"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski24-05-06, 20:09  #1
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006
Ateistlerin bir amacı varmı?

Ateizm hic birseye inanmiyan inanmaya dahi inanmıyan bir anlayıstır. Tesadüfler ardi ardina dizilse onu kabul edecek kadar zeki.

Peki ateistler neden inanmadıkları bir varlıgı tartisıyorlar vede kendi akıllarınca yargılamaya calısıyorlar. Cok basit. Ateist denen dünyada cok az sayida bir kesim var ve bunlarin herhangi bir gaye ve amaclarınında olmasi mümkün degil. Cunku inandiklari birsey yok. Sonuc olarak bu dunyayi yasayayımda haklı haksız gerisi umurumda degil dusuncesi hakimdir. Ozgurlukten, barıstan huzurdan, anlayıstan durustlukten de bahsederler . Ama insanlara iftira atmaya, karalamaya inanclara saldırmaya geldimi onlardan zekiside yoktur aslında. Her turlu ilimi yalayıp yutmuslardir. Aslinda polemik ve demogojiden oteye gecmez yaptiklari.

Insanları körü körüne karalayan, körü körüne ayak direyen bir yapiya sahipler genelde. Ilk taktikleri inkar etmektir. Ardindan soru yagmuru baslar. Cevabı verirsin hala o aklındaki cevabı almak ister. Fakat bazen gercekler cok basit, cevaplarda cok basit olmasina ragmen bir turlu kabullenmek istemezler.

Tutarlar koca evren bir tesaduften olustu derler, onu cürütürsün ondan sonra baska teoriler üretmeye baslarlar, yani yan çizerler. Adamlar Discovery de, National Geographic Channel da, Bazen de Animal Planet de bagıra bagıra Evren 12 milyar yasinda diyor, bizim ateist kesimden bazıları öbür tarafı tutturamayinca Big Bang oyle yanlıslanamıyacak bir teori degil der. Tutar kendini kurtarmak icin Allah hep var ise ayni sey evren icin de soylenebilir gibi. Fakat ote yandan düsünemez ki cansız bir sey canlı yaratabilir mi?, Bilinci olmayan Bilinc yaratabilir mi? Görmeyen gören, duymayan duyan, konusmayan konusan bir sey yaratabilir mi? Bu gibi olasiklari hic dusunemezler.

Hersey bir tesadüf sonrasi basladıya gözü kapalı dalan ateistler sanki kendileri bulmus gibi bu goruse sıkı sıkıya sarılır fakat biz herseyi Allah yarattı deyince sallama derler. Birde Allah diye bir varlik yok derler.

Ondan sonra gecip karsımıza ne tuhaftır ki Allah a inanmadıkları halde O nu bizden daha iyi tanıdıgını iddia edecek kadar bilgi fukarasi vatandaslar cıkıyor Allah soyle olmalı degil mi, böyle olmalı degil mi? Allah canlı mı cansızmı yermi icermi gibi kafasindaki putunu sorguluyor. Bizden cevabı alıncada yok oyle degil boyle olmalı diye adam daha kafasindaki cevabı almıya calısıyor.

Sen herseyin tesadüfen oldugunu söyliyecek ve ona inanacaksın ondan sonra herseyi Allah yarattı diyen birine aptal diyeceksin.

Soruyorum; hangisi daha mantikli.

[/font][/size]
Not.Geçmiş yıllarda başka bir forumda yayımlanan yazının aslıdır.
Hamas is offline  
Eski24-05-06, 21:20  #2
esma
Yazar Adayı

Giriş Tarihi: May 2006

Ateistler inançsız oldukları için sürekli soru sorarlar yargılarlar ikna olmazlar çünkü bazı şeyler vardır ki inandığın için sana manevi bir huzur verdiği için sana doğru gelir.
esma is offline  
Eski24-05-06, 23:35  #3
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Şahsen tanrının olup olmaması beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren dinler ve dogmaları bu bir...
İkincisi de bütün ateistleri aynı kefeye koymak ne anlama geliyor?
Eski25-05-06, 00:06  #4
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın adil şöyle demiş:

Şahsen tanrının olup olmaması beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren dinler ve dogmaları bu bir...
İkincisi de bütün ateistleri aynı kefeye koymak ne anlama geliyor?
Sn adil yukarıda yazılı olan eleştiriler geneledir.Kişisel olarak algılanmamalıdır.Elbette ateist olup islam la veya herhangibir inançla uğraşmayan ateistler de var.Ya da sizin söylediğiniz gibi inancın kendine göre dogma tarafları olduğunu ve söylemlerini bunun üzerine koyan ateistlerde.Ancak ateizmin ve ateistlerin geneli yukarıda saydığım tutumlar içerisinde olduğu için böyle bir yazı yazdım.
Hamas is offline  
Eski25-05-06, 00:55  #5
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Ateistlerin de çeşitleri vardır.

1- Özenti ateistler: Fazla bir şey bilmezler. Adı üstünde özenti işte... Bunların amacı ateizmi kullanarak kendi egolarını bastırmak olabilir, farklı görünmek, hatta kız tavlamak bile olabilir :-)

2- Burjuva/entel ateistler: Bunlar ateist fikirleri yaymak başlıca görevimizdir diye haykırırlar.

3- Bir din olarak ateizmi benimsemiş kişiler yada "ateist cihatçılar". Bunlar her fırsatta kendi "olmayan" tanrılarınının isteği üzerine diğer tanrıları (Allah, Yehowa, Baba-Oğul- Kutsal Ruh, Zeus ...) kötülerler. Diğer tanrılara inananları ikinci sınıf insan olarak görürler. Diğer tanrıları ne kadar çok eleştirirlerse daha doğrusu onlara ne kadar çok hakaret ederlerse o kadar çok sevap kazanacaklarına inanırlar.

4- "Diyalektik materyalist" ateistler: Dinin kökenini materyalist biçimde açıklarlar. Din konusunu ikinci planda tutarlar.

Başka çeşitleri de olabilir....

adil Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-05-06 01:01 .
adil is offline  
Eski07-06-06, 20:52  #6
japon

Giriş Tarihi: May 2006

arkadaşlar;

ateistler inançsız olmalarının yanında bide soru sorarlar....sayın esmaya katılıyorum saygılarımla....
japon is offline  
Eski07-06-06, 21:16  #7
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Elbette soru sorulacaktır. Her akıl taşıyan varlığın en temel hakkıdır bu. Peki ya cevaplar; Sorduğu soruların cevabınıda araştırmak gerekmezmi. Evren nasıl var oldu? Ben nasıl oldum diye sormak cevaplar tatmin edici olmadığında anlam ifade etmezler
phidas is offline  
Eski08-06-06, 14:27  #8
spartaküs

benim dindarlara karşı hiç bir kinim ve de düşmanlığım yok benim karşı çıktığım dinlerin geçmişte uygulamış olduğu kuralları günümüz hayatımıza dayatmaları yoksa kimsenin namazına orucuna karışmam ama bir erkek dört kadın alabilir ,hırsıın eli kesilir,yok efendim kadın erkeğin yarısı kadar şahitlik yapma ve miras alma hakkı vardır ,yok zina yapanı sopa ile dövülecekmiş bunlar 21.yüzyıla yakışmıyor maalesef
saygılar,

Eski08-06-06, 21:03  #9
canugur

Giriş Tarihi: Aug 2005

Alıntı:
Tutarlar koca evren bir tesaduften olustu derler, onu cürütürsün
peki nasil cürütüyorsunuz
tanrinin yanindan mi geldiniz de cürüttünüz?
Eski08-06-06, 21:29  #10
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın canugur şöyle demiş:

peki nasil cürütüyorsunuz
tanrinin yanindan mi geldiniz de cürüttünüz?
İşte sn canuğur bende tam bu zihniyetten bahsediyorum.İki kelime yazıp yanınada gülücük koyduğunuzda anlamsız bir espri ile birşeyler söylemenizden.
Hamas is offline  

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı