| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Yazmak/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Konu daha önce açıldı mı bilmiyorum ama açıldıysa lütfen mazur görün ...Yazmak, şiir, öykü, deneme yazmak sizin için ne ifade ediyor ve yazmak gerçekte nedir? Ben yazarak kendimi güçlü hissediyorum. John Fowles'ın deyişiyle, "Tanrıcılık oynuyorum". Farklı dünyalarda, farklı karakterler yaratıyorum. Belki de gerçek dünyanın geriliminden kendimi kurtarıyorum. Yazmak güzel şey .__________________
Bağımsızlık karakterimizdir! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Yazmak; Varlığımın; varlığımın özü ile buluşması gibi adeta, Ben'im ben olması...Tek ve bütün olmak. Zihnimin kiltleri kırılmakta, adeta yazarken, Kendiliğimin; Farkındalığına ulaşmaktayım... Kendi'm olmaktayım... __________________
tek gerçek ben'im. oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-05-08 21:15 . |
|
| |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Yazmak en basta bireysel bagimsizligi ifade eder. __________________
Gencler hayati seviyor, ama siz onlarin isyan etmelerine sebep oluyorsunuz. Lutfen sorumlu ebeveynler olun.. sefilhippi Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 28-05-08 17:36 . |
|
| #4 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Gabriel garcia Marquez "Dostlarım beni daha çok sevsin diye" Isaac Asimov "Hangi nedenle nefes alıyorsam o nedenle yazıyorum,çünkü eğer bunu yapmazsam ölürüm" Lawrence Durrell "Kendimi kollamak için" graham Greene "Zorunluluktan.. Bir çıban çıktıysa,olgunlaştığında sıkarım" Niçin yazarsınız sorusuna verilen cevaplardan bir kaçı... Ben niçin yazıyorum? Yazıyorum , çünkü yazdıkça yaşadığımı hissediyorum. Beni güçlü kılan yazmak yazmayı güçlendiren okumak... her ikisi birden doyuruyor. __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| - Yazmak, yaptığınız zaman yapmayanlara acıdığınız bir eylemdir. Kendinizi yazarak ifade ettiğinizde, kendinizin kendinizi nasıl tarif ettiğini okuyup buna şaşırıyorsunuz ve buna şaşırdığınıza şaşırıyorsunuz. Denemesi bedava. Şimdi oturun ve kahramanlarından birisi siz olan bir öykü yazmayı deneyin. 2 saatinizi ayırın. O iki saatin sonunda kendinizi çok farklı hissedeceksiniz. - Ben pek beceremem ama yine de arada bir birşeyler karalarım ajandalarıma. Sadece ben okurum ama yine de çok hoşuma gider. __________________
Kürt'ün Türk'den Başka Dostu Yoktur... umbrasword Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-05-08 01:50 . |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Konuşacak kimsem yoksa o an, ya da o konuyu kimseyle konuşamıyorsam yazarım. Sonra da blogumda yayınlarım ![]() |
|
| #7 | |
Siyaset & Dergi Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Sanırım sırrı çözülememiş ender eylemlerden biridir. Ahmet İnam'ın "yazmak" konusundaki sohbeti çok neşeli ve son derece de akılcı gelir bana. Kendisinin de yazma tutkusunu; "yazmasaydım intihar ederdim" diyerek açıklamıştır. Ahmet İnam dışında da çok duydum "intihar ederdim, katil olurdum" gibi söylemler. |
|
| |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2008 Ülke / Şehir: İstanbul
| Ben bu tür söylemlere inanmıyorum. Yazmıyor olsaydı ölmezdi çünkü o zaman "Yazmasam ölürdüm" ya da "intihar ederdim" diyemezdi. __________________
Bağımsızlık karakterimizdir! |
|
| #9 | |
Siyaset & Dergi Kültür-Sanat ![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Hiç bir zaman o duruma gelmediğim için net bir şey söyleyemeyeceğim fakat; çok yazdığım için yazmanın, çok büyük bir enerji boşaltımına sebep olduğunu biliyorum. İntiharın eşiğine gelmiş sıkınıtıda olan insanlar da sanırım bu enerji boşalımını hissettikçe, biraz da "mübala" katarak bu tür şeyler söylüyor olabilir. ![]() |
|
| |
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2008
| sayin kajmeran iyi diyorsunda, ya duygularini yaziya dökemiyorsan kendini nasil iyi hissedersinki? Ben sahsen cok düsünen bir kisiyim fakat düsüncelerimi hic bir zaman yaziya dökmedim. cünkü basaramiyorum. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|