| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Şu Çılgın Türkler Sahnede.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Kültür-Sanat & Edebiyat ![]() Giriş Tarihi: Feb 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Turgut Özakman'ın ''Şu Çılgın Türkler'' adlı kitabından uyarlanan oyun, İzmir'in Selçuk ilçesinde sahnelendi. Selçuk Belediyesi Efes tiyatro salonunda sahnelenen oyun, izleyenlerin büyük beğenisi kazandı. ![]() http://www.ntvhaber.org/haber_detay.asp?haberID=207 __________________
Başka sularda o şimdi Başka rüzgarlar arıyor, Başka yollarda yürüyor Başka başka... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| İstanbul'a da gelsin. Yalnız çabuk olsun yakında sahneleyecek bir tiyatro binası kalmayabılır ![]() |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008
| İzmitte afişlerini gördüm ancak üzerinde bir açıklama yoktu bilgim olursa buradan paylaşırım bilgisi olan varsa ve paylaşırsa mutlu olurum... __________________
Gitti gidiyor... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Aynen.. Annemi'de alıp gitmek istiyorum ![]() |
|
| #5 | |
| Evet henüz bir açıklama yoktu ama öğrenice sizlerle paylaşacağım ve sülalemi alıp gideceğim ![]() __________________
Başka sularda o şimdi Başka rüzgarlar arıyor, Başka yollarda yürüyor Başka başka... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| __________________
Irksal nefret; bu nefretin siyasal alnada partileserek boy gösterisi fasizmin kendisidir. |
|
| #7 | |
| Hayir sevgli oguzoglu, nasil gideyim binlerce km den arkadasin epsrisini begendim.Hani bir zat, iscisine demisti ya.... Iyi bir gönderme yapti da... ama bir süre sonra dvd sini bulurum kesin... __________________
Irksal nefret; bu nefretin siyasal alnada partileserek boy gösterisi fasizmin kendisidir. |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Ne bileyim? Sevgili gezer... Güzeldi deyince, kitabı da okumuş olmama rağmen... ![]() __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| |
| #9 | ||
| Alıntı:
Neler cekmis o zamanlar insanlar, ve nelere, kimlere aldanmisiz diyorum... Aydinlanma denen sey de bu olmali herhalde, yavas yavas oluyor.... Hele abdhamitin Ingilizlere:"önce allaha, sonra size güveniyoruz" diyerek koca bir ulusu yok saymasini hazmetmek kolay olmasa gerek sevgiyle __________________
Irksal nefret; bu nefretin siyasal alnada partileserek boy gösterisi fasizmin kendisidir. | |
|
| #10 | |
| Türk milletinin kahramanlıkları ve Kurtuluş Mücadelesi anlatılan oyunu Samsun Sanat Tiyatrosu, 36 kişilik oyuncu ekibi ile 3 ayda hazırladı. Oyun 2 seans halinde 1.5 saat sürüyor. 2007-2008 sanat sezonunda sahnelenecek oyunun gala gecesine Samsunlular büyük ilgi gösterdi. Oyunun gala gecesine Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri de katıldı. Samsun Sanat Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Yaşar Gündem, Türkiye'de en çok satan ve Türk milletinin kahramanlıklarını anlatan kitabı tiyatroya uyarlamanın mutluluğu içinde oldukları belirterek, Türkiye'de ilk kez "Şu Çılgın Türkler" kitabını tiyatroya uyarlayarak kendilerinin oynadığını ifade etti. Gündem, oyunu tüm ülke genelinde sahneleyeceklerini de sözlerine ekledi. http://www.sinemalar.com/haber/114/S...rkler-Sahnede/ __________________
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|