Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Niçin buradayız niçin yazıyoruz

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski24-04-08, 14:17  #1
cengocengi
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Niçin buradayız niçin yazıyoruz

İnsanların önde gelen içgüdülerinden biri kendilerini gösterme, ben de varım duygusunu ortaya koymaktır.Bunu hayvanlarda belirgin davranışlarla görmemiz mümkün. Köpek besliyenler veya gözlemleyenler bilir. Köpek sokağa çıktığında başlar etrafı koklamaya bir başka hayvanın kokusunu (bıraktığı idrarı) aldığı yere çişini yapar azar azar gezdiği her yere yapar. Bu onun burada ben de varım duyurusudur.
Her birimiz boş işsiz güçsüz insanlar değiliz. Sosyal hayatta çok aktif olmamıza rağmen her birimiz pek çok forumda boy gösteriyoruz.Niçin.Ben de varım benim bu konudaki fikrim bu diyebilmek için.Elbette tek sebep bu değil. Kim nelerle uğraşıyor, neye kafa yoruyor. Hangi konularda hangi daha evvel duymadığım yorumları getiriyor öğrenmek için.
Galip gelmek fikrini herkese kabul ettirebilmek elbette çok güzel bir duygu.Untmadığım ve unutulmasını istemediğim bir gerçek var. Mevlana dan bize:Tüm söylenenler dünde kaldı cancağızım bu gün yeni şeyler söylemek lazım.

Yeni bir şey söyleyebilmek için burada olacağım.
Saygılar sunuyorum.
Not: Yazdığım yazıdaki cümleyi aynen değil canı istediği gibi alıntılayıp cevap yazanlara her zaman karşı çıkacağım. Ne yazık ki henüz aday yazar olduğum için başlangıçtan beri yazmış olduklarım ve buna istinaden yazılanlar toplu olarak ortada değil.
cengocengi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski26-04-08, 08:11  #2
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

MEVCUDİYETİMİZİN NEDENİ NEDİR?

Yanıtı benim için açık, bunu bu forumda onlarca kez dile getirdim zaten;

Burada oluşumuzun nedeni bilgi ve düşünce paylaşımı ve farklı çıkarsamalarla; kendimizi geliştirmemizdir, sayın arkadaşlarım, sanıldığı üzere düşüncelerimizi, empoze etmek değil...

Saygılarımla...
Eski26-04-08, 13:48  #3
cengocengi
Yazar Adayı

Alıntı:
Sayın oguzoglu şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yanıtı benim için açık, bunu bu forumda onlarca kez dile getirdim zaten;

Burada oluşumuzun nedeni bilgi ve düşünce paylaşımı ve farklı çıkarsamalarla; kendimizi geliştirmemizdir, sayın arkadaşlarım, sanıldığı üzere düşüncelerimizi, empoze etmek değil...

Saygılarımla...

Sayın Oğuzoğlu ben sizi kast etmedim. Herhalde herkesin sizin gibi empoze etmeyi düşünüp düşünmediğini bilemezsiniz. En azından ben DOĞRU OLAN fikir benimkidir diyorum. Bu fikirlerimi empoze etmek istiyorum.İsteyen çarpıtmadan cevap yazıp yanlışımı ortaya koyabilir. Zaten insan kimseyi bir şeye inandırmak çabasında olmasaydı kimsenin tek kelime etmesine gerek kalmazdı.Herkes bildiğini okusun der geçerdi.
Yazıyorum:Çünkü okuduğum her ortamda çıkarın kol gezdiğini görüyorum.Yazdığım pek çok ortamda çok kişinin son sözü söyleyenin kendisi olmasını istediğini görüyorum.
Yazıyorum çünkü : Bir insanın üstüne düşen en büyük görevin ÜRETMEK ama mal ama fikir üretmek olduğuna inanıyorum.
Forumun genel kuralı olduğu gibi yazdığım her cümlede benim bir emeğim katkım yeni bir yararlı fikrim olabileceğini düşünüyorum.
Yine fırsat verilirse üretim üzerine yaşadıklarımı anlatmak aynı işe baş koyacaklara yardımcı olmak istiyorum.
Kişisel tecrübeler paylaşıldığı takdirde aynı sıkıntılar başkaları tarafından yaşanmaz.Amerikayı yeniden keşfe çalışmaya gerek yok.
Anadoluda kıt kaynaklarla 100 ineğin besleneceği 300 inek sağım kapasiteli süt sağım ünitesi bulunan bir çiftliğin sıfırdan başlayarak kuruluş aşamasını ve devletin bu konudaki tutumunu yazmak istiyorum.
Bu konuda tecrübelerimi paylaşmak isteyenler çıkarsa yazılarıma devam edecek aksi takdirde yine çiftliğime dönecek ineklerime kendilerine bu beş yıldızlı oteli nasıl kurduğumu anlatacağım. Yani her halu karda dinleyenlerim olacak.
38 yılık eczanesi filen çalışan bir eczacıyım. 60 yaşından sonra böyle bir üretim işine girdim. Bir ülkede milliyetçiliğin ÜRETMEK artık değer yaratmak olduğuna inanıyorum.
Lütfen yanlışımı düzeltin ama çarpıtmayın. Bazen bir kelimeyi dahi atlamayın. *Rahat bırakın bilimi *ile -bırakın bilimi- aynı şey değildir. Sayın Oğuzoğlu bakın ben yineliyorum. alıntınız eksik hatalıydı özür dilemediniz. yazdıklarım saçma yanlış bile olsa bu size bu kasıtlı alıntınıza sbep olmamalı. Yanlışımı düzeltin ama yanlış alıntı yapmadan söylediğimi 180 derece ters çevirmeden.Bu konu dışında sizin hiç bir fikrinize davranışınıza eleştiri getirmedim getirmiyeceğim.
Saygılar sunuyorum.
Eski26-04-08, 14:26  #4
Arup

Arup'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: St.Petersburg

Bir bakıma çok da haksız sayılmazsınız. Yani bireyin düşüncelerini yansıtmasının ana nedeni olarak, düşüncenin geçerliliği veya alacağı tepkiyi öğrenmek şeklinde bir tahmin yürütmek; daha pek çok saçma olasılıktan yeğ ve mantıklı gibi görünüyor. Zira tanımlamanın ötesinde, yeni yorumlarda da aslında bu karşı çıkışın gerekçesi olarak yine bireyin kendini ifade etmeye çalışarak; hayır ben aslında öyle değil böyleyim diktesi bulunabilir.

Tüm bunlar insani vasıfardır efendim. Kaçmak, haykırmak veya aksini ifade etmek bu gerçekliğin önüne geçmeyecektir elbette...

Hal böyleyken bilginin tartışılarak ve dahası gerekli ideleri diğerlerine de kabul ettirerek güncellendiği varsayımından hareket edersek, dogma yaklaşımların bireyin kültürel gelişimine zararını ortaya koyabilmiş oluruz.

Bu durumda bulunma nedenimiz olarak, bilgiyi aramak ve sınamak olduğu noktasında hemfikir olmak çok da güç olmasa gerek...
Arup is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-04-08, 11:06  #5
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Sayın cengocengi'ye yanıtımdır...

Alıntı:
Sayın cengocengi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Oğuzoğlu ben sizi kast etmedim. Herhalde herkesin sizin gibi empoze etmeyi düşünüp düşünmediğini bilemezsiniz. En azından ben DOĞRU OLAN fikir benimkidir diyorum. Bu fikirlerimi empoze etmek istiyorum.İsteyen çarpıtmadan cevap yazıp yanlışımı ortaya koyabilir. Zaten insan kimseyi bir şeye inandırmak çabasında olmasaydı kimsenin tek kelime etmesine gerek kalmazdı.Herkes bildiğini okusun der geçerdi.
Yazıyorum:Çünkü okuduğum her ortamda çıkarın kol gezdiğini görüyorum.Yazdığım pek çok ortamda çok kişinin son sözü söyleyenin kendisi olmasını istediğini görüyorum.
Yazıyorum çünkü : Bir insanın üstüne düşen en büyük görevin ÜRETMEK ama mal ama fikir üretmek olduğuna inanıyorum.
Forumun genel kuralı olduğu gibi yazdığım her cümlede benim bir emeğim katkım yeni bir yararlı fikrim olabileceğini düşünüyorum.
Yine fırsat verilirse üretim üzerine yaşadıklarımı anlatmak aynı işe baş koyacaklara yardımcı olmak istiyorum.
Kişisel tecrübeler paylaşıldığı takdirde aynı sıkıntılar başkaları tarafından yaşanmaz.Amerikayı yeniden keşfe çalışmaya gerek yok.
Anadoluda kıt kaynaklarla 100 ineğin besleneceği 300 inek sağım kapasiteli süt sağım ünitesi bulunan bir çiftliğin sıfırdan başlayarak kuruluş aşamasını ve devletin bu konudaki tutumunu yazmak istiyorum.
Bu konuda tecrübelerimi paylaşmak isteyenler çıkarsa yazılarıma devam edecek aksi takdirde yine çiftliğime dönecek ineklerime kendilerine bu beş yıldızlı oteli nasıl kurduğumu anlatacağım. Yani her halu karda dinleyenlerim olacak.
38 yılık eczanesi filen çalışan bir eczacıyım. 60 yaşından sonra böyle bir üretim işine girdim. Bir ülkede milliyetçiliğin ÜRETMEK artık değer yaratmak olduğuna inanıyorum.
Lütfen yanlışımı düzeltin ama çarpıtmayın. Bazen bir kelimeyi dahi atlamayın. *Rahat bırakın bilimi *ile -bırakın bilimi- aynı şey değildir. Sayın Oğuzoğlu bakın ben yineliyorum. alıntınız eksik hatalıydı özür dilemediniz. yazdıklarım saçma yanlış bile olsa bu size bu kasıtlı alıntınıza sbep olmamalı. Yanlışımı düzeltin ama yanlış alıntı yapmadan söylediğimi 180 derece ters çevirmeden.Bu konu dışında sizin hiç bir fikrinize davranışınıza eleştiri getirmedim getirmiyeceğim.
Saygılar sunuyorum.

Sayın Büyüğüm;

Ben sizin açtığınız topiğe değer kattığımı düşünmekte idim, sözlerimle...

Kaldı ki; konu girişinde yazdıklarınızı eleştirir mahiyette bir alıntı yada yazım da yer almamaktadır, bilakis çok hevesle ve ön yargısız yazmakta olduğumu da, belirtmeliyim...

Ayrıca, sizi empozisyon ile suçladığım sanrısına da nereden kapılmaktasınız?

Buna da bir anlam verebilmiş değilim, doğrusu...

Tecrübelerinizi okudum, başarılarınızın daim olmasını dilerim...

Unutmayınız ki herkes burada bir paylaşım altında ve kendince değerli düşünceleri için emek vermektedir...

Yazıma ithafen vermiş olduğunuz yanıta yönelik mesajımı da buraya taşımanız ayrı bir sorun oluşturur forum kuralları bakımından, ancak bahsi açtığınız için belirtmeliyim ki; Doğa ve Varlık Felsefesi içerisinde Dinsel yorumlamalar yapılması, yönetimce de uygun görülmemekte ve silinmektedir.

Bu bakımdan herşey yerli yerinde olmalıdır, Kitaplı Dinler altında açmış bulunduğum üç konum var buyurunuz...

Benim, bu forumda; özür dilemesini bilen bir insan olduğum ve saygıya çok dikkat ettiğim de, herkesçe bilinir...

Yanlış anlamanız, üzücüdür... Ben kendimi; yalnızca kendim ile karşılaştırmakta ve de yarışmaktayım...

Naçizane, ben de; uluslararası yöneticilik yapmış ve kökeni mühendis olan bir yöneticiyim, halen serbest ticaret yapmaktayım ve yazdıklarım uzun etüdlerin sonucunda, dayanak oluşturarak bina edilmiş düşüncelerimdir, bilginize ve dikkatinize, sayın cengocengi...

Saygılarımla...

oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-04-08 11:24 .
oguzoglu is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-04-08, 14:54  #6
tutku

Giriş Tarihi: Mar 2008

Benim buraya gelme nedenim çok farklıydı aslında yanlış anlaşılmasın bir arkadaş sayesinde şimdi o arkadaş çıktı hayatımdan ama ben burdayım fikirlerimi insanlarla paylaşmak ve yeni fikirlerle tanışmak inanılmaz bir keyf veriyor bana.. Ayrıca normalde bu kadar değişik fikre sahip insanın bir araya gelip birşeyler tartışması zor ancak burada bu imkana sahip oluyoruz güzel şeyler bunlar..
Eski27-04-08, 14:58  #7
charon
Kültür-Sanat

charon'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Ben bu konuyu neden dünyada yaşıyoruz gibi anladım.
Eski27-04-08, 18:36  #8
cengocengi
Yazar Adayı

kendimizi sınama ortamı

Sevgili dostlar (benim için herkes dosttur ta ki kendisinin benim düşmanım olduğunu isbat edene kadar)
Bildikleriminin doğruluğunu sınadığımız bir ortam olarak değerlendiriyorum forumları. Kendi başımıza gayet emin bir şekilde ben şu konuyu şu işi iyi biliyorum diyor bu bilgiler önderliğinde yaşıyor iş kuruyor ilişkiler kuruyoruz. Bu bilgiler doğru mu yanılıyormuyuz. Bunun anlamanın bir yolu kitap okumak sürekli forumları okumak ve ilgilendiğiniz konulardaki tartışmaları izlemek. Çözüme ulaştırır ama bu metod bir bakıma pasifize bir metoddur siz konun dışındasınız sadece izleyicisiniz katkınız yok. İkincisi ki ben bunu tercih ediyorum. konu hakkındaki fikrinizi beyan edersiniz tartışırsınız ve karşınızdaki geçerli bilgiyi ortaya koyup sizi alt bile etse artık o yanlış bilginin esiri değil doğrunun sahibi olursunuz.
Tartışmadan yenilmiş çıkmak hiç bir şekilde beni üzmez . Bu görüşler ışığında. Forumda yeniyim kuralları algılayıp analiz etmem gecikmiş olabilir özür dilerim. Sayın oğuzoğlu beni mazur göreceğinizi umuyorum. Bu arada en üzüldüğüm şey sözlediğimin çarpıtılmasıdır böyle durumlarda konu bilginin fikrin doğruluğu yanlışlığı değil kişisel bir üstünlük kurma arzusudur ki karekterim böyle davranışlara sessiz kalmama izin vermez.
Burada dostlar arasında doğruya ulaşacağım ve yazdıklarımla bir nebze olsun konu ile ilgilenenlere yardımcı olacağım.
Şimdi sorunum şu: Süt besiciliği ile ilgili yazmak istediklerimi , devletin destek anlayışını, ülkeye ekonomik yararını bu başlık altında mı devam edeyim yoksa ekonomi konusunun altında Türkiyede hayvancılık- üretim-verim başlığı açıp orada mı yazayım. Önerilerinizi bekliyor saygılar sunuyorum.
Eski28-04-08, 18:20  #9
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın cengocengi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sevgili dostlar (benim için herkes dosttur ta ki kendisinin benim düşmanım olduğunu isbat edene kadar)
Bildikleriminin doğruluğunu sınadığımız bir ortam olarak değerlendiriyorum forumları. Kendi başımıza gayet emin bir şekilde ben şu konuyu şu işi iyi biliyorum diyor bu bilgiler önderliğinde yaşıyor iş kuruyor ilişkiler kuruyoruz. Bu bilgiler doğru mu yanılıyormuyuz. Bunun anlamanın bir yolu kitap okumak sürekli forumları okumak ve ilgilendiğiniz konulardaki tartışmaları izlemek. Çözüme ulaştırır ama bu metod bir bakıma pasifize bir metoddur siz konun dışındasınız sadece izleyicisiniz katkınız yok. İkincisi ki ben bunu tercih ediyorum. konu hakkındaki fikrinizi beyan edersiniz tartışırsınız ve karşınızdaki geçerli bilgiyi ortaya koyup sizi alt bile etse artık o yanlış bilginin esiri değil doğrunun sahibi olursunuz.
Tartışmadan yenilmiş çıkmak hiç bir şekilde beni üzmez . Bu görüşler ışığında. Forumda yeniyim kuralları algılayıp analiz etmem gecikmiş olabilir özür dilerim. Sayın oğuzoğlu beni mazur göreceğinizi umuyorum. Bu arada en üzüldüğüm şey sözlediğimin çarpıtılmasıdır böyle durumlarda konu bilginin fikrin doğruluğu yanlışlığı değil kişisel bir üstünlük kurma arzusudur ki karekterim böyle davranışlara sessiz kalmama izin vermez.
Burada dostlar arasında doğruya ulaşacağım ve yazdıklarımla bir nebze olsun konu ile ilgilenenlere yardımcı olacağım.
Şimdi sorunum şu: Süt besiciliği ile ilgili yazmak istediklerimi , devletin destek anlayışını, ülkeye ekonomik yararını bu başlık altında mı devam edeyim yoksa ekonomi konusunun altında Türkiyede hayvancılık- üretim-verim başlığı açıp orada mı yazayım. Önerilerinizi bekliyor saygılar sunuyorum.

Mazur görmek haddim değil, sayın büyüğüm; asıl iddia ettiğiniz üzere(?) bir çarpıtma söz konusu ise, siz beni mazur görünüz...

oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-04-08 12:47 .
oguzoglu is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-04-08, 18:24  #10
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
Sayın charon şöyle demiş:

Mesajı Göster
Ben bu konuyu neden dünyada yaşıyoruz gibi anladım.

Ne farkeder neden dünyada yaşıyorsun neden yazıyazda yazıyorsunuz diye sorayım bende size?

İnsanların yazmaya ihtiyacı olduğu için yazıyor birşeyler paylaşmak,iletişim kurmak,düşüncelerini yazıya dökmek,Birçok sebebi olabilir.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı