"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski21-05-06, 01:45  #1
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul
Eurovision'da Zafer!

Finlandiya'dan gelen Lordi grubu Eurovision'daki kokuşmuş, köhneleşmiş, bayağı popüler kültür/müzik, al gülüm ver gülüm dengelerini bozmuş, afyon popun saltanatını yıkmış, kaos yaratmıştır! Haarrdd Rock Hallelujahh!!

Eurovision'da Performansı!!

http://youtube.com/watch?v=OqBGffYpE9I&search=Lordi

Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!

The saints are crippled
On this sinners’ night
Lost are the lambs with no guiding light

The walls come down like thunder
The rocks about to roll
It’s the Arockalypse
Now bare your soul

All we need is lightning
With power and might
Striking down the prophets of false
As the moon is rising
Give us the sign
Now let us rise up in awe

Rock ’n roll angels bring thyn hard rock hallelujah
Demons and angels all in one have arrived
In God’s creation supernatural high

The true believers
Thou shall be saved
Brothers and sisters keep strong in the faith
On the day of Rockoning
It’s who dares, wins
You will see the jokers soon’ll be the new kings

All we need is lightning
With power and might
Striking down the prophets of false
As the moon is rising
Give us the sign
Now let us rise up in awe

Wings on my back
I got horns on my head
My fangs are sharp
And my eyes are red
Not quite an angel
Or the one that fell
Now choose to join us or go straight to Hell

Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!
Hard Rock Hallelujah!

Hard Rock Hallelujah!

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-05-06 02:06 .
küçükkarabalık is offline  
Eski21-05-06, 01:48  #2
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Ekşi'den Yorumlar,
Alıntı:
neredeyse 30 yıldır gençliği zombiye çeviren ve müzik adına hiç bir zenginliği, katkısı ve ideolojisi olmayan pop egemenliğinin sonunun geldiğini göstermesini umduğum yarışma. avrupa'dan başlayarak dünyanın titreyip kendine gelmesine vesile olacaktır diye ummak.

gençliği uyutmak için aptal kutularından evimize kadar sokulup beynimize yerleştirilen, dayatılan şeylerin sonunun geldiğini, gençliğin artık tekrar dirilmekte ve uyanmakta olduğunu gösteren yarışma. 70'li yıllardaki duruşun geri gelme ihtimalini gösteren olay.
Alıntı:
insanların sıradanlıktan birbirlerine benzeyen kopya şarkıcılardan sıkıldığının göstergesi olan yarışma. sadece lordi değil, aptal aptal we are the winners of eurovision diye şarkı söyleyen litvanya ilk 7'ye girmiş, bosna hersekin orjinal ve çok güzel şarkısı da üçüncü olmuştur. o yüzden artık eurovision'da artık eurovision şarkısı formatının işe yaramadığını hepimiz görmüş olduk. sadece bir rock contest de olmasını istemem ama artık her tarz, farklı farklı güzel şarkıların çıkması lazım. ülkeler hep komuşlarına yüksek puan veriyor olabilir ama güzel ve başarılı bir şarkı bu zor barajı da aşabilir.
Alıntı:
bu yarışmayla avrupa gençliği kendini göstermiş ve devlet televizyonlarında aslanlar gibi kendi istediğini yayınlatarak (ki çok güzel bir şarkı olmuş) senelerce dayatılmış steril, şıkırtılı, simli, parfüm kokulu 20. yy mainstream pop mantalitesine karşı duruşunu sabitlemiştir.

biz gençliğiz, biz avrupa'nın geleceğiyiz. devlet televizyonlarınızı, seçip, sterilleştirip bize modern kültür diye dayattığınız şeyleri istemiyoruz, kendi değerlerimizi ortaya koyuyoruz. sınırları size sormadan kaldırıyoruz, avrupa'yı el ele geleceğe götüreceğimizi söylüyoruz. kültürünüze karşı kültürümüz, melodik zortlatmalarınıza karşı müziğimiz işte burada. siz takribi 10 kg botox ihtva eden yapma sarışın kadınların ve peruklu erkeklerin stüdyolarınızda saatlerce genital organlarınızı yayarak, oturup kemikleşmiş, güncelliğini kaybetmiş, cılkı çıkmış kavramlar üzerine konuşmanızı, şarkı söylemenizi, dünya sizinmiş gibi bizi reddetmenizi reddediyoruz.

biz sizden iyisini biliyoruz! hard rock halleluja!
Alıntı:
devrim!
bıkkınlığın, aynılığın, sahtekarlıktan daralmanın göstergesi..
ya litvanya olmalıydı birinci, ya finlandiya.. ikisine de ihtimal vermiyordum, oldu valla..
kıçını başını açıp sex şov yapan kadınlara, melodisini hatırlamanın dahi mümkün olmadığı rezalet erovizyon klasiği şarkılara en acaip, en güzel tepki verildi.. aferin..
bize gelince, saçları sapsarı yapıp avrupa'lı görünmeye çalışmakla, şarkının ismini ingilizce koymakla, (başlı başına ingilizce söylenmeli, o ayrı) araya da göbek havası sokmakla olmuyo trt o işler.. geçelim..
oylamalar yine komşu komşuya devam edecektir gelecek yıllarda, değişmez..
ama iyi olanın birinciliğini de etkileyemez.. etkilemedi..
bu yarışmada birinci olan şarkının harikalığı değildi, ki güzel olan da budur..

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-05-06 02:00 .
Eski21-05-06, 02:17  #3
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Benim için hepsi aynı çeşmenin suyu
Eski21-05-06, 02:20  #4
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Türker, Anjelika Akbar falan katılsa? Hem nasıl aynı çeşmenin suyu ? Anlamadım..

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-05-06 02:23 .
Eski21-05-06, 02:41  #5
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Rock Müzik de popüler kültürün bir parçası. Müzikal kaliteden çoğu kez yoksun olduğu görüşündeyim.

Sanırım erken yaşlanma var bende, gelemiyorum bu tür müziklere
Eski21-05-06, 02:45  #6
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Böyle bir genellemeyi haklı bulmuyorum. Ateşli bir rock/metal dinleyicisi değilim ama (arada çıban başları çıksa da) genel olarak (özellikle de metal) popüler müzik dışı olduğunu düşünüyorum. Müzik kalite derken gitar soloları gibi kavramları dayanak alıyorsak onlar da iyi bence.. Taraflı yorum böyle olur işte

Kaldı ki Coldplay de piyanoyla harikalar yaratır (abarttım) ama popüler müzik diye bile nitelendilir bazı yerlerde..

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 21-05-06 02:51 .
Eski21-05-06, 02:53  #7
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Rock genç kitlelerce en sevilen müzik türü hemen hemen. Bu durumda "Popüler değil" demek bana pek gerçekçi gelmiyor.

Müzikal kalite açısından bakarsak, estetik anlayışı kişiden kişiye göre değişir. Bazı istisnalar dışında rock müziğin beni cezbettiğini pek söyleyemem.

Belirli yaştaki insanlar derler ya: "Kafam götürmüyor" diye. Sanırım benzer bir durum benim için de söz konusu. Müzikal fırtınayı bateride yaşamak yerine yan flüt ya da arp ile yaşamayı tercih ederim, çok daha etkileyici bir şekilde, derinden ve sessizce...
Eski21-05-06, 02:56  #8
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Rock'ın popülerliği konusunda haklı olabilirsin ama kesinlikle pop müzikle aynı kefede olduğunu düşünmüyorum. Pop müzikte arkada bildiğimiz bir ritim(bas) önde de benzer saçmasapan sözler.. Rock'ta en azından müzikal bir kalite ve çoğunlukla sözlerde bir mantık oluyor.. Tabi tamamen özneldir bu söylemler..
Eski21-05-06, 03:06  #9
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Elbette Rock müzik müzikal kalite ve sözlerin ifade ettikleri açısından Pop müzikten biraz daha içi dolu, fakat yine de bu (tabi yine benim açımdan) iki türün aynı çeşmenin suyu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Değişen kültürel algılamalarda Rock müzik şimdilerde gençler arasında çok daha popüler ve popüler kültür dediğimiz kavram her ne kadar rock'tan karşıt düşünceler olsa da, rock'un içine de girmiş durumda bir şekilde. O nedenle Eurovision'daki bu başarıyı ben popüler kültüre karşı alınmış bir zafer olarak algılamıyorum. Olsa olsa değişen popüler kültürün yansımaları olarak görüyorum.

Ayrıca şu da bir sualdir ki, Popüler kültürün ve piyasa müziklerinin piyasası Eurovision'u bizim kadar takan 2. bir millet var mı?
Eski21-05-06, 03:15  #10
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Sevgili Türker,

Bu grup heavy metal yapıyor bildiğim kadarıyla, rock değil. Şimdi şarkıda rock ibaresi geçmesi, sanırım çoğu kişiyi böyle bir yanılgıya götürecek. Konuya dönersek demek istediğim geçen gün televizyonda bir pop şarkısına rastladım, ingilizce şarkının konusu bir bayanın kalçalarıydı ve nasıl güzel olduklarını anlatıyordu. Yani rock böyle olamaz, gitarla olabilir mi Olsa da o bugünkü rock olmaz. Çünkü rock'ın metal'in tarihsel bir misyonu muhalefet bir duruşu var. Elbette popülere uyan rock'çılar çıkacaktır ama azınlıkta kalacaklarını düşünüyorum(umuyorum). Aynı çeşmenin suyu kolay kolay olmayacaklar bence..

Son sorunun cevabının da hayır olduğunu hepimiz biliyoruz

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı