"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Forum Hakkında

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Uzaklaştırılan arkadaşların geri gelmesi adına..

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz

Konu Araçları
Eski22-04-08, 18:57  #1
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Uzaklaştırılan arkadaşların geri gelmesi adına..

Forumu uzun süre bir okuyucu olarak takip etttikten sonra yazmaya başlayan biriyim...
Doğrusunu isterseniz forumun eski tartışma kalitesini ariyorum.Yaziyazi yaz yapan yazarların çoğu bir şekilde uzaklaştırıldı yada küsüp gittiler..Forum giderek kan kaybediyor..Eski entellektüel doluluklu,derin analızli yazılar yerine baya sığ ,polemik yaratıcı tarzda yazılar yazılmakta artık..
Eski üyeleri kaybetmekle aslında bizde bir şeyler kaybettik gibime geliyor.Onların aramızdan böyle çekip gitmelerin bedelini bizde ödüyoruz..Bu ortamı onlar kalitelileştiriyorlardı..Bir çok arkadaşın yazılarını yorumlarını özlemiyorum değil..Karşıt düşüncede bile olsa tartışmaktan okumaktan zevk aldığımız bir çok kişi artık yok..Onları tekrar kazanmak gerek bence..Bunca zaman yazılarıyla verdikleri emek hatırına bile olsa genel bir affın olması gerektiğini düşünüyorum..

Bence uzaklaştırılan bütüm kullanıcılar için genel bir affın çıkartılıp tekrar aramıza dönülmesi sağlanılmalı....Bu forum ve onların yazılarını,onlarla tartışmaktan zevk alan okuyan herkes adına bir affın yapılması gerekir....Bir çok arkadaş,bu kanıda eski üyelerin geri gelmesini istiyorlar

Yönetimin bunu değerlendirip bunları düşünerek bir karar vermeli.

Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 22-04-08 19:02 .
Meyman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-04-08, 02:22  #2
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006

Katılıyorum...Bir genel af düşünülebilir...Zira forum bence kısır döngü haline geldi.

Özellikle radikal arkadaşların seslerine daha çok ihtiyacımız var.

Bakın sonra Kürt sorunu gibi dallanıp budaklamasın bu durumda
Vurulup düşenler gülüm, darda kalmasın ay canım
Nostrum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-04-08, 13:14  #3
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Bencede gerekli.
Eski23-04-08, 19:09  #4
özedönüş

Aslında yazmayanların büyük çoğunluğu banlı değil.Yazma hevesleri kalmamış olanlar var.
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-04-08, 19:10  #5
hebun

hebun'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Alıntı:
Sayın özedönüş şöyle demiş:

Mesajı Göster
Aslında yazmayanların büyük çoğunluğu banlı değil.Yazma hevesleri kalmamış olanlar var.
yani forum öldü başımız sağolsun mu diyorsunuz ?

-Kredi kartı geçiyor mu?
hebun is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-04-08, 20:03  #6
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın hebun şöyle demiş:

Mesajı Göster
Eskiden büyük bir hevesle yazmak isterdim..Yapılan analizler sığ olunca,karşıdan bir şey öğrenemeyince benım de yazma hevesim kalmıyor doğrusu..Böyle eminim bir çok kişi var..Eskiden böyle değildi çok kaliteli kalemler vardı sağcı olsun solcu olsun... kim olursa olsun her kesimden çok iyi kalemler vardı..Bir şekilde bu arkadaşlar forumdan koptu..Bunların geri getirilmesi yolu bulunmalı..
Eski23-04-08, 22:39  #7
özedönüş

sayın Hebun

Yazma hevesi kalmayanların sorunu yönetimle değil de karşı olduğu fikirdeki üye ile olduğundan bunun foruma karşı bir tavır olduğu anlamını çıkarmak yanlış olur.Sözgelimi ben de eskiden 3-4 günde bir,bir konuyu tartışmaya açardım.Şimdi o hevesim yok.Çünkü yazma hevesimizi kursağımızda bırakacak kadar basit ve militanca yazanlar var.

Bunun gibi sayın Phidas gerçi hasta ama sayın antioksidan,sayın barış,sayın doğançay,sayın ibra vb..birkaç yazmak istemeyen arkadaş var..Ama banlıları da var elbette..Banın çözülmesi ile geri gelmeleri mümkünse gelebilirler.Bunun için genel af çıkarmadan da kendileri iletişim kutusundan dönme isteğini yazan mesajı yazma imkanına sahiptirler.Elbette sorun ise ,genel af taraftaryım da...
özedönüş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-04-08, 23:37  #8
seha
Admin

seha'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2005

Çeşitli sebeplerden ötürü yazmayan üyelerimiz olduğu gibi yine çeşitli sebeplerden ötürü kendi isteği ile uzaklaşmış kullanıcılar ve tabiki forum kuralları sebebiyle uzaklaştırılmış üyelerimiz var.

Kendi isteği ile ayrılan üyelerimizin zaten geri dönüş hakkı mevcut bulunuyor. İletişim paneli üzerinden bu isteklerini ifade etmeleri yeterli.

Forum kurallarını uymamaları nedeniyle uzaklaştırılan üyeler için ne yapılabilir? Genel af mı? Her şeyden önce bu kullanıcıların foruma geri dönmesi karmaşık bir süreç. Forum kurallarını ihlalde süreklilik sebebiyle uzaklaştırılan üyeler de var küfür sebebiyle, özel mesaj yoluyla başka üyeleri rahatsız etmekten ötürü uzaklaştırılmış kişiler de..

Kısacası ''genel af'' konusu hemen karara bağlanabilecek bir konu değil. İyice düşünülmesi gerek. Şu anda Genel moderatör arkadaşlarımız konuyu tartışıyorlar. Önümüzdeki haftalarda bu konuya ilişkin yönetim bir karara varacaktır. Ancak ''genel af'' gibi bir düzenlemenin sadece forum yönetiminin kararına bağlı olamayacağını , böyle bir kararın uygulamaya konma aşamasında forum üyelerinin de onayının mutlaka olması gerektiğini hatırlamakta yarar var.

Forum yönetimi olarak sizlerin bu isteğini dikkate aldığımızı bilmenizi isteriz. Genel Af konusu dışında, kendi isteği ile ayrılan ya da uzaklaştırılan üyelerin geri dönme taleplerini
iletişim paneli aracılığıyla iletme yollarının açık olduğunu bir kez daha hatırlatırım.
seha is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-04-08, 00:00  #9
Yezit Kızı
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın hebun şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben burdan bir çok arkadaşımla messenger'dan görüşüyorum.
Benim gibi bir çok yazı yaz üyesi (yazı yaz harici görüştüğüm) yazmaya hevesleri kırıldı. Sevgili özedönüş. Maalesef yanıldınız.
Bu soğukluğun sebebi karşit fikirli üyelerden kaynaklanmıyor.
Biz eleştiriye açığız. O eleştiriye açık olmayanların sorunu.

Yönetimin "CESARETİ" kalmadı. Bir çok konuda. Ve bu yüzden devamlı ceza ,uzaklaştırma gibi uygulamalarla insanları buradan soğutuyorlar. Asıl sebep bu!!!

Yazıyaz hür ifadenin yeri değil artık. Şimdi moderatörler diyecek ki...Efendim yasa dışı örgütü destekleyici yazılar , hakaret vs....Burada kimseye hakaret etmedim. Yasadışı bir örgütü aleni bir şekilde övmedim. Sayın diye hitap edip amanınn dilim sürçtü hiç demedim.

Yazıyaz korkuyor. Hemde çok. Bu korku iliklerinize kadar işlemiş.
Ya da yeterli kitleye ulaştık. Reklam şu bu...Götürürüz bizi her şekilde gibi. Çok gördük böyle siteleri. Bizimde web sitemiz var biliriz bu işleri. Bu yazım yayınlanacak mı ondan emin değilim. Olabilir de olmayabilir de. Yayınlanırsa vay bee yazıyaz gerçekten tarafsızmış diyecek miyim? Asla!!Bir çiçekle bahar gelmez!!!

Bir yerde yazmıştım. Yine söylüyorum. Yazıyaz inandırıcılığını yitirmiş durumda. Gerçi siz bunun çoktandır farkındasınız ama...Neyseee...
Yezit Kızı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-04-08, 00:35  #10
fenasi

fenasi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2008

Şahsen ben uzun zamandır izlediğim ve eklenen konu yada mesajların entellektüel seviyesinden dolayı beğenerek artık benimde yer almam gereken bir site dediğim ve üye olduğum anda birden seviyenin ve üslubun çok düştüğünü gördüğüm bir durumdur.

Sitede bir çok konu içerisinde kayıkçı dövüşü yapılmakta, bir çok konuda ergen zihniyet ile partizancılık yapılmakta, eleştiriye ve karşıt görüşlerin beyanlarda bulunulmaması için ciddi bir gayret gösterilmekte, bilimsellik adı altında kötü bilimsel taklitler genel geçer kabul görmektedir. Eski makalelerimden açtığım konulara yapılan yorumlardan ve takip ettiğim bazı konulardan edindiğim izlenim budur.

Sanırım sitenin eskileri bu sitenin fetret devrine girdiğini samimiyetle ifade ederken benim gibi uzun takip sonucu yeni üyelerin görüşlerinide dikkate alırlar. Bu sitenin dışında yaşam akıyor ve kimse kayıkçı dövüşünün yada kısır partizancı söylevleri dinlemek için vakit harcamaz. Meydan ise hamaset ile siyaset yapanların eline kalır.

saygılar.
bu konuya dönmem beklemeyin lütfen...
Gerisine karnım tok (A.Behramoğlu)
fenasi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı