"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Günün sorusu.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| 100 metre uzunlıuğundaki bir tren, 100 metre/saniye hızla giderken 100 metre uzunluğundaki bir tüneli kaç saniyede geçer? __________________
sevginin en güzeli paylaşılan emektir... |
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Soru yanıltma içeriyor gibi geldi bana. İlk akla gelen cevap 1 saniyedir. ![]() Ama trenin ucunun tünele girmesiyle, sonunun tünelden çıkması için geçecek süre 100 saniye olacaktır. Bilmiyorum yanılıyor muyum? Saygılar, __________________
Bilimsiz din kör, dinsiz bilim topaldır. Albert Einstein |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| sanırım 2 saniye 1 saniye giriş noktası 1 saniye çıkış noktası Saygılar,, __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Tamamen çıkması 200 m yol alması demek buda 2 saniye eder. |
| #5 | |
Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: etütten
| Hem tünel uzunluğunu hem de kendi uzunluğunu kat etmeli; 200 metre. 100 m/s hızla gittiğine göre 2 s de belirtilen mesafeyi alır. Bir tren sorusu daha çıktı karşıma bu gün; Uzunluğu 100 m ve saniyedeki hızı 20 m olan bir trenle, uzunluğu 200 m ve saniyedeki hızı 30 m olan bir tren karşılaşıyorlar. Kaç saniye sonra birbirlerini tamamen geçmiş olurlar? |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| 2 sn ![]() __________________
Kanadı ellerim bak, yolların çok uzak Gelemem ben, sen selam gönder Bülbülün çilesini sen nereden bileceksin Gülün dikenini sen bana gönder.... |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ankara
| bir soru da benden 10 torbamız var. 10 torbada da 10ar altın. 9 torbadaki altınların her biri 10 gr gelirken 1 torbadaki altınların her biri 11 gr gelmektedir. sadece 1 tartma işlemi yaparak hangi torbadaki altınların 11gr olduğunu bulabilir misiniz? __________________
Kanadı ellerim bak, yolların çok uzak Gelemem ben, sen selam gönder Bülbülün çilesini sen nereden bileceksin Gülün dikenini sen bana gönder.... |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| o hızla tünele girerse hiç bir zaman çıkamaz __________________
kirli bir ırmaktır insan.kirli bir ırmagı icine alması ve bozulmadan kalması icin deniz olmalı insan |
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008 Ülke / Şehir: Denizli-Ankara
| 2 sn. olması gerekiyo..Doğru cevap ne???? __________________
Rüyaları gerçekleştirmenin en kolay yolu uyanmaktır.... |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008 Ülke / Şehir: Denizli-Ankara
| sn. sestod 1. torbadan 1 tane 2. sinden 2 tane 3. sünden 3 tane 4. sünden dört tane........ 10.sundan 10 tane alır ve tartar.Gerisini yazmama gerek yok sanırım ![]() ![]() __________________
Rüyaları gerçekleştirmenin en kolay yolu uyanmaktır.... |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|