| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Tüketim kültürü mü bizimkisi??/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| Son yıllarda özellikle genç nüfusa yönelik yapılan eleştirilerde gençliğin içi boşaltıldığı, siyasetten, bilimden ve sanattan çok uzak olduğu eleştirisini çok sık duyar olduk. Biliyorum Türkiye de yaşayan biz gençler için bu her şekilde geçerli fakat bunların sebebi nedir acaba..Toplumda ki Tek tip insan üretimi olan TÜKETİM KÜLTÜRÜNÜ BENİMSEYEN İNSAN mı?? __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Doğru değil mi? sayın kısgünesi... Tüketim toplumu Modeli içerisinde birbirinin aynı kadın ve erkek modelleri... Yalnızca dış değil tabii ki de. İçeriden yansıdığını gördüğümüze göre, TANI ÇOK DOĞRU bence de... Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| #3 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| Gençler için tüketim kültürü, maaşı olan yetişkinler kadar etkili değildir bence. Mezun olmuş, bir işte çalışan daha büyük yaş grubundaki insanlar için tüketim kültürünün sebep olarak ileri sürülmesi doğru olabilir. Gençlerin, özellikle öğrencilerin hem kendilerine ait bir maaşları yok, hem kendi kişisel şihtiyaçlarının dışında herhangi bir metayı almıyorlar. Ev için lazım olabilecek her türlü eşyanın alımı ebeveynler tarafından yapıldığı doğrudur sanırım. Gençler (öğrenciler, maaş almayan kesim) hergün farklı şeyler alarak sisteme entegre olmasından çok kapitalizmin sosyal-kültürel etkilerinden dolayı bu şekilde soyutlanmışlar. Örnek verecek olursak; canı sıkılınca değişik saç modellerinin yapılması, allı-pullu makyajların yapılması, arkadaş ortamındayken hemen kız-erkek ilişkileri muhabbetlerinin açılması, evdeyken bilgisayarda oyun oynanması, erkeklerin sık sık futbol muhabbeti yapması vb. davranışlar bir metanın tüketilmesinden çok çevrenin değer yargılarının ve bu tür davranışlara karşı oluşan algılarının değişmesinden kaynaklanıyor. Gençlerin ülke sorunları hakkında düşünmesinden soyutlanmasının asıl sebebi eğlence-kültür anlayışlarının değişmesidir. Yoksa tüketim hızlarının arttığından dolayı soyutlaştıklarını sanmıyorum. not: Tüketim kültürünün içerisine her ne kadar sosyal-kültürel ihtiyaçların giderilmesi de girebilecekse de ben bu konuda sebepler arasındaki ayrımın daha iyi yapılabilmesi tüketim kültürünü sadece meta alımı olarak düşünüp o şekilde yazdım. Yoksa elbette kültür objesinin para ile temin edilmesi (film-müzik CDlerinin alım-satımı, kuaförlerde saç boyatmak ya da şekil verdirmek için ödenen ücret, maç biletleri, makyaj seti fiyatları vb.) de tüketim kültürü içerisine girer. Diğer yandan tüketim kültürüne kültürel-tüketim de denebileceğinden her türlü sosyal-kültürel ihtiyacın giderilmesi tüketim kültürü içerisine girecektir. Neyse, konu biraz dağıldı galiba Burada bırakayım en iyisi.__________________
"Eğer demokrasi adına Cumhuriyet'in temellerine kazmayı vuranlar demokrat ise... Ben demokrat değilim!'' AHMET TANER KIŞLALI |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|