"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Gericilik budur

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski28-04-08, 00:44  #1
ferroburak

ferroburak'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007
Gericilik budur

AKP iktidarıyla birlikte dinin toplumsal yaşamdaki ağırlığı artarken, inanç ve sapkınlık arasındaki mesafe de daralıyor. Bir yandan erkeğe özel çokeşlilik “kadına saygı” diyerek savunulurken, öte yandan faşist-gerici kesimlerde aleni sapkınlıklar almış başını gidiyor. Başta AKP iktidarıyla zenginleşen ve yükselişe geçen islamcı sermayedarlar, AKP’li milletvekilleri ve bürokratlar olmak üzere, geniş bir toplum kesiminin çokeşliliği bir yaşam tarzı haline getirdiği biliniyor. “İnançlara özgürlük” söylemiyle dinin toplumsal yaşamdaki ağırlığının artmasına çanak tutanlar ise, gericileşme ve çürümenin sorumluluğunu paylaşıyor.

Son olarak düzenlediği tesettür defilesiyle gündeme gelen Tekbir Giyim’in sahibi Mustafa Karaduman, 3 eş sahibi olduğunu itiraf etmesinin ardından, son günlerde dozajı artan biçimde yaptığı açıklamalarla gericilik ve sapkınlık arasındaki çizginin ne denli ince olduğunu ortaya koyuyor. (...) Çokeşliliğin din tarafından helal kılındığını ve inanca uygun olduğunu söyleyen Karaduman “Müslümanlar bile tepki gösteriyor. Anlamak mümkün değil. Kuran-ı Kerim bunu helal kılmışsa, kalkıp da birilerinin bunu yasaklama, kişisel olarak küçümseme, kendi inancına zarar getirir” dedi.

Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar, tesettür giyim firması Tekbir'in patronu Mehmet Karaduman hakkında suç duyurusunda bulunacak. Suç duyurusu yarın saat 11:00'de Sultanahmet Adliyesi'ne yapılacak.

http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=30585
Eski28-04-08, 01:27  #2
alptegin

Giriş Tarihi: Jun 2007

Mesele bu kadar basit değil ne yazık ki...

Bu adam ve türevlerinin yaptıkları sanki tüm inançlı Müslümanların görüş ve düşünceleriymiş gibi yansıtılıp,İslam ve din düşmanlarının ağzına sakız yapılıyor.

Ben bu türdeşlerin amacının İslamla uzaktan yakından bağlantılı olmadığını düşünüyorum.
Tam tersine insanlık alemine İslam adına diyerek ne kadar ayıp varsa sokma peşinde olan,inançsız kesimin yüzyıllardır yapamadıklarını bu maske ile yapma peşinde ki fikir enikleri olduğu kanaatindeyim.

“Müslümanlar bile tepki gösteriyor. Anlamak mümkün değil. Kuran-ı Kerim bunu helal kılmışsa, kalkıp da birilerinin bunu yasaklama, kişisel olarak küçümseme, kendi inancına zarar getirir”

Demiş...

Ama bunu yaparken kendi düzenlediği defile ile tesettür kavramını baş örtüsü ile sınırlayıp geriye kalan her şeyi mübah kılan anlayışını İslamın neresinde bulduğuna hiç değinmemiş.

Ben artık gerçekten korkmaya başaldım bu tiplerden.

Çünkü parayı kendilerine tek ilah yapmış bu kişiler İslamın içini hızla boşaltmaya çalışıyorlar.

Çok önemli bir kavram olan tesettüre bu kadar ağır darbeleri ancak adı muhafazakar tipler vurabilirdi.

Her ideolojinin,her felsefenin ve ya ne bileyim her sosyal hayat tarzının kırmızı çizgileri vardır ve bunlara dokunulmaz.

Oysa bu türdeşlerin siyasette,sosyal hayatta,ekonomide genel manada İslam kültüründe modernizim adı altında yapmadıkları palyaçoluk,boyanmadıkları renk kalmadı.

Ne derece katılırsınız bilmem...Ancak bu türdeşe gereken ücret ödense eminim mankenlere giydirilen kıyafetleri hiç utanmadan giyerde podyumlarda arz -ı endam ederek salına salına gezer.

Ben namussuzun hiç bir türüne inanmayan ve saygı duymayan biri olarak;bunlarda dahil tüm namussuz tiplerin yaptıklarını ve söylediklerine inanmıyorum.

Velev ki doğru bile olsa.Çünkü doğruları söylemek bile bu türdeşlerin pis ağızlarına yakışmıyor.

Bence hangisi olursa olsun tüm Dünya görüşleri kendi ana kaynağı içerisinde değerlendirilmelidir.
alptegin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-04-08, 01:31  #3
Tatanga

Giriş Tarihi: Feb 2008

Alıntı:
Sayın ferroburak şöyle demiş:

Mesajı Göster
...dinin toplumsal yaşamdaki ağırlığı artarken, inanç ve sapkınlık arasındaki mesafe de daralıyor...
Dinin toplumsal yaşamdaki etkinliğinin artması deyip, bunun kötü bir şey olduğu ima edilirken, inanç ve sapkınlığın arasındaki mesafein daralmasından dem vurulurken de inancın iyi bir şey olduğu, bu yazının yazarının da bu olguya karşı olmadığı anlaşılıyor.

O zaman şöyle bir sonuç çıkıyor: İnancın bir dine dayanmaması koşuluyla biz inanca karşı değiliz.

Buradaki ayrıntıyı bir kenara bırakalım: Dinin toplumsal yaşamda, yani halk arasında, yani, sülalelerde, ailelerde ve bireylerin yaşantısında kendisini hissettirmesine karşı olmak, bunun kötü bir şey olduğunu iddia etmek neye dayanılarak yapılıyor?

Laiklik olamaz. Başka bir şey olmalı.

Belki sovyetik laik düzen özlemi olabilir bu başka şey de.

Tatanga Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-04-08 01:34 .
Tatanga is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-04-08, 12:54  #4
ferroburak

ferroburak'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın alptegin şöyle demiş:

Mesajı Göster
Mesele bu kadar basit değil ne yazık ki...

Bu adam ve türevlerinin yaptıkları sanki tüm inançlı Müslümanların görüş ve düşünceleriymiş gibi yansıtılıp,İslam ve din düşmanlarının ağzına sakız yapılıyor.

Ben bu türdeşlerin amacının İslamla uzaktan yakından bağlantılı olmadığını düşünüyorum.
Tam tersine insanlık alemine İslam adına diyerek ne kadar ayıp varsa sokma peşinde olan,inançsız kesimin yüzyıllardır yapamadıklarını bu maske ile yapma peşinde ki fikir enikleri olduğu kanaatindeyim.

“Müslümanlar bile tepki gösteriyor. Anlamak mümkün değil. Kuran-ı Kerim bunu helal kılmışsa, kalkıp da birilerinin bunu yasaklama, kişisel olarak küçümseme, kendi inancına zarar getirir”

Demiş...

Ama bunu yaparken kendi düzenlediği defile ile tesettür kavramını baş örtüsü ile sınırlayıp geriye kalan her şeyi mübah kılan anlayışını İslamın neresinde bulduğuna hiç değinmemiş.

Ben artık gerçekten korkmaya başaldım bu tiplerden.

Çünkü parayı kendilerine tek ilah yapmış bu kişiler İslamın içini hızla boşaltmaya çalışıyorlar.

Çok önemli bir kavram olan tesettüre bu kadar ağır darbeleri ancak adı muhafazakar tipler vurabilirdi.

Her ideolojinin,her felsefenin ve ya ne bileyim her sosyal hayat tarzının kırmızı çizgileri vardır ve bunlara dokunulmaz.

Oysa bu türdeşlerin siyasette,sosyal hayatta,ekonomide genel manada İslam kültüründe modernizim adı altında yapmadıkları palyaçoluk,boyanmadıkları renk kalmadı.

Ne derece katılırsınız bilmem...Ancak bu türdeşe gereken ücret ödense eminim mankenlere giydirilen kıyafetleri hiç utanmadan giyerde podyumlarda arz -ı endam ederek salına salına gezer.

Ben namussuzun hiç bir türüne inanmayan ve saygı duymayan biri olarak;bunlarda dahil tüm namussuz tiplerin yaptıklarını ve söylediklerine inanmıyorum.

Velev ki doğru bile olsa.Çünkü doğruları söylemek bile bu türdeşlerin pis ağızlarına yakışmıyor.

Bence hangisi olursa olsun tüm Dünya görüşleri kendi ana kaynağı içerisinde değerlendirilmelidir.
Alıntı:
Sayın Tatanga şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dinin toplumsal yaşamdaki etkinliğinin artması deyip, bunun kötü bir şey olduğu ima edilirken, inanç ve sapkınlığın arasındaki mesafein daralmasından dem vurulurken de inancın iyi bir şey olduğu, bu yazının yazarının da bu olguya karşı olmadığı anlaşılıyor.

O zaman şöyle bir sonuç çıkıyor: İnancın bir dine dayanmaması koşuluyla biz inanca karşı değiliz.

Buradaki ayrıntıyı bir kenara bırakalım: Dinin toplumsal yaşamda, yani halk arasında, yani, sülalelerde, ailelerde ve bireylerin yaşantısında kendisini hissettirmesine karşı olmak, bunun kötü bir şey olduğunu iddia etmek neye dayanılarak yapılıyor?

Laiklik olamaz. Başka bir şey olmalı.

Belki sovyetik laik düzen özlemi olabilir bu başka şey de.
Karar veremedik. Bir yoruma göre yazıda inanç (haksız yere) yeriliyor, diğerine göreyse övülüyor..
Eski28-04-08, 13:23  #5
alptegin

Giriş Tarihi: Jun 2007

Ben kendi adıma yazımda her hangi bir haksız eleştiriden söz etmedim.

Sanırım yanlış anlaşıldı.

Aslında söylediğim çok net.

Yazımda benim kaygım sizin yazdıklarınızı eleştirmek ve ya bir kısım bayanın yaptıklarını takdir ve ya tenkit etmek değil.

Benim dediğim;adeta bir çok bilen gibi çıkıp,sağda solda konuşan ve bunu İslam adına yaptıklarını söyleyen (yukarda ki kişilik misali)insanların gerçekte İslamı deforme adına çalıştıkları ve bunun;sizin gibi aleni ve ya gizli İslam düşmanları için bir fırsat olarak algılandığı.

Size şunu diyeyimde daha rahat anlaşılsın;

Bunların Müslümanlığı forum sayfalarında Müslümanlara hakaret için fırsat bekleyen forumdaşlarımızınki kadardır.
alptegin is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-04-08, 13:27  #6
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
Sayın ferroburak şöyle demiş:

Mesajı Göster

Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınlar, tesettür giyim firması Tekbir'in patronu Mehmet Karaduman hakkında suç duyurusunda bulunacak. Suç duyurusu yarın saat 11:00'de Sultanahmet Adliyesi'ne yapılacak.

http://www.sol.org.tr/index.php?yazino=30585

Tekbir giyim adı altında faaliyet gösteren firmanın sahibini bende kınıyorum, Tesettür adı altında yaptığı rezalet için kınıyorum, tesettür kavramını küçük düşürdüğü için kınıyorum, tesettür gibi İslami bir kuralı sulandırdığı için kınıyorum, 3 karım var dinde imam nikahı varmı bilmiyorum vs. dediği için kınıyorum...kınıyorum...kınıyorum.

Yurtsever Cepheli Emekçi Kadınları da bu suç duyurusu için kutlarım... ancakkkk bir şartla onların samimi olduklarına inanırım.

Bu kadınlar eğer her gün gazetelerde arka sayfa güzeli diye kadın eti pazarlayan medya içinde aynı suç duyurusunu yaparlarsa,

Bu kadınlar paparazzi programlarında bir gecelik aşk yaşadı gibi iğrenç bir ifadeyle yapılan rezaletlerin anlatıldığı programlar için de suç duyurusu yaparlarsa,

Bazı sanatçı kimlikli kişilerin gömlek değiştirir gibi gömlek değiştirdiklerini görüp onlar hakkında da suç duyurusunda bulunurlarsa,

Evlenmeden çocuk sahibi olmak istiyorum diyenleri de görürlerse,

Yurt dışından sperm bankasından alacağım spermle çocuk sahibi olacağım diyen ahlaksızları da görürlerse....

O zaman bu kadınların samimi olduklarına, bu kadınların kadının istismar edilmesine karşı olduklarına inanır ve onları alkışlarım.

Tekbir Giyim denen rezil kuruluş içinde onlarla birlikte bende suç duyurusunda bulunurum.

Ne bu tekbir giyim denen kuruluşun yaptığı ne hüseyin üzmezin yaptığı ne de başka bir şahsın yaptığı şeyler İSlamı bağlamaz, İslamı lekemez, lekeyemez, bunlaır kullanarak akılları sıra İslamı lekelemek isteyenler, lekeledim sananlar ancak kendi beyinlerini lekelerler.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-04-08, 14:06  #7
noperva

noperva'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

aynı anda 3 kadnla gününü gün ederse modern ilerici yok onlara imam nikahı kyarsa gerici
Eski28-04-08, 14:25  #8
düşlerim

Giriş Tarihi: Mar 2008

sn:ferruburak şöyle demiş;
Tekbir giyim adı altında faaliyet gösteren firmanın sahibini bende kınıyorum, Tesettür adı altında yaptığı rezalet için kınıyorum, tesettür kavramını küçük düşürdüğü için kınıyorum, tesettür gibi İslami bir kuralı sulandırdığı için kınıyorum, 3 karım var dinde imam nikahı varmı bilmiyorum vs. dediği için kınıyorum...kınıyorum...kınıyorum

Ne bu tekbir giyim denen kuruluşun yaptığı ne hüseyin üzmezin yaptığı ne de başka bir şahsın yaptığı şeyler İSlamı bağlamaz, İslamı lekemez, lekeyemez, bunlaır kullanarak akılları sıra İslamı lekelemek isteyenler, lekeledim sananlar ancak kendi beyinlerini lekelerler.
düşlerim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-04-08, 15:34  #9
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Bu adamın söylediklerini kabul etmeyen, maazallah inkarcı olur, dinden çıkar, küfre girer ve cehennemin odunu olur..

Adamın söylediklerinde, dinen yanlış bir şey yok..

Hal böyleyken, kendini müslüman sanan bizim zavallı arkadaşların tepkilerini anlamak güç oluyor elbette.
anibal is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-04-08, 15:44  #10
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Alıntı:
Sayın noperva şöyle demiş:

Mesajı Göster
aynı anda 3 kadnla gününü gün ederse modern ilerici yok onlara imam nikahı kyarsa gerici
2' side birbirinden kötü. Bir kötüye bakarak diğerini desteklemek doğru mu?

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı