17-04-08, 12:26 |
#1 |
Genel Moderatör
Giriş Tarihi: Nov 2007
Mesajlar: 1,678
| Yoldaşları Hüseyin Duman'ı anıyor
Alıntı:
MHP'li İhsan Bal'ın kurşunlarına hedef olan tekstil işçisi Hüseyin Duman, bugün saat 13:00'te Yenibosna Çobançeşme'deki mezarı başında anılıyor. Hüseyin, 1999 seçimlerinden bir gün önce, Sarıgazi'deki seçim mitinginden dönmekte olan Sosyalist İktidar Partisi konvoyuna yapılan saldırıda hayatını kaybetmişti.
HABER MERKEZİ 18 Nisan 1999 seçimlerinden bir gün önce, Sarıgazi’deki seçim mitinginden dönmekte olan Sosyalist İktidar Partisi konvoyuna yapılan saldırı sırasında MHP’li İhsan Bal’ın kurşunlarına hedef olan komünist tekstil işçisi Hüseyin Duman, bugün saat 13:00’te Yenibosna’daki Çobançeşme mezarlığında, ailesi, partili yoldaşları ve dostları tarafından anılıyor.
Seçim konvoyuna saldıran gruptaki eski Ülkü Ocakları Başkanı İhsan Bal’ın silahından çıkan iki kurşunla yaşamını yitiren Hüseyin Duman’ın ölümü, “faşist” katillerin işlediği bir cinayet olarak birçok “bildik” özellikleri barındırıyor.
Faşist saldırıları gerçekleştirenlerin işledikleri cinayetlere rağmen ellerini kollarını sallayarak serbest bir şekilde dolaşmaya devam ettikleri ve korundukları görülürken, Hüseyin Duman’ın katili de cinayetin ardından ve yargılanma sürecinde korunurken, çıkan affın ardından serbest bırakıldı. Faşist saldırıların uygun görüldüğü zaman solu engellemek amacı ile kullanıldığı bilinirken, Hüseyin Duman’a yönelik saldırının gerekçeleri de bugün güncelliğini koruyor. | Haberin Devamı ve Kaynak: http://sol.org.tr/index.php?yazino=30298 |
| |