Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Eşler Arası Şiddet / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Konu Araçları
Eski24-04-08, 23:49  #1
kısgünesi

kısgünesi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Izmir
Eşler Arası Şiddet

Bazı Sosyologlar
şiddete başvuran erkeklerin çoğunluğunun yetersiz kişiliği gösteren, iletişim yeteneği olmayan, ruhsal gelişimini tamamlamamış kişiler olduğunu ileri sürerler. Evlilikte şiddete başvurmanın güçsüzlük, yetersizlik duygularını yenme ve özsaygıyı koruma çabası olduğu belirtilir.

Türkiye de bu oran neden fazladır acaba Yukarıda ki yazılanlar tam orantılımı oluyor..Yoksa içine kapanık toplumsal olarak izole edilmiş aileler oldukları için mi
Bu konu hakkindaki yorumlarınızı bekliyorum..

Saygılar,,
Eski25-04-08, 00:10  #2
tutku

Giriş Tarihi: Mar 2008

Alıntı:
Sayın kısgünesi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bazı Sosyologlar
şiddete başvuran erkeklerin çoğunluğunun yetersiz kişiliği gösteren, iletişim yeteneği olmayan, ruhsal gelişimini tamamlamamış kişiler olduğunu ileri sürerler. Evlilikte şiddete başvurmanın güçsüzlük, yetersizlik duygularını yenme ve özsaygıyı koruma çabası olduğu belirtilir.

Türkiye de bu oran neden fazladır acaba Yukarıda ki yazılanlar tam orantılımı oluyor..Yoksa içine kapanık toplumsal olarak izole edilmiş aileler oldukları için mi

Saygılar,,
Üniversite mezunu her açıdan mükemmel gibi gözüken insanlarında şiddet uyguladığını görebiliyoruz..
Bunun insanın çocuklukta yaşadığı olaylardan ya da kendi egosunu tatmin etme amacından kaynaklandığını düşünüyorum.
Annesi babasından şiddet gördüğü için büyük üzüntüler yaşamış insanlarında ilerde eşlerine şiddet uyguluyor olması da olayın ayrı boyutu...
Türkiyede bu olayların fazla olmasının nedeni kişilerin yetiştiriliş tarzlarından kaynaklanıyor bence.. Büyürken dayak yiyen çocuk neyi öğreniyor acaba daha bugün bir velim dayanamadım vurdum bir tane diyor bana ki bunu söyleyen kişi üniversite mezunu maddi durumu yerinde dışardan mükemmel anne gibi görünen biri..Çocuklara daha büyürken istediğiniz olmadığında vurabilirsiniz mesajı veriliyor...
Eski25-04-08, 19:55  #3
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008

Alıntı:
Sayın kısgünesi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bazı Sosyologlar

Saygılar,,

Sayın kısgünesi;

Şiddet egemenliğin kaba kuvvetle uygulanma biçimidir ve savunma dışında; acizliğin göstergesidir...

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı