"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Korku İmparatorluğu

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski29-04-08, 12:18  #1
kısgünesi

kısgünesi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Ülke / Şehir: Izmir
Korku İmparatorluğu

Kaybetmekten korktuğumuz için mi ? sevmekten korkuyoruz..Yada kendimizi sevilmeye layık görmediğimiz için mi sevilmekten korkuyoruz..

Aslında bu sözler W.Shakespeare' in Korkmak isimli şiirinden alıntılar...Bu sözler bize Toplumumuz da Korku İmparatorluğu'nun hakim olduğu gerçeğini gözler önüne sermiyormu?..Ve sadece bu yüzden günümüzde korktuğumuz için Güçlü'nün Güçsüz'ü ezdiğini görmüyormuyuz..

Saygılar,,

kısgünesi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-04-08 12:21 .
kısgünesi is offline  
Eski29-04-08, 12:43  #2
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Sevgili kısgünesi'ne yanıtımdır...

Alıntı:
Sayın kısgünesi şöyle demiş:

Mesajı Göster
Kaybetmekten korktuğumuz için mi ? sevmekten korkuyoruz..Yada kendimizi sevilmeye layık görmediğimiz için mi sevilmekten korkuyoruz..

Aslında bu sözler W.Shakespeare' in Korkmak isimli şiirinden alıntılar...Bu sözler bize Toplumumuz da Korku İmparatorluğu'nun hakim olduğu gerçeğini gözler önüne sermiyormu?..Ve sadece bu yüzden günümüzde korktuğumuz için Güçlü'nün Güçsüz'ü ezdiğini görmüyormuyuz..

Saygılar,,

Yine güzel bir topikle karşımızdasınız... Tebrik ederim öncelikle; sevgili kısgünesi;

Bu sorularınız yanıtları aslında; kendi içlerinde gizli değil mi?

Kaybetmekten korktuğumuz için mi sevmekten korkuyoruz, karşılığını bulamamaktan korktuğumuz için öncelikle...

Karşımdakini ulaşılamaz görmediğim için...

Ben kendi adıma, bundan korkmam; sevmekten...

Karşılığını beklemeden severim, severim, severim...

O beni sevmiyorsa onu zaten hiç kazanamamışım ve onu hiç haketmemişim diye düşünürüm...

Mücadelem bittiğinde; arkamı dönüp gitmesini de bilirim...

Artık geride kalmıştır, emekler, hayaller ve aşka dair herşey...

Kendimizi sevilmeye layık görmediğimiz için mi sevilmekten korkuyoruz, kendimizi sevmediğimiz için mi öncelikle...

Ben kendi adıma bundan da korkmam; sevilmekten...

Kendimi severim, kendimle barışığımdır, uzlaşığımdır ve pişmanlıklarımı yaşar ve bitiririm... İçimde bir ömür boyu taşımam...

Kendimi sever ve sevilmeye layık bulurum...

Ben zaten kendimi ona sevdirmek için elimden geleni yapmışımdır, karşımdaki eğer beni sevmiyorsa... Bu onun sorunu diye düşünürüm, ardından ...

"Ben karşılığını bulamamaktan korkmam ve kendimi de severim..."

"Güçlünün güçsüzü ezmesi ben'im için söz konusu değildir...Ne ezerim ne de ezdiririm; Kendi'm olmayı başarabildiğim için..."

Saygılarımla ve teşekkürlerimle sevgili kısgünesi...

oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 29-04-08 12:51 .
oguzoglu is offline  
Eski01-05-08, 09:17  #3
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Yanıtıma ek olarak...

Şu düşüncemi de belirtmek isterim; sevgi korkarak kaçılması yada uzak durulması gereken bir duygu değildir...

Birey kaybetme korkusu yada kazanamama korkusu ile hareket etmemelidir, bunu yenmesi bireyleşme sürecinin ilk adımlarını oluşturmaktadır, zaten...

Aynı şekilde bireyin öncelikle kendisini sevmeyi başarabilmesi gerekir, kendisi ile yüzleşerek, kendisini tanıması ve barışabilmesi gerekir ki; kendisini sevilmeğe değer bulabilsin, öncelikle birey kendisini sevebilsin...

Bunlar; bireyin sağlıklı gelişiminin, tekrar söylüyorum: Bireyleşme sürecindeki ilk adımlarıdır...

Saygılarımla sevgili kısgünesi...

oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-05-08 09:20 .
oguzoglu is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı