"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
DTP'nin önerisi ve solda birleşme/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| Bugün D&R'da İP destekli Aydınlık dergisinde okduğum kısa bir nota göre, Ahmet Türk, sadece Kürtlerle ve Marksizmle bu işin yürümediğini, liberalleri de dahil edecek ortak bir platform oluşturulması gerektiğini söylemiş. ÖDP ve SDP sıcak bakmış bu teklife. Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan var mı? Marksizm ve liberalizm ortak bir çatı altında nasıl buluşacak? Sosyal liberal sentezi mi oluşturulacak acaba? |
|
| #2 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Bildiğim kadarı ile böyle bir çalışma yürütülüyor. Üstelik bu çalışma yanılmıyorsam Emek Partisi (EMEP) tarafından 3 Kasım 2002 tarihli seçimler döneminde tasarlanmaya başlanıldı. Adına “çatı partisi” deniliyor, ancak çatının temelleri sağlam atılmadığı aşikar. Bu çalışmanın DTP, EMEP, ÖDP ve SDP’yi kapsadığı söyleniyordu, ancak geçenlerde ÖDP tarafından yayınlanmış bir mail elime ulaştı. Mail’i sizlerle de paylaşmakta sorun görmüyorum. Alıntı:
“Çatı partisi” konusuna kendi bakış açımı belirtmek istiyorum… Türkiye bir çok “çatı=kubbe” partisi gördü, hiçbirinden bir sonuç alınamadı. Bu girişimler ne ilk nede son olacaktır. Bütün bu ve benzeri girişimler kapitalist toplumda sınıf mücadelesinin likidasyonundan başka bir şeye hizmet etmeyecektir. Dostluk, kardeşlik ve sevgi dileklerimle | |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
| |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| DTP Avrupacı, liberal ve Kürtçü faşist bir çizgiye kaymakta olduğundan bu tür bir oluşum araması normaldir. __________________
Yok! |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| İP, ulusalcıdır. DTP'yle birleşmez ama diğerleri birleşebilir. Bu durumu olumlu karşılamıyorum. Teröristlere destek veren bir partinin daha çok oy alabilecek olmasını ben içime sindiremiyorum açıkçası. Bunu anti-demokratik bir düşünce olarak değerlendirebilirsiniz ama sorarım size: Bebek katillerini desteklemek demokrasi midir ki? (Ki ülkede demokrasi de yok, o ayrı ) |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
Ve bu ''Kürtçü Faşist'' oluşum.. Her ne hikmetse.. Hakkari de şehit düşen bir askerin memleketi olan Sakarya 'da henüz şehit haberinin üzerinden 2-3 gün geçmesine rağmen ,bir etkinlik düzenliyor. Yine ne hikmetse.. genellikle bu tür etkinliklerin adı.. ''Barış ve Kardeşlik'' oluyor.. Ama atılan sloganlar... ''Apo'suz dünyayı.. Başınıza yıkarız..'' Vur gerilla vur.. Kürdistanı Kur!..'' Oluyor.. Ama , bunlar çağdaş ,demokrasi aşığı oluyorlar.. Ama acılı şehit aileleri.. yakınları.... azılı .. salyaları akan faşist oluyor.. Bak şu işe... Sen böyle bir organizasyon için... iki gün önce... şehit düşen bir askerin memleketini seçeceksin.. sen provakatör olmayacaksın da.. Zavallı şehit yakınları .... azılı ..faşist provakatörler olacak!.. Yok yahu yemezler!.... ![]() | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008
| |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Saygılarımla YOL Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-04-08 20:30 . | |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Hızla liberal ve AB' ci çizgiye kayan DTP bir an önce kendine gelmelidir. Böyle bir partinin Kürt emekçileri temsili imkansızdır. Aynı DTP liberal aydınlarla(!) yeni bir parti kurma derdindedir. __________________
Yok! fenerbahçeli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-04-08 22:53 . | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Saygılarımla | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|