"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Zorunlu din dersi tartışmaları/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Din dersleri nasıl olmalıdır? | |||
| Din dersleri olduğu gibi kalmalıdır. | 4 | 16.00% | |
| Zorunlu din dersleri seçmeli hale getirilmelidir. | 8 | 32.00% | |
| Din dersleri zorunlu olmalı ancak diğer din ve mezheplerde tarafsızca anlatılmalıdır. | 5 | 20.00% | |
| Din dersleri tamamen kaldırılmalıdır. | 10 | 40.00% | |
| Diğer | 1 | 4.00% | |
| Multiple Choice Poll. Oy Verenler: 25. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Ülkemizde yıllardır tartışılan ve çözümlenemeyen sorunlardan biriside "Zorunlu din dersleri"dir. Bu sorunu çözmek adına siyasi iktidarlar hiçbir adım atmamıştır. Bunun yanısıra sorunun nasıl çözülmesi gerektiği konusunda kamuoyunda da ortak bir mutabakatta sağlanamamıştır. Kendisine açılan kapatma davası konusunda Venedik kriterlerinde direten AKP Avrupa ülkelerinde ki din dersi kriterlerini nedense görmemezlikten gelmektedir. Sizce zorunlu din dersleri tartışmaları nasıl sonuçlandırılmalıdır? -Din dersleri olduğu gibi kalmalıdır. -Zorunlu din dersleri seçmeli hale getirilmelidir. -Din dersleri zorunlu olmalı ancak diğer din ve mezheplerde tarafsızca anlatılmalıdır. -Din dersleri tamamen kaldırılmalıdır. -Diğer __________________
Yok! fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 19-04-08 02:49 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| Bizim lise dönemimizde seçmeliydi . 12 Eylül ihtilali ve sonrasında dinci akımlar çok güçlendi ve bu güne geldik. Din dersleri ilk ve orta öğretimde seçmeli okutulmalı. |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
"İsteyen öğrenciler din derslerini alırdı, isteyen almazdı" mı yoksa "Birkaç ders içinden, din eğitimi görmek isteyen öğrenciler din dersini alırdı, farklı branşlarda eğitim görmek isteyenler farklı dersleri alırdı mı? __________________
Yok! | |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| Alıntı:
| |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Benim zamanımda da, hem orta okullarda, hem de liselerde din dersi seçmeliydi (60'lı yıllar). Din dersi, müfredattan tamamen bağımsızdı ve ders saatleri dışında veriliyordu. Öğrencinin bu derse girmesi için veliler dilekçe veriyordu. Yani "normal" olan girmemekti, girmek istemeyen dilekçe vermiyordu. En önemlisi de bu derse şeriatçı-cemaatçi hocalar değil, laik din adamları giriyordu. Şunu da söyliyeyim, lisedeyken bizim sınıfta din dersine giren yoktu. |
|
| |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Ben üçüncü şıkka yakınım diyebilirim ama bence din dersler pratikden çok teorik olmalıdır.Yani dünyadaki bütün dinlerin teker teker ibadet şekillerini vs. öğretmektense, tarihsel ve felsefi açılardan yaklaşılmalıdır. |
|
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2008
| Merhabalar, siftah bu konuyamis . Bence din dersi zorunlu tutulmali, lakin müfredat da bir degisiklik sart. Ders belli bir mezhep'in dersi olmamali ama genel anlamda dini bilginin zarari olmaz diye düsünüyorum. Ben yurtdisinda yasiyorum. burada okudum. Bizim okulda secmeli din dersi vardi (katolik ya da protestan teoloji egitimi almis hocalar sunardi). Ben katilmayi tercih ederdim. Sonucta birlikte yasadigimiz insanlarin neye inandiklari hakkinda bilgi sahibi olmak kötü birsey degil. Tamam arada sirada Incil'e bakardik ama hicbir zaman Incil odakli bir derste olmadi. genelde bazi konulara etik ve inanc acisindan bakimina bakilirdi Örnegin islenebilecek konular: - Idam cezasi (dini ve etik acidan) - kürtaj - Hirsizlik gibi |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| ...... PASOK Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 23-04-08 12:45 . |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| din konusunda pek objektif olunabileceğini sanmıyorum ama; Bencede objektif olarak tüm dinlerin anlatıldığı seçmeli bir ders olmalı. Bu olmuyorsa da din dersinin adı islamiyet dersi olarak değiştirmeli ve öğrenciler bu derse girip girmeme konusunda özgür bırakılmalı. __________________
insanlar anlayabildikleri kadar yaşar, ve anlayamadıkları şeyleri umursamadan ölüp gider... |
|
| |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| biraz geç kalındı din dersinin kalrılması için ama umarım gençlerimiz için bir faydası olur ben kaldırılmasından yanayım.Bizim zamanımızda 20 tane dua bilmezsen din dersinden geçemiyordun hiç de anlamını bilmediğin dilinin bile dönmediği dualardı .Verilen diğer taraflı islami bilgilerde buna ekti. ben çocuğumun bu din dersini görmesini istemiyorum yani ; ^^KALDIRILMALI^^.. __________________
sevginin en güzeli paylaşılan emektir... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|