"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Finlandiya'dan gelen Lordi grubu Eurovision'daki kokuşmuş, köhneleşmiş, bayağı popüler kültür/müzik, al gülüm ver gülüm dengelerini bozmuş, afyon popun saltanatını yıkmış, kaos yaratmıştır! Haarrdd Rock Hallelujahh!! Eurovision'da Performansı!! http://youtube.com/watch?v=OqBGffYpE9I&search=Lordi ![]() ![]() Hard Rock Hallelujah! Hard Rock Hallelujah! The saints are crippled On this sinners’ night Lost are the lambs with no guiding light The walls come down like thunder The rocks about to roll It’s the Arockalypse Now bare your soul All we need is lightning With power and might Striking down the prophets of false As the moon is rising Give us the sign Now let us rise up in awe Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah Demons and angels all in one have arrived Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah In God’s creation supernatural high The true believers Thou shall be saved Brothers and sisters keep strong in the faith On the day of Rockoning It’s who dares, wins You will see the jokers soon’ll be the new kings All we need is lightning With power and might Striking down the prophets of false As the moon is rising Give us the sign Now let us rise up in awe Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah Demons and angels all in one have arrived Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah In God’s creation supernatural high Wings on my back I got horns on my head My fangs are sharp And my eyes are red Not quite an angel Or the one that fell Now choose to join us or go straight to Hell Hard Rock Hallelujah! Hard Rock Hallelujah! Hard Rock Hallelujah! Hard Rock Hallelujah! Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah Demons and angels all in one have arrived Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah In God’s creation supernatural high Hard Rock Hallelujah! ![]() __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-05-06 02:06 . |
| #2 | |||||
| Ekşi'den Yorumlar, Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-05-06 02:00 . | ||||
| #3 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Benim için hepsi aynı çeşmenin suyu ![]() __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
| #4 | |
| Türker, Anjelika Akbar falan katılsa? Hem nasıl aynı çeşmenin suyu ? Anlamadım..__________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-05-06 02:23 . |
| #5 | |
| Rock Müzik de popüler kültürün bir parçası. Müzikal kaliteden çoğu kez yoksun olduğu görüşündeyim. Sanırım erken yaşlanma var bende, gelemiyorum bu tür müziklere ![]() __________________
| #6 | |
| Böyle bir genellemeyi haklı bulmuyorum. Ateşli bir rock/metal dinleyicisi değilim ama (arada çıban başları çıksa da) genel olarak (özellikle de metal) popüler müzik dışı olduğunu düşünüyorum. Müzik kalite derken gitar soloları gibi kavramları dayanak alıyorsak onlar da iyi bence.. Taraflı yorum böyle olur işte ![]() Kaldı ki Coldplay de piyanoyla harikalar yaratır (abarttım) ama popüler müzik diye bile nitelendilir bazı yerlerde.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-05-06 02:51 . |
| #7 | |
| Rock genç kitlelerce en sevilen müzik türü hemen hemen. Bu durumda "Popüler değil" demek bana pek gerçekçi gelmiyor. Müzikal kalite açısından bakarsak, estetik anlayışı kişiden kişiye göre değişir. Bazı istisnalar dışında rock müziğin beni cezbettiğini pek söyleyemem. Belirli yaştaki insanlar derler ya: "Kafam götürmüyor" diye. Sanırım benzer bir durum benim için de söz konusu. Müzikal fırtınayı bateride yaşamak yerine yan flüt ya da arp ile yaşamayı tercih ederim, çok daha etkileyici bir şekilde, derinden ve sessizce... __________________
| #8 | |
| Rock'ın popülerliği konusunda haklı olabilirsin ama kesinlikle pop müzikle aynı kefede olduğunu düşünmüyorum. Pop müzikte arkada bildiğimiz bir ritim(bas) önde de benzer saçmasapan sözler.. Rock'ta en azından müzikal bir kalite ve çoğunlukla sözlerde bir mantık oluyor.. Tabi tamamen özneldir bu söylemler.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
| #9 | |
| Elbette Rock müzik müzikal kalite ve sözlerin ifade ettikleri açısından Pop müzikten biraz daha içi dolu, fakat yine de bu (tabi yine benim açımdan) iki türün aynı çeşmenin suyu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Değişen kültürel algılamalarda Rock müzik şimdilerde gençler arasında çok daha popüler ve popüler kültür dediğimiz kavram her ne kadar rock'tan karşıt düşünceler olsa da, rock'un içine de girmiş durumda bir şekilde. O nedenle Eurovision'daki bu başarıyı ben popüler kültüre karşı alınmış bir zafer olarak algılamıyorum. Olsa olsa değişen popüler kültürün yansımaları olarak görüyorum. Ayrıca şu da bir sualdir ki, Popüler kültürün ve piyasa müziklerinin piyasası Eurovision'u bizim kadar takan 2. bir millet var mı? ![]() __________________
| #10 | |
| Sevgili Türker, Bu grup heavy metal yapıyor bildiğim kadarıyla, rock değil. Şimdi şarkıda rock ibaresi geçmesi, sanırım çoğu kişiyi böyle bir yanılgıya götürecek. Konuya dönersek demek istediğim geçen gün televizyonda bir pop şarkısına rastladım, ingilizce şarkının konusu bir bayanın kalçalarıydı ve nasıl güzel olduklarını anlatıyordu. Yani rock böyle olamaz, gitarla olabilir mi Olsa da o bugünkü rock olmaz. Çünkü rock'ın metal'in tarihsel bir misyonu muhalefet bir duruşu var. Elbette popülere uyan rock'çılar çıkacaktır ama azınlıkta kalacaklarını düşünüyorum(umuyorum). Aynı çeşmenin suyu kolay kolay olmayacaklar bence.. Son sorunun cevabının da hayır olduğunu hepimiz biliyoruz ![]() __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|