| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Sanatçı siyasetten ne derece anlar?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Bu soru üzerinde düşünmek için öncelikle şunları göz önüne almak gerekiyor bence; sanatçılar realizmle bağlarını azaltıp duyguların egemenliğine girdikten sonra, dünya dışına çıkıp kendi kendine kurgular yapmaya başladıktan sonra eserini meydana getirmezler mi? Sanatçılar gerçek hayatın dışına çıktığında sanatlarını meydana getirebiliyorlarsa -ki bence böyle- o halde gerçak hayatla ilgili bir konu olan siyasetten ne derece anlamalarını bekleyebiliriz? Siyaset yapmak, kurguculuk-sürrealizm-gerçek hayattan uçup gitmek, yaratıcı olmak için düşünceler alemine dalmak-duygusallık gibi ifadelerle bağdaşabilir mi? Sanatçıların yetenekli oldukları alanlar buralar olduğuna göre onlardan aynı zamanda realist düşüncede de yetenekli olmalarını bekleyebilir miyiz? Sanat ve siyaset gerçeklerle yüzleşmek anlamında birbirinden farklı alanlarda durduğundan bu konuyu açma gereksinimi duydum. Bu arada ben şu an ortada bulunuyorum. Ne sanatçının iyi bir siyaset bilgini olacağını, ne de siyasetten anlamayacağını iddia ediyorum. Sizin görüşleriniz nelerdir bu konuda? __________________
"Gazi'nin yoksul kondularından aktık öfkeyle sokaklara Kurtuluşumuzun bayrakları dalgalandı barikatlarda..." |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Sanatçıyı güdüleyen pek çok etmen oalbilir. Her sanatçı kendi adına farklı bir şeyden motive olur. Ama her seferinde, işini üretirken gerçeklikten kopması gibi bir durum olması gerekmez. Sanatçı gerçek hayattan kopması gerekmeden üretebilir. Aslında ironik bir bakışla, siyasetçiler kadar anlar, sanatçı siyasetten denebilir. yaratı gerçeklikle bağların azalması anlamına gelmeyebilir. Sanatçının politik bir tavri olabilir. Bunu işine yansıtabilir. işinde bir politik davranış görülmeden kişi olarak belirli bir siyaseti izleyebilir. "Ne sanatçının iyi bir siyaset bilgini olacağını, ne de siyasetten anlamayacağını iddia ediyorum" Sanatçı için siyaset, dışındaki bir durumdur. Bir siyasi tavrı olsa bile, siyasetin ana ekseni dışındadır. Bu bakımdan sav benim içinde doğru. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Sanatçı; siyasetten anlamalıdır hem de bir siyasetçi kadar... Eğer anlamaz ise içinde yaşadığı topluma vermek istediği mesaj nereden beslenecek? Bu; büyük bir altyapı sorunu, oluşturmayacak mı? Saygılarımla, sevgili arkadaşlarım... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| |
| #4 | |
| Sanatçı siyasetten anlayabilir. fakat, bunun mesaj verme gibi bir gerekliliği yoktur. Sanatçı topluma mesaj vermekle yükümlü değildir. Bu siyasetin yükümlülüğüdür. sarayka Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-04-08 00:11 . |
|
| #5 | |
| Hoş durmuyor sanatçının üzerinde siyaset... Sanatın ruhu okşayan elleriyle, siyasetin sivriltilmiş, uzun ve kıvrık tırnakları aynı âzâda mutantvari bir görünüm sergiliyor.. __________________
''Ezel sabahı Cibril bana dedi ki; Akla uşaklık eden bir kalbi kabul etme!'' |
|
| |
| #6 | |
| Sayın Arkadaşlarım; Politize olmuş bir sanatçıdan bahsetmemekteyiz, tabii ki de... Siyasetten anlayan ve içinde yaşadığı ülke ve dünyadan haberdar olan bir sanatçıyı, tanımlamaktayız burada... Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| |
| #7 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Mar 2008
| insan yaşadığı ortamdan dünyadan sorumludur.neler olup bittiğinden haberdar olmak insan olmanın gereğidir..sanatçı veya başka birşey olmuş bir ehemmiyeti yoktur insan siyasetten anlamak zorundadır en azından anlamaya çalışmak zorundadır..ancak eserlerinin bulunduğu topluma mesaj vermesi veya vermemesi kendi seçimidir. |
|
| #8 | |
| Sanat karşı çıkıştır demiş Picasso, alacağımız her tavır, sanatın içeriğinde siyasetten uzak durmanın kendisi de, siyasetin ta kendisidir. |
|
| #9 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
| |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008 Ülke / Şehir: İzmir
| Sanatçılar duygulu insanlardır ve olayları çok farklı açılardan görürler , görüşleri önemlidir. Siyset içinde etkin olmasalarda onların düşüncelerinden yararlanılmakı. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|