"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > Doğa Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Yer altı enerji kaynakları bitince...

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji...

Konu Araçları
Eski30-04-08, 23:11  #1
Engin ol

Giriş Tarihi: Oct 2005
Yer altı enerji kaynakları bitince...

Dünyada,yer altı kaynakları petrol doğalgaz,çeşitli madenler gibi,kayanaklar bir gün gelecek tükenecek.
Ben buna tamamen inanıyorum.Bilim adamlarıda bu durumu,zaman zaman,dile getiriyorlar.

Söz konusu kayanaklar tükendiğinde,insanlar ne gibi enerji kayanakları üretme zorunda kalırlar.
Güneş ,rüzgar vs.gbi,dahada nasıl bir enerji üretimene geçebiliriz.
Bu konuda hiç düşündünüzmü?.
Değerli açıklamalarınız neler olabilir?.
Saygı ve hürmetlerimle.
Engin ol is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-04-08, 23:38  #2
kemenCHE

kemenCHE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2008

Alıntı:
Sayın Engin ol şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dünyada,yer altı kaynakları petrol doğalgaz,çeşitli madenler gibi,kayanaklar bir gün gelecek tükenecek.
Ben buna tamamen inanıyorum.Bilim adamlarıda bu durumu,zaman zaman,dile getiriyorlar.

Söz konusu kayanaklar tükendiğinde,insanlar ne gibi enerji kayanakları üretme zorunda kalırlar.
Güneş ,rüzgar vs.gbi,dahada nasıl bir enerji üretimene geçebiliriz.
Bu konuda hiç düşündünüzmü?.
Değerli açıklamalarınız neler olabilir?.
Saygı ve hürmetlerimle.
Sayın Engin Ol;

Ülkemizde enerji sıkıntısı yok, yönetici sıkıntısı var.

Yenilebilir enerji, güneş enerjisi gibi yönlerden çok sağlam bir ülkeyiz. Sadece mevcut doğayı korumayı ve nükleer santrallerden uzak durmayı bilelim.

Ülkemizde kurulu santralleri yeteri kadarı ile kullansak yine rahatız...

KemenCHE.
kemenCHE is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-04-08, 23:38  #3
Engin ol

Bu konuda, en çok güneş ve sudan enerji üretilir diye düşünmekteyim.
Su'da çok büyük güçlü enerjiler olduğuna,su'dan güçlü enerji üretileceğine inanmak istiyorum.
Eski30-04-08, 23:43  #4
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir

Enerji bütün ülkeler için şüphesiz çok büyük önem taşımaktadır.
Bugün gerek gelişmiş ülkelerde gerekse az gelişmiş ülkelerde günden güne enerji talebi artmaktadır. Bu yüzden kaynakların zaten tükenecek olması bir yana kişi başına tüketilen enerji miktarı da sürekli artmaktadır.

1970'li yıllarda enerji krizi nedeniyle zaten alternatif enerji kaynakları gündeme gelmiştir. Bugün kullanılan enerji çeşidi geçmiş tarihlere göre daha fazladır ve gelecekte de bu doğrultuda artacaktır. Ancak dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sürdürülebilir enerji kaynaklarına önem vermektir.
Günümüzde enerji için en çok kullanılan fosil yakıtlar birgün rezervlerinin bitmesi yanında üretim ve tüketim aşamalarında doğaya çok fazla zarar vermektedir. Dünyanın alternatif enerji kaynaklarına yönelmesinin bir sebebi de budur.
Dünyada nükleer enerjiden sonra gündeme gelen en yeni enerji 'hidrojen' enerjisidir.
Bunun yanında kullanılan ve gelecekte kullanımına önem verilebilecek ;
"Üretimi çok yüksek fiyatlara mal olan Okyanus enerjisi
Med-cezir enerjisi ... vb gibi enerji kaynakları" dır.
Eski30-04-08, 23:52  #5
Engin ol

Alıntı:
Sayın kemenCHE şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Engin Ol;

Ülkemizde enerji sıkıntısı yok, yönetici sıkıntısı var.

Yenilebilir enerji, güneş enerjisi gibi yönlerden çok sağlam bir ülkeyiz. Sadece mevcut doğayı korumayı ve nükleer santrallerden uzak durmayı bilelim.

Ülkemizde kurulu santralleri yeteri kadarı ile kullansak yine rahatız...
Sevgili kemenCHE;
Sadece yurdumuz değil,bir gün gelecek dünya milletleri,çok büyük enerji sıkıntısı içine girecek.
İnsanların bundan kaçma seçeneği yok.
Evet yurdumuz konusunda o kadar enerji üretme yolları varki,malesef bu konuda,ciddi olarak çalışmalar yapılmıyor.

Bu forum çok uzun yıllar durursa,durduğu müddetçe,sanrım bu yazım burada kalabilir.Bir gün bizlerde bu dünyayı terk edeceğiz.Belki ileride,Bu yazıyı bulupda,incelme nasip olan kişilir olursa,şu tarihde altarnatif enerji için,böyle düşünenler varmış,haklı çıktılar diyenler olabilir.
Saygılarımla.
Eski01-05-08, 09:38  #6
oguzoglu

oguzoglu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2008
Yanıtımdır...

Bugün kullanılmakta olan enerji kaynakları dünyamızı tehdit altında tutmaktadır, çevreye verilen zararlar had safhada olup iklim değişikliklerine neden olma aşamalarına gelinmiştir...

Uzun yıllardır, alternatif bir takım arayışlara yönelen insanoğlu, temiz enerji ve daimi kullanıma yönelik teknolojik yenilikleri ile de bunlara istihdam arayışı ve yaşama dair herşeyi; yeni kaynaklarına uyarlama çabası içindedir...

Güneş enerjisi ile ısıtılan evler, sanayii amaçlı nükleer enerji santralleri( Ne kadar sağlıklı olduğu da bir bilinmez), rüzgar enerjisi, gel- git enerjisi, otomobillerde henüz prototip aşamasında kullanılan hidrojen beslemeli prototip içten yanmalı termik makinalar ve yine güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren düzenekli, elektrik motorları, ilk akla gelenler olarak sayılabilirler...

Ancak tüm bunlar henüz deneme aşamasındadır ve geçiş teknolojik kayıpları en aza indirgemek bakımından, çok yavaş olmaktadır...

Tabii konunun dünya ekonomisi ve emperyalist ülke politikalarına yönelik olarak şekillendiğini de unutmamak gerekir...( A.B.D:'nin su ve petrol kaynaklarına hakim olma amaçlı işgal politikaları)

Saygılarımla...

oguzoglu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-05-08 09:54 .
oguzoglu is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-05-08, 22:45  #7
Engin ol

Sevgili oguzoglu;
Hakılısınız henüz deneme amacı ile kullanılan enerjiler azda olsa var.
yeterli düzeyde çalışma yapanlar azınlıkta kalmaktadır.

Geçtiğimiz yakın yıllarda,piyaseye yakıtsız motor icat ettim diyenler çıkmışlardı.Bunnlar birden kayboldular.Acaba bunlara dur ne yapıyorsun ,bırık şu çalışlmaları diyenmi varda,birden sesleri kesildi.

Bu durum rahmetli "edison'un elektiriği bulduğunda",petrol kuyuları'nın sahipleri,engelleme eylemine geçmişlerdi.Günümüzdede tarih tekerrürmü ediyor diye düşünmekteyim.
Saygılarımla.
Eski01-05-08, 23:17  #8
Engin ol

U zun yıllardır acaba mıknatısla motor çalıştırabilinirmi diye düşünmekteyim.
Bu husuda devamlı projeler üretmeye çalışıyorum.
Şimdilik en büyük sorunum,iki mıknatısın arasına mıknatısların bir birlerinin etkisinden kurtarmak için bir madde bulamadım.

Diyamanyetik, para manyetik,maddelerinin mıknatıs etkisini azalttığını öğrendim ama.Bundan başka levha hallinde aliminyumları deniyorum olmuyor.
Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlarımız varmıdır.yardımcı yol gösterebilirlermi.
Saygılarımla.

Engin ol Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-05-08 23:23 .Sebep: Yazı bitmeden kendiliğinden gönderildiğinden.
Eski01-05-08, 23:37  #9
Engin ol

Türkiye'de enerji çüretme çabası çok az olmasına rağmen,dünyaya baktığımızda,bir çok kişi,hiç yakıt kullanmadan motor üretme çabası içindeler.
Biz neden yapmıyalım.
Azda olsu çalışma yapanların ürünleri.
http://www.youtube.com/watch?v=U-Lnh...eature=related
http://www.dmeq.com/video/bilim--tek...tik-motor.html
http://www.youtube.com/watch?v=jt5z8...eature=related

Engin ol Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-05-08 23:44 .
Eski01-05-08, 23:54  #10
ursulamel

ursulamel'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın Engin ol şöyle demiş:

Mesajı Göster
U zun yıllardır acaba mıknatısla motor çalıştırabilinirmi diye düşünmekteyim.
Bu husuda devamlı projeler üretmeye çalışıyorum.
Şimdilik en büyük sorunum,iki mıknatısın arasına mıknatısların bir birlerinin etkisinden kurtarmak için bir madde bulamadım.

Diyamanyetik, para manyetik,maddelerinin mıknatıs etkisini azalttığını öğrendim ama.Bundan başka levha hallinde aliminyumları deniyorum olmuyor.
Bu konuda bilgi sahibi arkadaşlarımız varmıdır.yardımcı yol gösterebilirlermi.
Saygılarımla.

Sayın engin ol; düşünceniz ve uğraşınız açısından size imrendim doğrusu. Çok uzun zaman önce sanırım Bilim Teknik dergisinde böyle bir şey okumuştum. Biraz açıklarsanız belki hep birlikte ilerleme kaydetmenize yardımcı olabilriz.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı