| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
batının ahlaksızlığını-islamın türbanını mı aldık?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm. |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| nedense ahlaksızlık deyince bazıları gibi çıplaklığı ya da kadının hal ve hareketlerini anlamam ben. ahlaksızlık deyince aç olduğu için çalan ile açgözlü olduğu için çalanı aynı kefeye koyanları anlarım ben. ahlaksızlık diyince zenginin etrafındaki "dalkavukları" anlarım. ahlaksızlık deyince "devletin malı deniz yemeyen keriz" diyen güruhu anlarım. veya "kendini her fırsatta müslüman ilan eden-odun kömür dağıtan" belediye başkanlarının her yıl yeniden ve yeniden yolları kazdırmasını ve halkın parasını çarçur etmesini anlarım ahlaksızlık diyince. mesela kızını iğfal eden adamı, polise vermek yerine, kızını öldürmeyi seçen babayı ve onu buna zorlayan toplum baskısını ahlaksızlık olarak görürürüm. veya hani var ya, başkasının özel hayatına karışanlar... ne giydiğiyle kiminle olduğuyla uğraşanlar... yok yok... magazin basınınnı kasdetmiyorum... sıradan insanların buna çanak tutuşunu kasdediyorum... ben ahlaksızlık diyince komşusunun dedikodusunu yapan insanı anlıyorum çünkü. ahlaksızlık deyince sahipsiz kadına her türlü ezayı layık görenleri, leş kargası gibi üstüne üşüşenleri anlıyorum. ne bileyim ben... işe girerken yapılan torpiller de bir çeşit ahlaksılık değil midir? ya rüşvete ne demeli... pardon artık adı "bahşiş" olmuştu değil mi? ben ahlaksızlık diyince depreme bile gerek olmadan kendiliğinden yıkılan apartmanların mütahitlerini anımsıyorum hemen. ya da, yolsuzluk dosyalarını... ucuza kapatılan ihaleleri, arsaları... ve aslında halka ait olan malların el altından sudan ucuz satılmasını anlıyorum ahlaksızlık diyince. mesela el ele dolaşan sevgililere tahammül edemeyecek kadar kıskanç ve hatta faşist olanları algılıyorum ahlaksızlık diyince. yani sevgililer suçsuz. yaz geliyor...yollarda bir sürü sevgili el ele... bakıyorum etrafıma türbanlı kızlar da tıpkı diğerleri gibi... farkları yok. onlarda sevgilileri ile el ele. bir zamanlar başı açık kadınları sırf bu yüzden ahlaksızlıkla suçlayanlar işi "canım türbanlının nefsi yok mu?" noktasına getirdiler. yok yok...bence türbanlı da türbansızda olsa gençleri sırf bu yüzden ahlaksız diye nitelemek baştan ayağa yanlış. ama "inandığı gibi yaşamamak" da bir çeşit ahlaksızlık değil midir? türbanı savunanlar "baTInın aHlaksızlığını aldık" diyorlar. yukarıda saydığım ahlaksızlıklar batıda olsa yer yerinden oynar ya neyse! bugün bir yazı okudum... soruyordu... islamın sadece türbanını mı aldık? not: yazıda genelleme yaparak müslümanlar sadece islamın türbanını almıştır demiyorum... eleştirim...."inandığı gibi yaşamayanlara" ........... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|