Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Konu Araçları
Eski24-05-06, 21:09  #1
körebe

Giriş Tarihi: May 2006
Ülke / Şehir: izmir-adana-sakarya
Allah'a (tanrıya) inanmayanlar ne kaybeder???

belki farklı konularda bahsi geçmiştir ama bence özel olarak incelenmesi gereken bir konu...

inanan arkadaşlar sürekli bahsederler "eğer Allah yoksa bile biz bir şey kaybetmeyiz, ama varsa -ki var- siz çok şey kaybedersiniz" diye...

peki inanmayanlar inanmadıkları için ne kaybederler?? cennete gitme şanslarını mı?? sadece inanmadıkları için, iyi birer insan olsalar bile cehenneme mi gidecekler??

gerçekten sizlerin düşüncelerini bekliyorum

saygılar...
körebe is offline  
Eski24-05-06, 21:23  #2
esma
Yazar Adayı

inanmayan insanlar inanmadıkları için cehenneme gider doğru insan kavramıı dinin gerklerini yerine getiren insandır gerçekten dinin gereklerini yerine getiren bir insanında kötü olması imkansızdır ama cennete cehenneme kim gider bilemem
esma is offline  
Eski24-05-06, 21:39  #3
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Tanrı'ya inanmayanlar ne kaybeder?

Dinlere göre mutlak cehennemliktirler. Bildiğim kadarıyla da affedilmeyen tek günahtır İslam dininde. Üstelik salt "düşünce" suçudur bu.

Pratik hayata dönecek olursak, dogmalardan ziyade referans olarak bilimi kabul ettiklerinden ötürü çoğu ateist, Tanrı inancını yitirdikten sonra kültürel seviyelerinde belirgin bir artış olduğunu söyler (Ateizm.org adresinde böyle bir konu vardı ve çoğu kişi kendi tecrübelerinin bu yönde olduğunu yazmıştı. Nasıl ateist olduklarına ve ateizm sonrası değişimlerini anlatan bu dosyayı ekten indirebilirsiniz)

Ama sadece "Ya varsa?" korkusuyla inanan ne yazık ki bence kişiliğini ve kendisine olan saygısını kaybeder. ("Ya varsa?" korkusu dışındaki nedenlerle, belirli bir sorgulama sürecinden sonra inananları tenzih ederim.)

Saygılarımla.

Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-05-06 21:57 .
Antioksidan is offline  
Eski24-05-06, 21:57  #4
körebe

Ülke / Şehir: izmir-adana-sakarya

sn. türesin'e katılıyorum...eğer bir insan inanmadığında daha iyi işler başaracaksa, daha mutlu olacaksa, inanması daha mı iyi??

ve bence bir insan diğer insanlara nasıl daha verimli oluyorsa öyle yaşamalı...

yani eğer dinlere göre durum buysa biraz yazık oluyor bizlere ve belkide bu yüzden kaybediyoruz...
körebe is offline  
Eski24-05-06, 22:16  #5
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Mar 2006

Şunu anlamakta yarar var islam o kadar kof bir inanç değil dışında olanların anlamayacağı bir husus şudurki YA VARSA diye başlayan bir inanç, iman islamda ALLAH tarafından kabul görmez.İSLAM da kabul gören iman GÖRMÜŞ GİBİ İMAN etmektir.
İnancım gereğince konuya müslüman olmayan bir insan neler kaybeder gözüyle irdelemek durumundayım çünki bir hristiyan veya yahudi de bir ateistle aynı sonu paylaşır ancak bu son olarak nitelediğimin derecesini yalnız ALLAH bilir.
Müslüman olmayan bir insan İSLAM dinine göre ilk önce insan olarak yaratılmasının yanında bu şerefe müslüman olmadığı için ulaşamaz.Yani KURAN da MEVLA TEALA HZ leri müslüman olmayan insanları pislik diyerek nitelendirmiştir.Bu sözden lütfen kimse hakaret edildiği izlemine kapilmasın.
Müslüman ile ataist insanlar arasındaki en belirgin özellik dünyaya ait kaygılar.Tanıdığım arkadaşlık ettiğim ateist arkadaşlarım da gözlemlediğim kendim ile arasındaki en belirgin özellik gelecek kaygısı ve olaylar karşısındaki tutumu.Başa gelen her sıkıntıda feryat figan etmek madde ye fazla ca anlam yüklemek madde derken para mal mülk gibi kaygılar.
Ben ataizmi gençlik yıllarında bir fırtına olarak görüyorum.Yası kemale ermiş yani artık dostları, yasıtları göçüp giden arkadaşlarının öldüğünü gören pek fazla ataist oldunu sanmıyorum.Mutlaka vardır ancak sayıları yok denecek kadar az olduğuna adım gibi eminim.
Türkiye' de ataizmin beslendiği kaynak yapay olarak oluşturulan irtica ve sonrası islam.Her ne kadar da bilim den beslendiklerini iddia etselerde ataistlerin salt islam düşmanlığı ile beslendiği kanaatindeyim; bu ise kendilerine düşünme yetilerini kaybettiriyor.Aslında özgürce düşündüklerini iddia etselerde beyinleri kolayca yönetilebiliniyor.Tv, kitap radio gibi kitle iletişim aletleri ile yönlendirilen bu insanların dünya da yaratılış gereği verilen bir çok değeri bu şekilde yitip gitmekte.
İSLAM ın bir uyuşturucu olduğunu söyleyen ataistler kendi beyinlerinde ki zincirleri görememekte isyan etme özelliklerini kaybetmekte ve ne acıki kendilerine çok sorgulayan sıfatı yüklemekteler.
Kısaca ateisler dünya üzerinde sorgulama ,düşünme ,isyan ve mücadele etme gibi yaratılışındaki en temel taşlarını kaybetmiş insanlardır. Ahiretten bahsetmem anlamsız olur sonuçta ateistler için yok öle birşey.Ancak yukarıda belittiğim gibi islam da YA VARSA gibi bir söylem yok.
Hamas is offline  
Eski25-05-06, 00:07  #6
adil

adil'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Bir çok insan Allah'a inanma şansından yoksundur. Çünkü din seçimi tamamen kültürel bir olaydır, çevreyle ve aileyle ilgilidir.
Bunların hepsinin cehenneme gitmesi fikrinden daha saçma bir şey de olamaz.
Eski25-05-06, 00:37  #7
Türesin
Forumdan Uzaklaştırılmış

Giriş Tarihi: Sep 2005

Sayın Scarface !

Alıntı:
İnancım gereğince konuya müslüman olmayan bir insan neler kaybeder gözüyle irdelemek durumundayım çünki bir hristiyan veya yahudi de bir ateistle aynı sonu paylaşır ancak bu son olarak nitelediğimin derecesini yalnız ALLAH bilir.
Kur'anı defalarca okumama rağmen senin yorumun gibi bir yoruma asla rastlamadım.

Cenneti Kur'an a aykırı olarak Müslümanların tekeline vermişsin.

Allah cezanı verecek.:-) :-) :-)
Türesin is offline  
Eski25-05-06, 00:56  #8
kaan
Forumdan Uzaklaştırılmış

kaan'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

Sayın Scarface !

Kur'anı defalarca okumama rağmen senin yorumun gibi bir yoruma asla rastlamadım.

Öyleyse aksini ortaya koyun. O iddianızı tartışlaım. Ben rastlamadım demekle bir şey ispat edemezsiniz.
kaan is offline  
Eski25-05-06, 01:43  #9
Hamas
Forumdan Uzaklaştırılmış

Alıntı:
Sayın Türesin şöyle demiş:

Sayın Scarface !

Sn türesin kuranda /ALLAH İNDİNDE TEK DİN İSLAMDIR../ayetine denk gelemedinis sanırım.
Hamas is offline  
Eski25-05-06, 08:53  #10
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Alıntı:
Sayın kaan şöyle demiş:

Öyleyse aksini ortaya koyun. O iddianızı tartışlaım. Ben rastlamadım demekle bir şey ispat edemezsiniz.
Konuyla ilgisiz bu tartışmanın son bulması için, ayeti yazıyorum:

Bakara / 62

Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar, Hıristiyanlar ve Sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş yapanların ecirleri Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku yoktur. Onlar üzülmeyeceklerdir.

Tabi, Kuran'ın diğer bölümlerindeki aksi ayetlerin de Kuran'ın bir çelişkisi olduğunu öne sürenler olsa da konumuz bu değil.

Saygılar.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 22:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)