"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Türkiye de yoksulluk../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| Türkiye’de yapılan araştırmalar yoksulluğun yaygın olduğunu göstermektedir. Yoksulluk sınırı 1$ olarak kabul edilerek yapılan çalışmalarda Türkiye’de nüfusun %15’inin yoksul olduğu tespit edilmiştir ( DPT 2001:141).Şayet günlük yoksulluk sınırı 1.5 $ olarak kabul edilirse yoksul kişi oranı %38’e çıkmaktadır. Mutlak yoksulluk için kullanılan bir dolarlık gelir standartına göre, Türkiye'de yoksulluk sınırı altında yaşayan nüfusun oranı %2.4' tür. Buna karşın, temel yapabilirlik olanaklarından yoksunlukla tanımlanan 'insani yoksulluk oranı %16.4'e çıkmaktadır. Çeşitli öznel faktörlerden dolayı Türkiye'de henüz yaygın bir mutlak yoksulluğun şartları olmasa bile; insanlık onuruna yaraşır kaliteli bir yaşam sürdürebilmenin olanaklarının da yeterli olduğu söylenemez Yoksulluğun nedenlerine inildiğinde ise çeşitli faktörler görülmektedir; Sizce etkenler nelerdir... Saygılarımla,, __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
|
| #2 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Bu bir döngü gibidir... İlk yanıt üretim ve istihdam akla gelen... Buna yönelik devlet politikaları... İkinci yanıt ve döngünün öbür tarafı ise; halkın bilinçlenmesi ve ona göre seçim yapması... Benden şimdilik bu kadar sevgili kısgünesi; Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Izmir
| Sn oğuzoğlu dedikleriniz çok doğru yönde.. Fakat benim kendi düşüncem ise esas sorun Eğitimsizlik.. Halkın bilinçlenmesi için önem verilmesi gereken en önemli konu... Ülkemizde ki eğitim sorunun çözebilsek çok iyi yerlere geleceğiz en azından göç sorunun ortadan kaldıracağız ki bu da Ülkemde ki yoksulluğu bir nebze olsun azaltacak kanımca.. Devlet politikalarının ne kadar da istikrarlı olduğunu zaten son yıllar da görüyoruz ne yazık ki üretim istihdam ve eğitim hep en son sırada yer alıyorlar.. Öncelik tabiki de Türban çok eşlilik doğurganlık ve özelleştirmeler.. Çok zor ama bir umut..belki olur.. Saygılarımla,, __________________
''Aklımdan geçenleri kalbimde demlemişim.'' |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alıntı:
Üretim ve istihdam olmadan; eğitime fon ayrılamayacağını düşündüğüm için onu yazmadım sayın kısgünesi... Yoksa elbette ki en önemlisi; eğitim aslında... Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|