"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Uzaklaştırılan arkadaşların geri gelmesi adına../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Forumu uzun süre bir okuyucu olarak takip etttikten sonra yazmaya başlayan biriyim... Doğrusunu isterseniz forumun eski tartışma kalitesini ariyorum.Yaziyazi yaz yapan yazarların çoğu bir şekilde uzaklaştırıldı yada küsüp gittiler..Forum giderek kan kaybediyor..Eski entellektüel doluluklu,derin analızli yazılar yerine baya sığ ,polemik yaratıcı tarzda yazılar yazılmakta artık.. Eski üyeleri kaybetmekle aslında bizde bir şeyler kaybettik gibime geliyor.Onların aramızdan böyle çekip gitmelerin bedelini bizde ödüyoruz..Bu ortamı onlar kalitelileştiriyorlardı..Bir çok arkadaşın yazılarını yorumlarını özlemiyorum değil..Karşıt düşüncede bile olsa tartışmaktan okumaktan zevk aldığımız bir çok kişi artık yok..Onları tekrar kazanmak gerek bence..Bunca zaman yazılarıyla verdikleri emek hatırına bile olsa genel bir affın olması gerektiğini düşünüyorum.. Bence uzaklaştırılan bütüm kullanıcılar için genel bir affın çıkartılıp tekrar aramıza dönülmesi sağlanılmalı....Bu forum ve onların yazılarını,onlarla tartışmaktan zevk alan okuyan herkes adına bir affın yapılması gerekir....Bir çok arkadaş,bu kanıda eski üyelerin geri gelmesini istiyorlar Yönetimin bunu değerlendirip bunları düşünerek bir karar vermeli. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-04-08 19:02 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Katılıyorum...Bir genel af düşünülebilir...Zira forum bence kısır döngü haline geldi. Özellikle radikal arkadaşların seslerine daha çok ihtiyacımız var. Bakın sonra Kürt sorunu gibi dallanıp budaklamasın bu durumda ![]() __________________
Birer birer, biner biner, biner ölürüz Yana yana, döne döne, yine geliriz ay canım Biz dostu da düşmanı da elbet biliriz Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Bencede gerekli. __________________
Yok! |
|
| #4 | |
| Aslında yazmayanların büyük çoğunluğu banlı değil.Yazma hevesleri kalmamış olanlar var. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| yani forum öldü başımız sağolsun mu diyorsunuz ? __________________
- Allah bizi yarattı,atatürk bizi kurtardı,devlet bizi okuttu,ordu bizi koruyor ..... -Kredi kartı geçiyor mu? |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Eskiden büyük bir hevesle yazmak isterdim..Yapılan analizler sığ olunca,karşıdan bir şey öğrenemeyince benım de yazma hevesim kalmıyor doğrusu..Böyle eminim bir çok kişi var..Eskiden böyle değildi çok kaliteli kalemler vardı sağcı olsun solcu olsun... kim olursa olsun her kesimden çok iyi kalemler vardı..Bir şekilde bu arkadaşlar forumdan koptu..Bunların geri getirilmesi yolu bulunmalı.. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... |
|
| #7 | |
| sayın Hebun Yazma hevesi kalmayanların sorunu yönetimle değil de karşı olduğu fikirdeki üye ile olduğundan bunun foruma karşı bir tavır olduğu anlamını çıkarmak yanlış olur.Sözgelimi ben de eskiden 3-4 günde bir,bir konuyu tartışmaya açardım.Şimdi o hevesim yok.Çünkü yazma hevesimizi kursağımızda bırakacak kadar basit ve militanca yazanlar var. Bunun gibi sayın Phidas gerçi hasta ama sayın antioksidan,sayın barış,sayın doğançay,sayın ibra vb..birkaç yazmak istemeyen arkadaş var..Ama banlıları da var elbette..Banın çözülmesi ile geri gelmeleri mümkünse gelebilirler.Bunun için genel af çıkarmadan da kendileri iletişim kutusundan dönme isteğini yazan mesajı yazma imkanına sahiptirler.Elbette sorun ise ,genel af taraftaryım da... |
|
| #8 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Jun 2005
| Çeşitli sebeplerden ötürü yazmayan üyelerimiz olduğu gibi yine çeşitli sebeplerden ötürü kendi isteği ile uzaklaşmış kullanıcılar ve tabiki forum kuralları sebebiyle uzaklaştırılmış üyelerimiz var. Kendi isteği ile ayrılan üyelerimizin zaten geri dönüş hakkı mevcut bulunuyor. İletişim paneli üzerinden bu isteklerini ifade etmeleri yeterli. Forum kurallarını uymamaları nedeniyle uzaklaştırılan üyeler için ne yapılabilir? Genel af mı? Her şeyden önce bu kullanıcıların foruma geri dönmesi karmaşık bir süreç. Forum kurallarını ihlalde süreklilik sebebiyle uzaklaştırılan üyeler de var küfür sebebiyle, özel mesaj yoluyla başka üyeleri rahatsız etmekten ötürü uzaklaştırılmış kişiler de.. Kısacası ''genel af'' konusu hemen karara bağlanabilecek bir konu değil. İyice düşünülmesi gerek. Şu anda Genel moderatör arkadaşlarımız konuyu tartışıyorlar. Önümüzdeki haftalarda bu konuya ilişkin yönetim bir karara varacaktır. Ancak ''genel af'' gibi bir düzenlemenin sadece forum yönetiminin kararına bağlı olamayacağını , böyle bir kararın uygulamaya konma aşamasında forum üyelerinin de onayının mutlaka olması gerektiğini hatırlamakta yarar var. Forum yönetimi olarak sizlerin bu isteğini dikkate aldığımızı bilmenizi isteriz. Genel Af konusu dışında, kendi isteği ile ayrılan ya da uzaklaştırılan üyelerin geri dönme taleplerini iletişim paneli aracılığıyla iletme yollarının açık olduğunu bir kez daha hatırlatırım. |
|
| #9 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Jun 2007
| Ben burdan bir çok arkadaşımla messenger'dan görüşüyorum. Benim gibi bir çok yazı yaz üyesi (yazı yaz harici görüştüğüm) yazmaya hevesleri kırıldı. Sevgili özedönüş. Maalesef yanıldınız. Bu soğukluğun sebebi karşit fikirli üyelerden kaynaklanmıyor. Biz eleştiriye açığız. O eleştiriye açık olmayanların sorunu. Yönetimin "CESARETİ" kalmadı. Bir çok konuda. Ve bu yüzden devamlı ceza ,uzaklaştırma gibi uygulamalarla insanları buradan soğutuyorlar. Asıl sebep bu!!! Yazıyaz hür ifadenin yeri değil artık. Şimdi moderatörler diyecek ki...Efendim yasa dışı örgütü destekleyici yazılar , hakaret vs....Burada kimseye hakaret etmedim. Yasadışı bir örgütü aleni bir şekilde övmedim. Sayın diye hitap edip amanınn dilim sürçtü hiç demedim. Yazıyaz korkuyor. Hemde çok. Bu korku iliklerinize kadar işlemiş. Ya da yeterli kitleye ulaştık. Reklam şu bu...Götürürüz bizi her şekilde gibi. Çok gördük böyle siteleri. Bizimde web sitemiz var biliriz bu işleri. Bu yazım yayınlanacak mı ondan emin değilim. Olabilir de olmayabilir de. Yayınlanırsa vay bee yazıyaz gerçekten tarafsızmış diyecek miyim? Asla!!Bir çiçekle bahar gelmez!!! Bir yerde yazmıştım. Yine söylüyorum. Yazıyaz inandırıcılığını yitirmiş durumda. Gerçi siz bunun çoktandır farkındasınız ama...Neyseee... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| Şahsen ben uzun zamandır izlediğim ve eklenen konu yada mesajların entellektüel seviyesinden dolayı beğenerek artık benimde yer almam gereken bir site dediğim ve üye olduğum anda birden seviyenin ve üslubun çok düştüğünü gördüğüm bir durumdur. Sitede bir çok konu içerisinde kayıkçı dövüşü yapılmakta, bir çok konuda ergen zihniyet ile partizancılık yapılmakta, eleştiriye ve karşıt görüşlerin beyanlarda bulunulmaması için ciddi bir gayret gösterilmekte, bilimsellik adı altında kötü bilimsel taklitler genel geçer kabul görmektedir. Eski makalelerimden açtığım konulara yapılan yorumlardan ve takip ettiğim bazı konulardan edindiğim izlenim budur. Sanırım sitenin eskileri bu sitenin fetret devrine girdiğini samimiyetle ifade ederken benim gibi uzun takip sonucu yeni üyelerin görüşlerinide dikkate alırlar. Bu sitenin dışında yaşam akıyor ve kimse kayıkçı dövüşünün yada kısır partizancı söylevleri dinlemek için vakit harcamaz. Meydan ise hamaset ile siyaset yapanların eline kalır. saygılar. bu konuya dönmem beklemeyin lütfen... __________________
Hayale, düşe, doğa ötesine karnım tok Cine, periye, tanrıya, iblise karnım tok Adam gibi yaşadım şu dünyada diyebilsem bir gün Gerisine karnım tok (A.Behramoğlu) |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|