"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Türkeş CIA ajanıydı/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2008 Ülke / Şehir: Eskişehir
| Amerika 1946 yılından itibaren hem orduya, hem de diğer kurumlara adamlarını yerleştirdi. Ve hem Amerika hem de SSCB ordu içindeki müdahaleci eğilimleri yönlendirdi: “Burjuva sınıfı kendi sorunlarını aşamadığı zaman, asker ve üniversite vurucu güç olarak öne çıkar... Sovyetler, Irak ve Suriye gibi ülkelerde bu gücü yönlendirerek Baas tipi rejimler oluşturmuşlardır. Türkiye’de ise 12 Mart, 12 Eylül müdahaleleriyle Amerika kendi çıkarını gözeten düzenlemeler yapmıştır.” Şöyle anlıyorum: Orduyu ve üniversite gençliğini dış güçler yönlendiriyor. Demek ki onlar bu etkilere açık haldeler. Ya da içlerinde bu tür etki ajanları var! İlginç iddia Alparslan Türkeş hakkında. Ömer Gürcan, Alparslan Türkeş’in CIA ajanı olduğunu iddia etti. Bunu da dönemin Amerika Ankara Büyükelçisi Warren’in hazırladığı rapora dayandırdı: “27 Mayıs’tan sonra kurulan Milli Birlik Komitesi (MBK) çok genç ve tecrübesiz, üstlendiği misyondan dolayı başı dönmüş bir grup. Şu anki işlerimizden biri de MBK’nın içinde kimlerin etkin olduğunu tespit etmektir. MBK’nın içine en önemli üye olarak Türkeş’i yerleştirdik” (Foreign Relations 1958-60 s. 369-370) http://www.haber3.com/haber.php?haber_id=366235 Ömer Gürcan çok önemli bir iddaada bulunuyor ve bunu da bir kaynak ile destekliyor.Sizce sayın Gürcan'ın bu iddaası doğru mu??? Gerçektende Türkeş bir CIA ajanı mı??? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Türkeş CIA ajanı mıydı bilmiyorum ama Ülkücü Hareket'in bir dönem %3 ile MC hükümetlerine koalisyon ortağı yapılması, devletten ve polisten hatta kimi zaman ordudan destek alması en çok NATO'nun işine yaradıklarını gösteriyor. Türkeş'in 60 İhtilali beyanında söylediği söz NATO'ya bağlı kaldıklarıydı. 60-70 yılları arasında Türkiye'deki pek çok gazete komando kamplarıyla ilgili haber yaptı. Türkeş bu iddialara ne dedi biliyor musunuz? '' Komunistler it gibi ürüyor, vatanı sahipsiz mi sandılar?'' Yani böylece başkanlarının dilinden o dönem yaşanan sokak çatışmalarında taraf oldukları ortaya çıkıyor. Vatanı 700 yurtsever genci öldürerek mi kurtardılar? Maraş'ta yüzün üzerinde Alevi yurttaşı kadın-çocuk demeden katlederken, bir gün öncesinden camına üç hilal çizilenler hariç bütün dükkanları yağmalarken vatan mı kurtarıyorlardı? Yoksa onlar bunu yaparken Altıncı Filo'yu taşlayan mı gerçek yurtseverdi? Ülkücüler; herkesin saydı duyduğu vatan, millet vs. gibi kavramları kendilerine referans alarak, daha doğrusu bunu ön plana sürerek sorgulanamaz ve kötülenemez bir yapı olmaya çalışıyorlar. Bu tartışamalarda işe yarıyor. Bu başlıkta da işe yarayacak. " Biz ne yaptıysak vatan için yaptık.." diyen birine daha başka bir şey söylemeniz, öbür şıkka ikna etmeniz mümkün değildir. Ayrıca Türkeş'in kızının bir İngilizle evli olması da; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dedirten cinsten. __________________
Egonuzu siyasal yönetimlere karşı koruyunuz. |
|
| |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| 12 eylül fasizmini getiren ortamin bas sorumlusu, demirel´in cinayet islemeyen (!)sagcilari; yani ülkü ocaklariydi. Daha sonra bizim cocuklar isi basardi, yani darbeyi yapti. Ayni Türkes, Bogazdaki Inanoglu´nun villasinda aksam yemegi yerken, gelen yeni bir eyleme karsi verdigi emir aynen " OT BICER GIBI BICIN!" seklinde olmustur. Ve ardindan onlarca genc yaralanmis, öldürülmüstü. Bu tutanaklar SIKIYÖNETIM askeri hakimlerinin ellerindedir. Türkes denen herif 286 kisinin resmen öldürülmesinden bizzat sorumlu tutularak defalarca idama mahkum edilmis, 10 odasi olan sayistaya 11. odayi actirarak, 10 yil sonra zaman asinimi nedeni ile pacayi kurtarmistir. Bunlar benim uydrmam degil acin dönemin gazete arsivlerini, A.Türkes hakkinda onlarca savcinin defalarca actigi idam davalarini okusunlar, bizden belge sormasinlar, basinda her sey mevcut. Kimin sayesinde yapildi 12 eylül ? Yok ABD askerleri mi gelip kahvehaneleri bombalayip yazar aydin ne varsa ödürecekti. Elbette, parti icine yerlestirilmis kozmopolit bir ajan lider, halkin en zayif en tumturakli, en arabesk, en kanli en cansiz, en kisiliksiz kesimini katliama, dolayisiyla askeri de darbeye, nihayetinde ülkeyi ABD nin yaktigi atesin icine sürükleyecekti ve olanlar da aynen de böyle olmustur. Görüyorsunuz ki, benim kanitim Ömer Gürcan´inkinden daha saglam...??? __________________
Sevda deyince, insanlarin ödlerinin patladigi bir cagda yasiyoruz.... gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-04-08 19:39 . |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
-Biz aslında 79'da ihtilal yapacaktık. -Peki neden yapmadınız? diyor gazeteci. -''Vaziyetin olgunlaşmasını bekledik '' Bu da aslında pek çok şeyi açıklıyor.. __________________
Egonuzu siyasal yönetimlere karşı koruyunuz. | |
|
| |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Hitler seçimle gelmişti iktidara. __________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar. Ormee İsyancıları |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| pehh ajanmış.. digerleri de Sovyetler Ajanıydı ozaman.. Başbuğ , ABD de egitim görmüş ilk subaylar arasından oldugu için böyle atın tutun.. Başbuğ un Dünya Türkleri için ugrasması çabası benm en buyuk kanıtımdır.. __________________
Aç kaldıkça Ankaradan yallanan Soysuzdan dokulen lafa bak lafa..Karısırım diyor diyerbakıra.. 30 milyon Kürt varmıs anadoluda..Katil var senin gibi soyu sopu..Al başına çal senindir topu.. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: Ankara
| Sarp Kuray ve Ömer Gürcan'ın söyleşisinde bana en ilginç gelen şey;Bu eski tüfek arkadaşların, hemen tüm ideolojik yapılara ve devlet kurumlarına günümüz de dahil olmak üzere değindikleri halde, AKP ve çekirdek kadrosu için dut yemiş bülbül kesilmeleri... Rahmetli olmuş Türkeş için yaptıkları değerlendirmelerde ne yazık ki doğru yanlar var... Sermaye sınıfının, faşizan sivil örgütlenme olarak ABD eğitimli anti-komünist legal ve illegal yapılar oluşturması özellikle 1960-70 arası için kendileri açısından kaçınılmaz bir zorunluluktu...Sol sınıfsal olarak ve aydın+asker dayanışması içerisinde, TİP in de varlığıyla oldukça yükselişe geçmişti çünkü... Katıksız bir antikomünist olarak yetişmiş Türkeş'in milliyetçiler üzerinde ki karizması da göz önüne alındığında CIA nın onu seçmesine şaşmamak gerekir..Ancak Türkeş'in bu seçilmeyi bilinçli ya da bilinçsiz olarak kabul ettiğine dair çekincelerim var... |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: Yozgat
| Ve ABD, sömürgeleştirmek istediği ülkenin çıkarını düşünen adamı eğitecek..Ne için? A.Türkeş, Ameikada eğitim gören bütün kurmay subaylar gibi, güvenilirlerdendi, Amerikan talih kuşu kondu başına.. Fakat diğer kurmaylardan farkı, öbürleri darbeci ve asıl devlet partisi olmak üzere Genelkurmaya yükselecek olanlardı, Türkeş'e sokak işleri, ayak işleri verildi.. Onun asıl görevi faşizmin sokaklardaki gücüne komuta etmesiydi...Zaten makamların, rütbelerin en büyüğü verilmişti ona, BAŞBUĞ ALPASLAN TÜRKEŞ... Türklerin başbuğu... Fakat turnacı düşlerin küresel sermaye tarafından, yalnızca Amerikan çıkarlarına Sovyet sistemini dağıtmak, kapitalizmi Türki cumhuriyetlere sokmak için hizmet ettiği, Türki kız kardeşlerin etlerini satmak üzere Trabzondaki, Erzurumdaki, İstanbul lalelide ki otellere Ruslarla birlikte gelerek, gecelik Amerikan doları üstünden aldığı ücretten belli olmuştu.. Sosyalizm ideolojisi gereği zenginleri ve zenginliği yaratmadı ama Amerika ve tetikçilerinin sonradan yarattığı fahişeleri, doktor hemşire yapmıştı...Ne yapalım tercihler farklıydı... Demekki esir Türkleri kurtarma dümeninin ardındaki niyet böyleydi.. Ülke Amerikan etkisine girdikçe, Amerikaya hizmetçi olacak olanlar eğitime alındı.. Öncelikle Amerikancı sistem, devletin zor güçleriyle tetikçiliğini yaptığı bir ekonomik soygunu hedeflemekteydi.. Sömürge Muz Cumhuriyetinde, Türkeş gibileri pek severdi ABD... 1960'da devlet başkanı cemal Gürsel'e suikist girişiminden sonra sizce neden yargılanmadı, başbuğ Türkeş, arkasında büyük bir güç mü vardı? Ya 12 Eylüldeki cinayet dosyaları zaman aşımı ile nasıl ve kimin isteği ile kapatıldı? %3 ile koalisyon ortağı yapılmasını, Amerikan ahtapotunun kolları ile sarılırken ülke, aynı paralelde devlette MHP kadrolaşmasını da saymıyorum İngiltere Bankalarında ölümünden sonra ortaya çıkan, Türkeş'in çocuklarını bile mahkeme kapılarına düşüren büyük meblağlı parayı da saymıyorum... Büyük Türk milliyetçisi gözüyle baktığınız A.Türkeş'e ABD nasıl tahammül etti, yeni sömürgesi bir ülkede sizce? __________________
Hiçbir şeyin değişmeyeceğini düşünüyorsam, ben bir safım. Eğer düşünmek istemiyorsam bir korkak.. Ve eğer hiçbir şeyin değişmemesinin benim çıkarıma olacağını düşünüyorsam bir alçak brusk Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-04-08 22:35 . |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| YUKARDAKİ BAYRAĞA VE(SİZE GÖRE) SAĞDAN İKİNCİ ŞAHSİYETE BAKIN ![]() İşte O AN SİYONİZM bayrağı altında bir "Vatansever" Bir "Başbuğ" SİYONİZM bayrağı altında İsrailin Filistinli çocukları katleden ideolojisinin KURMAYLARI... YORUMSUZ.... |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008 Ülke / Şehir: Adana-Karaman-Balıkesir
| Ne oldu? Şimdi bir de mason mu diyorsunuz Başbuğ'a? Mantıklı. Çamur at izi kalsın. __________________
Ve tarih bir gün, acz içinde kıvrana kıvrana şehadete susamış bir ülkücüden daha müthiş bir silahın keşfedilemediğini yazmak zorunda kalacaktır... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|