. Al birini vur ötekine. Düne kadar hala daha var doğum günü kutlamak amannn günahtırrr, gavur icadıdır deyip evine pasta sokmayanlar gavurun her türlü tekniğini teknolojisini pişkin pişkin kullanmakta ve nedense bunlara amanınnn haramdır gavur icadıdır dememekte. Neden işine gelmiyor da ondan!!!

Soytarılık değildir de nedir efendim?
Hem camilerde cemaata vaaz vereceksiniz evinize tv sokmayın şeytan işidir gavur işidir.
Aman karınızı kızınızı otobüse bindirmeyin günahtır haramdır.
Aman sol ayağınla kapıdan çıkma sağla çık işin ters olur.

O çokk inandığınız allahınız aşşkına? Bunlar soytarılık değildir de nedir?
Yezit Kızı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-04-08, 01:39  #9
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Soytarılık, padisahın nabzına göre serbet vermektir. Soytarılık gün be gün degisebilir, cünkü amac zaten soytarılık yapmaksa tutarlı olmasıda beklenemez. Daha dün dogum günlerini, yılbası kutlamalarını ki yılbası, dogum günü kutlamasından kaynaklanıyor) seytan isi hiristian adeti diye yerden yere vuranlar, tutmus bu adetin aynısını kendi amaclarına uygun hale getirmislerdir. Üstelik kücücük cocukları istismar ederek. Cocuk istismarcıları, dünyanın en asagılık kimseleridir. Kendi ideolojisi icin kücücük cocukları kullananlar en zayıf yaratıklarıdır. Buna soytarılık demek bile azdır.

Saddam huseyni hatırlarsınız degil mi? Kucagında kücücük bir cocuk, kameraların karsısında öpüp, seviyor. Cocuk ise dehsete düsmüs gibi saddama bakıyor, cünkü cocuk kendisini neden sevdigini anlamıyor, cünkü kendisini tanımıyor, etmiyor. Saddam, kndi amacı icin cocugu kucagında tasıyarak, severek kendisini insanlara sirin göstermeye calısıyor. Saddam ne kadar kendisini sirin göstermeye calıssada (cocuk haric) zalim bir dikatatör oldugunu herkes biliyor. Simdi karanlık insanların cocukları neden istismar ettiklerini anladınız mı?

İstismar en büyük suctur. Cocukarı istismar edenlerde ise en büyük suclular.

Keje Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-04-08 10:50 .Sebep: kişisel bölüm kaldırıldı
süpheci is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-04-08, 14:28  #10
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın Yezit Kızı şöyle demiş:

Mesajı Göster
../..
Soytarılık değildir de nedir efendim?
../..
O çokk inandığınız allahınız aşşkına? Bunlar soytarılık değildir de nedir?

Benim bu kişiye hitaben yazdığım yazı kaldırılıyor ama bu kişinin hem de denetimden geçmiş bir yazısında nasıl insanların inançları için SOYTARILIK deniyor anlamak mümkün değil!

Forum yönetimi bu konuda ne düşünüyor acaba?

Bu kişinin yazısı nasıl kontrolden geçiyor?

Benim inancıma, benim Peygamberimin Kutlu Doğumu'na nasıl SOYTARILIK denebilir?

Sayın moderatör arkadaşlarım lütfen bu konuda bir açıklama yapınız.

SOYTARILIK sıfatını yazan arkadaşa karşı kullanırsam normal midir?
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı