"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Sanat adına canlı vahşet / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Duvara bağlanan köpek, günlerce aç bırakılıyor ve ölüm anı sergileniyor Dünyadaki hayvan hakları derneklerini ayağa kaldıran "vahset sanatçısının" ismi Guillermo Vargas Habacuc... Costa Rica'lı olan sanatçı, ilkini 2007 yılında yaptığı "vahşet sergisi" ile büyük tepki aldı. Yaptığı şey bir canlıyı aç bırakarak ölümünü insanlara izletmek. Dünya hayvan hakları derneklerini ayağa kaldıran olay "sanat adına yapılan" bir vahşet... Bu vahşetin mimarı olan sanatçı Habacuc, sergi niyetine bir köpeğin ölüm anını izlettiriyor. Bunun için de bir sokak köpeği buluyor ve bir odada duvara bağlıyor. Köpeği günlerce aç -susuz bırakıyor. Bu süre içinde insanlar gelip sergi gezer gibi köpeğin zayıflamasını, bir deri bir kemik kalmasını izliyor. Köpek açlıktan yavaş yavaş can çekişmeye başlarken, mekanı ziyaret edenler bu anlara tanık oluyor. Köpeğe yapılan işkence ancak köpek öldüğünde son buluyor. Tabii o ana denk gelen seyirciler çok şanslı sayılıyor. Zira serginin en "can alıcı" bölümüne tanık olmuş oluyorlar. Köpeğin ölümü ile birlikte sergi de sona eriyor. Bu "insanlık dışı sanat" hayvan hakları derneklerinden büyük tepki görüyor. Dünya çapında bir protesto zinciri genişliyor. Köpeği aç bırakarak öldüren "sanatçı" Guillermo Vargas Habacuc ise kendini "köpek sokakta zaten açlıktan ölecekti" sözleri ile savunuyor. http://www.milliyet.com.tr/default.a...ori=&reftype=1 http://haber.mynet.com/detay/dis-hab...O1208942579793 Kanada' da ki fok katliamından sonra bunuda gördük... Bundan sonra daha vahşi ne görebiliriz acaba? 1. ve 2. Dünya Savaşında milyonlarca sivili öldüren emperyalist devletler insanlarla birlikte insanlığıda öldürdü. Buna ne denir bilmem ama uyarı almak istemem... Bu sanatı böyle sadistlerin üzerine denemek lazım aslında! ![]() __________________
Yok! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| İlginç. Adamın çok yaratıcı olduğunu kabul etmek lazım. Lakin yapılan yenilir yutulur gibi değil. Buna devlet nasıl izin veriyor ? Hadi sergıye gelenlerı geçtim, devletin musade etmesı enteresan.. Bilemıyorum.. Kosta Rika'da mı olmuş peki olay ? Kişi oralı ama.. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| "Lanetliyorum..." __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| Kahretsin... birde savunma yapıyor REZİL... Saygılar,, __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
|
| #5 | |
| Sevgili kısgüneşi; bu vahşeti izlemeye gelenleri düşünün bir de, ne demeli artık bilemiyorum, doğrusu... Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| Sevgili Oğuzoğlu; İzleyenler için bir film düşündüm ama hadi neyse... Saygılarımla.. __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Yazın,yazın lütfen... Sevgili kısgünesi, Site içinde açılan topiklerde; Kürkü için canlı, canlı ve yere çarpa, çarpa öldürülen küçük hayvancıkları ve foklara uygulanan vahşeti gördüğümde, uykularım kaçmıştı...Hatırlıyorumda. Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| O köpeği ordan çözeceksin ve yerine o insan müsveddesini ve bunu pek matah birşeymiş gibi izlemeye gelen müsveddeleri bağlayacaksın! __________________
De Korkma Müslümanım, Göğsün İmanla Dolsun, İRTİCA İslam İse Başımın Tacı Olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun! |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Teşekkür ederim, gerçekten de içimden geçeni yazdım... bu İNSAN MÜSVEDDELERİNİ görünce insanlığımdan utanıyorum. __________________
De Korkma Müslümanım, Göğsün İmanla Dolsun, İRTİCA İslam İse Başımın Tacı Olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun! |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Bir de insan hakları ve hayvan hakları konusunda; sürekli bir biçimde ahkam kesmekteler, utanmadan... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|