| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Türkiye'de Verilen İdeolojik Eğitim/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| Bir bakıma siyasete kolları olarak öğrendimiz ilk şey şüphesiz Atatürk'ün ilkeleri olmuştur. Sonra fark etmişizdir CHP'nin 6 okunun bununla ilişkisini. Ondan sonra Anayasa ile tanışmışızdır sosyal dersinde. ve belki de ülkü ocaklarına yönlendiriliriz sonra... Öğretmenime "Ülkü ocaklarında sağcı eğitim veriliyor." dedim. Ve sordum niye bizde kendimize bireyler yetiştirmiyoruz. Çocuklarımızı iyi ve doğruya yönlendirmiyoruz. Öğretmenim "Solcum eğitimde verilir" dedi. Gerisini getiremedim. Tartışlaım arkadaşlar sağcı eğitim, solcu eğitim nerelerde verilir? Çocukların beyni nasıl yıknaır? Çocuklar nereye yönlendirilir? __________________
Ve bayrağı bizlere devrettiler.... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: konya
| yıllarca kemalist eğitim aldık, almaktayız, aynı eğitimi vermemiz yönünde eğitiliyoruz. __________________
Sen bir devsin,yükü ağırdır devin! Kalk ayağa,dimdik doğrul ve sevin! |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Okullardaki eğitimin temel amaçlarından biridir zaten ideolojik eğitim. Yoksa boşunamı bu kadar eğitime para. Ama önemli olan bu ülkenin çıkarına olacak biçimde eğitebilmek. __________________
"Akıllı insan, düşündüğü herşeyi söylemez ama her söylediğini düşünür." Aristoteles |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| Alıntı:
Bu ülke daha 85 yaşında gencecik bir ülke ama birdünya isyan, hareket, darbe vs.. gördü. Bu yaşta bu kadar çok şey yaşatanlar onlar. Bizim katillerimiz onlar. Nasıl düzgün bir eğitim verildiğini yada verilebileceğini söyleyebiliriz ? Okul hiç bir zaman eğitiminizin önüne geçmesin temennisi ile... __________________
Hamsi balık değildir. KemenCHE. | |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Alıntı:
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008
| ben hep merak etmişimdir okulda eğitim verilirmi öğretim tamam gençler okulda fizik matamatik biyoloji kimya yazı yazma tekniği problem çözme yöntemi falan öğrenir ama acaba okulda eğitim olurmu yani insan insanlaşırmı anadoluda şöyle bir söz var bu insanı yontacaksın denir yani bir biçime sokacaksın hangi okul insan olmayı öğretiyor örneğin paraya tamah etmiyeceksin yalan söylemiyeceksin onurlu olacaksın gururu kırcaksın alçak gönüllü olacaksın ilkeli olacak başın dik anlın ak olacak hangi okulda öğretiliyar bunlar merak ediyorum onun için okulda eğiyim olmaz öğretim olur eğitim ailede mahallede cevrede olur okula bu görevi vermek öğretmene haksızlıktır hele bu çağda teknolojinin her yere girmişken her işi makina yaparken artık eğitim öğretim içn deyil ... öğrenmek gören göze ışıktır. saygılarımla |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|