| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Eşler Arası Şiddet / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| Bazı Sosyologlar şiddete başvuran erkeklerin çoğunluğunun yetersiz kişiliği gösteren, iletişim yeteneği olmayan, ruhsal gelişimini tamamlamamış kişiler olduğunu ileri sürerler. Evlilikte şiddete başvurmanın güçsüzlük, yetersizlik duygularını yenme ve özsaygıyı koruma çabası olduğu belirtilir. Türkiye de bu oran neden fazladır acaba Yukarıda ki yazılanlar tam orantılımı oluyor..Yoksa içine kapanık toplumsal olarak izole edilmiş aileler oldukları için mi Bu konu hakkindaki yorumlarınızı bekliyorum.. Saygılar,, __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| Alıntı:
Bunun insanın çocuklukta yaşadığı olaylardan ya da kendi egosunu tatmin etme amacından kaynaklandığını düşünüyorum. Annesi babasından şiddet gördüğü için büyük üzüntüler yaşamış insanlarında ilerde eşlerine şiddet uyguluyor olması da olayın ayrı boyutu... Türkiyede bu olayların fazla olmasının nedeni kişilerin yetiştiriliş tarzlarından kaynaklanıyor bence.. Büyürken dayak yiyen çocuk neyi öğreniyor acaba daha bugün bir velim dayanamadım vurdum bir tane diyor bana ki bunu söyleyen kişi üniversite mezunu maddi durumu yerinde dışardan mükemmel anne gibi görünen biri..Çocuklara daha büyürken istediğiniz olmadığında vurabilirsiniz mesajı veriliyor... __________________
Gitti gidiyor... | |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Sayın kısgünesi; Şiddet egemenliğin kaba kuvvetle uygulanma biçimidir ve savunma dışında; acizliğin göstergesidir... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|