"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
![]() |
| |||||||
Yaşamınızın ne kadarı kaderdir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| Her şey kader mi? sizce asıl olan ne? Kadere inananlar hayatında sorunlar olanlarmıdır..Yoksa başka birşey mi? Saygılar,, __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Dünya Cezaevi Türkiye Koğuşu
| Geçenlerde Mümin Sekmanın bir kitabını okudum.Kitapda doğu toplumları ile,batı toplumları arasındaki temel fark olarak kadercilik inancı verilmiş. Buna göre batı toplumları kontrolcü,herşeyin insanın kendisinde biteceğini savunuyor. Ama doğu toplumları çaresiz bir halde olduklarına ve olaylar üzerinde etki yapamayacak durumda olduklarına inanıyorlar. Birde doğu ile batıyı gelişmişlik düzeylerine göre karşılaştırırsak ve bunun sebebininde kadercilik anlayışı olduğunu göz önüne alırsak, hayatında sorunları olanların kadere inandıklarından çok,kadere inananların sorunları olduğunu görürüz. __________________
Sevgilim,eylem güzelim benim Yitik bir ülkeyi korumaya değil, Yeniden kurulacak bir ülkeyi, Aşktan örmeye benzer devrimci olmak. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Aslında olan biten herşeye 'napalım kader' diyenler için bu kadere inanmaktan çok bir çeşit avunma.. __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Yaşam kollektif bilinçaltının; bilinci yanıltmasından başka bir şey değildir, sevgili ursulamel... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| #5 | |
| Sn ursulamel siz Türk toplumunun bakış acısını olaya uyarlamışsınız.. biraz dar açı..Açıkcası... Genel bakarsak olaya daha değişik düşüncelere sahip olacaksınız.. Saygılar,, __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Sn kısgünesi; Böyle bir konuyu zaten bir iki kelimeyle açıklamak olanaksızdır. Eğer cevap arıyorsan bu zaten dar bir bakış açısıdır ve yalnızca kişiseldir,kuruntudur. Konuyu "konu dışı"nda açmanız ve "Kadere inananlar hayatında sorunlar olanlarmıdır" sorunuz beni bu cümleyi yazmaya itmiştir. __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Yaşamın yalnızca bir yanılsama olduğunu, en geç ölüm anında idrak edeceğiz, sevgili ursulamel... Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
cevap aramam neden dar bir bakış açısı yada kuruntu oluyor onu pek anlayamadım..biraz açarsanız.. Saygılar,, __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Hayatimizda cabuk pes ettigimiz ve ya boyun eydigimiz zamanlarda kendimizi masum görmek icin kadere siginiyoruz.Kader biz insanoglunun bir uydurmasi.... kaderde varmis,cümlesi yerine ben yeteri kadar caba sarfetmedim, degistirmek icin mücadele etmedim, demek zor olsa gerek. |
|
| #10 | |
| Bu zor bir soru; bir paradoksu; hem de en büyüğünü: YAŞAMI algılamak... "Birey yaşamının, hakimidir... Peki ya bireyin hakimi?" Bu sorunun yanıt varsa; işte topiğe adını veren Kader'inde yanıt var... Saygılarımla, sayın arkadaşlarım... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|