"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
| #1 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: May 2006
| Da Vinci Şifresi Da Vinci Code filmi gerçektende hristiyan alemine yeni boyutlar getirir mi? Hristiyanların inançları ne doğrultuda etkileyebilir? |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Sep 2005
| Kitaplarının çoğunda masonik ögelerden faydalandığını,tapınak şovalyeleri,gül haç kardeşliği,kutsal kase gibi gibi mistik ögelerden ve şifrelerinden faydalandığını okumuştum.Bunlara olan inancı eleştiriyormu yoksa tekrar candırıyormu orasını anlamak biraz zor.Mistik öğelere insanların ilgisinin fazla olmasından yararlanıyor herhalde diye düşünüyorum. Bu eski inçanları bilmeyen hıristiyanların ilgisini bu yöne de çekebilir. Saygılarımla. |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006 Ülke / Şehir: Denizli
| Öncelikle ben kitabı okudum ,son derece sürükleyici .Katoliklerin hoşuna gitmeyecek kısımları var.Magnadalı Meryem epey onları yoracak.İsaviliğin nasıl hiristiyanlaştırıldığını yani insan eliyle farklı bir dine dönüştürüldüğünü daha iyi anlaşılacak. __________________
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilâl uğruna, yâ Rab, ne güneşler batıyor! |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Ben filmini izledim baya iddialı şeyler vardı ama Hıristiyanlığın en önemli direğini yerle bir edecek fikirler vardı. Ve bence yavaş yavaş dinin özüne dönebiliriler kuarna bu konu hakkında şu ayetler yer almakta; (*) Sûresinin 75 . Ayetinde Meryem oğlu Mesih sadece bir peygamberdir. Ondan önce de nice peygamberler geldi geçti. Onun annesi de dosdoğru bir kadındır. (Nasıl ilah olabilirler?) İkisi de yemek yerlerdi. Bak, onlara âyetlerimizi nasıl açıklıyoruz. Sonra bak ki, nasıl da (haktan) çevriliyorlar. Tevbe(*) Sûresinin 30 . Ayetinde Yahudiler, “Üzeyr Allah’ın oğludur” dediler. Hırıstiyanlar ise, “İsa Mesih Allah’ın oğludur” dediler. Bu onların ağızlarıyla söyledikleri (gerçeği yansıtmayan) sözleridir. Onların bu sözleri daha önce inkar etmiş kimselerin söylediklerine benziyor. Allah onları kahretsin. Nasıl da haktan çevriliyorlar! Tevbe(*) Sûresinin 31 . Ayetinde (Yahudiler) Allah’ı bırakıp, hahamlarını; (hırıstiyanlar ise) rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i rab edindiler. Oysa, bunlar da ancak, bir olan Allah’a ibadet etmekle emrolunmuşlardır. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. O, onların ortak koştukları her şeyden uzaktır. __________________
Hak geldi batıl zail oldu..... |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Aynı mesaj bir yanlışlık oldu bu yüzden bu mesajı değiştiriyom __________________
Hak geldi batıl zail oldu..... masle Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-05-06 13:44 . |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|