"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2006
| Hayatın Anlamı Arkadaşlar bence herşeyden önce bu konu konuşulmalıdır.Eğer bu yani hayatın anlamı ve dünyaya gelme amacımızı(eğer varsa) bulursak epey bir yol katedeceğimizi düşünüyorum.Ben bu konuda sizinde o güzel fikirlerinizden faydalanmak istiyorum şimdiden teşekkürler __________________
İnsanların umudunu kırma.. Belki de sahip olduğu tek şey odur. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Sayın zor hakikaten önemli bir konuya değinmişsiniz.Herşeyin bir amacı vardır.Bu dünyaya boşu boşuna geldiğimizi savunan arkadaşların bu konuyu biraz düşünmeleri lazım... __________________
Yön yön sarılmışım ne yana baksam; Sarılan olur da saran olmaz mı? Kim bu yüzü çizen sanatkar ressam; Geçip de aynaya,soran olmaz mı? |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2006
| Alıntı:
| #4 | |
Bilim ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Bir konuda teist arkadaşlar ile bir tülü anlaşamıyoruz... Onlar zannediyorlar ki, canlılılığın oluşumu ve devamı için gerekli olan şartlar, insanlar için oluşmuştur. Biz de diyoruz ki, "Hayır... Canlılığın oluşması için gerekli olan şartlar elverişli olduğu için insan vardır" Evet, dünyada içerisinde insan için faydalı ve gerekli olan c vitaminini barındıran portakallar vardır.Ancak insana zararlı olan virüsler ve bakteriler de vardır. Siz olaylara sadece inanç doğrultusunda bakıyorsunuz. Halbuki gerçekler öyle değildir. Doğa ve fiziksel şartlar kendi durum ve konumlarını insanlara göre şekillendirmez. İnsanlar kendilerini o şartlara uydurur. Sen yüksek bir binadan düşerken öleceksin diye yer çekimi devre dışı kalmaz. Sen, yerçekimin sana zarar verecek durumlarından uzak duracaksın. Bilmem anlatabildim mi ? Bu arada hayatın anlamı benim imzamdadır arkadaşlar... :61 __________________
GELSE DİLBER-İ AHU, OLSA YEVM-İ RAMAZAN DİLBER-İ AHU MU EFDAL, YOKSA YEVM-İ RAMAZAN? YE İÇ EĞLEN SÜR SEFASIN DİLBERİN ZİRA KAZASI VAR RAMAZAN'IN, KAZASI YOK DİLBERİN |
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Aug 2005
| İyi de niye sadece "iyi" insan için olsun... Hatta şöyle desek daha doğru:aslında iyi mi??? Ölüm varsa öldüren de olacak... |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Hayatım salt herkese göre değişmeyen bir anlamının olması imkansızdır.Hayata anlam veren;insanın bakış açıları,değer,düşünce ve inançlarının sonucudur.Bu konu " Hayatın anlamı Senin Düşüncendedir " konusunda işlenmeye gayret edildi. Saygılarımla |
| #7 | ||
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2006
| Alıntı:
| |
| #8 | ||
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
Ve bu dengenin miktar kontrasları.Ne fazla ne az.Tesadüfi oluştuğunu bağımsız oluştuğunu iddia ettiğiniz dünyada bu 2 varoluşun otokontrolunü sağlayan asla birininin çoğalıp güçlenip öbürküsünü yenmesini yoketmemesini sağlayan nedir.Bunun için ne düşünüyorsunuz. | |
| #9 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| HAYatın anlamını boşverin. Dalgaların habire sahile vurmasının anlamı nedir? Yada bulutların beyaz olmasının anlamı? Derseniz ki, dalgalar, rüzgar.. Bu onun mekanizmasıdır, anlamı değil.. Doğrusu, hayatın dalgalardan ve bulutların renginden farkı yoktur. Fizik/Kimya kaidelerinin oluşturduğu bir sonuçtur. Burada anlam aramakta abesle iştigaldir. Anlam dediğimiz şey insan düşünce sisteminin ortaya koyduğu semantik bir kavramdır. Raslantı, tesadüf, bilgi vs. gibi kavramlara benzer şekilde. Doğa için bilgi veya anlam gibi kavramlar yoktur. Ve doğada anlam aramaya çıkmak abesle iştigaldir.. |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|