Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Devlet ve Gözetleme/Fişleme

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski22-05-06, 22:04  #1
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul
Devlet ve Gözetleme/Fişleme

ekmek, şarap, sen ve ben,
bir de sabahın dördü.

küçükkarabalık Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-01-08 04:33 .
küçükkarabalık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-05-06, 15:28  #2
Atilla

Atilla'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Ülke / Şehir: Denizli

.Mernis projesiyle herkesin bir numarası var artık.Ama beni fişleyen devlet işe gelince beni tanımıyor.En ufak bir resmi işlemde yok nüfuz cüzdanı fotokopisi ,ikemetgah ,diploma fotokopisi,....bir yığın evrak talep ediyor.Halkın işlemlerini kısaltmak için değil asılniyet vatandaşı takip etmek. Önemli olan hizmet değil,takip!
Eski25-05-06, 17:12  #3
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2006

1984 'e çok uzak olduğumuzu düşünmüyorum, Artena'nın anlattıkları çok değişik ihtimalleri getiriyor akıllara...Çok da tehlikeli bir gidiş olduğunu düşünüyorum...

İ.Ü 'nin meşhur Hergele Meydanı'nda 6 Mayıs anmasındaydık, o zaman 1.sınıftaydım, gözetlendiğimizi falan biliyordum da, sivil görevlilerin ellerinde kağıt kalemlerle birtakım notlar aldıklarını görünce şaşırmıştım açıkçası, bu kadar aleni ne yazdıklarını merak ettim, kameralar vardı zaten, ne yazıyordu bu adamlar ?

Akşam babamı arayıp sordum , meğer atılan sloganları, üst başımızdaki kıyafetlerin renklerini, kimin hangi slogana katıldığını; hangisine katılmadığını...vb ayrıntıları yazıyorlarmış..

Bir an için hayal etmiştim, şöyle yazmış olmalıydı : şişko çilli çocuk, şu dünkü eyleme katılan, biraz geride durdu, küstü herhalde yada bir derdi var galiba- evet sanırım uzun dalgalı saçlı kızla araları bozulmuş, örgütten ayrılır bu gidişle bu, yeni biri gelmiş kısa boylu, sloganları tam bilmiyor şaşırıyor..

Vay be nasıl da ilgileniyorlar, haksızlık etmemek lazım (!)
Sesimiz bıçak gibi saplanır bulutlara
Elaşina is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-05-06, 17:35  #4
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Televizyonda izlediğim bir habere göre, Çin halkının %90'dan fazlası fişlenmiş.

Hayret doğrusu!
Eski25-05-06, 18:05  #5
küçükkarabalık
Yazıyaz Dergi Yazarı

Giriş Tarihi: Aug 2005
Ülke / Şehir: İstanbul

Alıntı:
Bir an için hayal etmiştim, şöyle yazmış olmalıydı : şişko çilli çocuk, şu dünkü eyleme katılan, biraz geride durdu, küstü herhalde yada bir derdi var galiba- evet sanırım uzun dalgalı saçlı kızla araları bozulmuş, örgütten ayrılır bu gidişle bu, yeni biri gelmiş kısa boylu, sloganları tam bilmiyor şaşırıyor..
Çok güzeldi.. Sn. E.R

Benim de sivil polislerle bir anım, gerçi elinde defter, telsiz falan yoktu ama, bir eylemde olmuştu. Saçları jöleli, arkaya yatık abimiz gayet karizmatik şekilde ortada halay çekip dans eden bizlere bakıyordu. Gerçi bakan çok kişi vardı fark edilmeyeceğini sanıyordu.(kendisini tanımadığımızdan emin gibiydi) Nedense birkaç arkadaş aynı şeyi düşünmüşüz ve kaş göz hareketleriyle sivil polis abimizi de halaya almaya karar verdik. Baya bir ısrar ( ve kendisi deşifre etmediğini sanarak hala) sonucu beraber halay çekip, horon tepmiştik..Bir süre sonra da şu türküyü söylemiştik ki o zaman durumu anlamıştı,

"polislere ısmarladım
Çay gele çay gele
Kaskları da başlarına
Dar gele oy dar gele
Copları da..
..."

Yani sivil polisle horon tepmişliğim de vardır. ( Yeri geldiğinde gayet eğlence kaynağı olabiliyorlar ) Buradan çıkaracağımız sonuç, sivil polis abilerimiz görevleri için horon bile tepiyorlar
Eski26-05-06, 19:32  #6
Elaşina
Ayrıldı

Elaşina'nın Avatarı

sizin anınız da çok eğlenceliymiş, insan çok eğleniyor bazen...

Malum, amcalarımız bizi az çok tanıyor...Biz onları hiç tanımayız

Okula sayısız kameranın yerleştirildiği günlerde(geçen sene bu sıralar ), ülkücülerle ağır kavgalar yaşanıyordu, topluluk halinde duruyor ve ayrı gezmiyorduk - doğal olarak.. Arkadaşımla ben konuşmak için bahçeye çıktığımızda, sivil görevli çaktırmadan arkamızdan geldi, arkadaşım farketmemişti... Ben konuştuğumuz konu çok sıradan olmasına rağmen, gıcıklığına Fenerbahçe- Galatasaray maçı nasıldı, nasıl da yendik sizi ha hay falan diye bağırmaya başladım ( tabii maç falan da yok,zaten olsa benim haberim olmaz ) derken adam biraz daha yaklaşınca,onun da duyabileceği kadar kısık sesle "melekler adası"nın dünkü bölümünü anlatsana bana dedim, sonra güldük baya...Saçma sapan konuşarak yanından geçtik gittik...
Sesimiz bıçak gibi saplanır bulutlara
Elaşina is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-09-06, 17:25  #7
sinsiati

sinsiati'nın Avatarı

Sn artena eğer devlet olmasaydı düzeni hangi sistem sağlayacaktı veya suç olduğu herkez tarafından kabul edilse bile bunun cezası nasıl verilecekti ? İnsan korunmak ve yalnızlığını yok edebilmek için her zaman bir grubun mensubu olma yoluna giderken ve farklı gruplar da daima var olup birbirleriyle haklılık savaşına girebiliyorken en ufak bir olayda, nasıl bunlar arasındaki hukuk anlayışı oluşturulabilecek. Biri suratınıza sert bir yumruk atsa, en doğal içgüdünüz savunmaya geçmek veya tehlikeyi önlemek adına karşı harekette bulunmak olacak ve ne olursa olsun o an galip gelme ihtiyacına sahip olacaksınız. Devleti yıktık meydan nasıl boş olacak peki? Deniz dalgasız olur mu ?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı