| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| MHP'li Bilgin: '' Ulusalcılık; baasçı bir yapılanmadır!'' / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
Aslında sivil siyaset ve ulusalcılık ile ilgili bu tarz iddialı sözleri en son duymayı beklediğim kişi bir ülkücü olurdu heralde. '' Milliyetçilerin bugünkü amacı milli devletin demokratikleşmesidir'' diyen birisi, ve bu birisi MHP liderinin danışmanlarından biri. Tabii ki yine de MHP; en azından milliyetçi bir parti. Bu bile kötü. Ama Sayın Bilgin'in söyledikleri çok önemli. Gerçekten de Ulusalcılık baas sistemine benziyor. Ordu ve yüksek sivil bürokrası iş birliği Devletçi sosyalizm Kapalı toplum Irkçılık Laiklik şeriatı. (Laikliğin din haline getirilmiş hali. ) Başka şeyler de sayılabilir.. Sizin görüşleriniz neler? | |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| 'Ordunun içindeki cuntalar' Akıl sağlığını bozucu sözcük öbekleri.. __________________
Elhamdülillah Sömürgeyiz diyen Aa-Ke-Pe'yi İstemiyoruz |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Ben zaten, ''Her milliyetçi ulusalcı olamaz'' der dururum: http://www.yaziyaz.com/forum/thread30698.html Demek ki yanılmamışım ![]() __________________
Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız, Demokratik Türkiye ! |
|
| #4 | |
| Bu mülakatta sayın Bilgin'in altını çizdiği çok önemli şeyler var. Mutlaka okunmalı bu mülakat. Tabii yine de sonuçta MHP. Ama açıkçası moderasyon ile ilgili düşüncelerim olumlu yönde değişti. |
|
| #5 | |
| Yazı Sorosçu Neşe Düzel'in köşesinden... (Kendisi Açık Toplum Enstitüsü'ndendir. Kimse iftira demesin:http://www.osiaf.org.tr/router.php?sayfa_id=005 ) Konuşan MHP'li.... Onlar demokrat(mış), ben faşist(mişim), ırkçı(ymışım).. Ulusalcılık terör kapsamına da alınmış ! Olsun ! Ulusalcıyım n'olmuş ![]() __________________
|
| #6 | |
| Daha önce de birinden duymuştum, aynen tekrar edeyim: AKP liberal, MHP milliyetçi demokrat, CHP faşist. |
|
| #7 | |
| Neymiş de kendilerine Ergenekon demelerinden rahatsızmış... Bu da yalan ! Bu adı ona veren sözde Ergenekon karşıtları değilmi ?!.. __________________
|
| #8 | |
| Aslında türküleri yasaklayıp zorla Beethoven çaldırılan bir döneme hasret giden Ulusalcı arkadaşların neden Ergenekon ismini kullandıklarını ben de çözemiyorum pek. Sizin Ergenekon ile ne alakanız var? |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2006
| Alıntı:
Yazmış olmak için yazdıkçada ortaya saçma sapan teoriler çıkarıyorsunuz. "Laiklik şeriatı. (Laikliğin din haline getirilmiş hali. )" Bu ne demek? Şeriat genel anlamda; "her peygamberin getirdiği ilahi kanunlara şeriat denir".Laiklik şeriatı diye bir saçmalıkta sizin icadınız olmuş oluyor. Altına imzanızı atıp eserinizle gurur duyun. | |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Yahu MHP' nin milliyetçi demokratlığı nerden çıktı şimdi? Böyle komik bir kavram ve komik bir niteleme daha olabilir mi? MHP ve demokrat kelimelerinin yanyana gelmesi, hatta aynı paragraf içinde bile geçmesi en basit tabiriyle talihsizliktir. MHP bile böyle bir iddia da değil. Hem AKP nasıl liberal oluyor? Liberalizmden nefret ederim ama dünyada AKP gibi bir liberal partiye nedense hiç rastlamadım? Bu nasıl bir liberalizm oluyor? Yeni moda mı? Liberalizmin sosyal, siyasal boyutlarından haberiniz yok mu? "Liberal" diyince ekonomiden ibaret mi sanıyorsunuz? CHP' nin faşist olduğu kanısına nerden vardınız? __________________
Yok! fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-04-08 01:13 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|